lauantai 28. marraskuuta 2009

Väliin henkilökohtaista, osa LVXXXXIX

Minulla on suhde tietokantaohjelmiston kanssa.

Vaikuttavan alun jälkeen seuraa aina lässähdys, eli kuten kaikki suuret rikollisnerot, minäkin tahdon selittää koko tarinan.

Ihmiset pitävät ajatuksesta että he ovat ainutkertaisia, omalaatuisia ja olisivat menestyneet laulavana mallina, jos vain olisivat saaneet mahdollisuuden.

Tuo ei ole aivan totta (te olisitte olleet loistava malli, mutta laulamisen eteen olisi pitänyt työskennellä).

Meillä on sisäisiä käyttäytymismalleja, jotka ovat tulleet luonnolliseksi osaksi meitä vuosisatojen kehityskaaren tai illan tv-ohjelmien katselun kautta.

Syyt siihen että emme havaitse näitä käyttäytymismalleja ovat joko välinpitämättömyys tai vaihtuvuus.

Välinpitämättömyys, koska itsetutkistelu saavuttaa huippunsa n. 15-18-vuotiaana, ja sen jälkeen muiden tutkiskelu on huomattavasti tyydyttävämpää.

Vaihtuvuus, koska käyttäytymismalli pysyy samana, vaikka ympäristö muuttuukin, ja yleensä liitämme käyttäytymisen ja ympäristön toisiinsa.

Tästä pääsemme suhteeseeni tietokantaohjelmiston kanssa.

Käyttäydyn kuin olisin seurustelusuhteessa sen kanssa. Olen suuttunut sille, olen käyttänyt värikkäitä ilmaisuja kuvaamaan sen toimintoja ja olen asentanut ja poistanut sen ties kuinka monta kertaa tietokoneelta.

Mutta olen aina palannut sen luokse kokeiltuani muita tietokantaohjelmia, ihastellut sen yksinkertaista käyttöliittymää ja päättänyt käyttää sitä koko loppuelämäni.

Ja
kuten normaalissa ihmissuhteessa, en harrasta seksiä sen kanssa.

Vaikka tunnistankin käyttäytymismallini, se ei välttämättä tarkoita että ongelmani olisi ratkaistu.

Ihmissuhteisiin sekä tietokantaohjelmiinkin on oppaita, mutta niissä on se ongelma että kummastaan ei voida tehdä täysin ajantasalla olevia, yleispäteviä ja selventävillä nelivärikuvilla varustettuja. Jatkan siis kamppailujani sen eteen että kaikki toimisi.

Myönnän lisäksi hylänneeni muun sosiaalisen elämäni, olkoonkin se miten olematonta alun pitäen, ihan vain voidakseni olla tietokantaohjelmistoni kanssa. Se siis selittää blogin hiljaisuuden.

Yritän kuitenkin parantaa tapani, eli jakaa aikaani paremmin tietokantaohjelmiston sekä blogini, salaisen rakastajattareni, kesken.

Ps. "Voi hyvä luoja, tule lukemaan tämä merkintä! Meidän pitää hommata sille äkkiä >1 naista!"

Hiljaa siellä takana, kiitos.

8 kommenttia:

Polga kirjoitti...

Tuota, onko pakko kertoa, että I love Paradox ,D

Zepa kirjoitti...

"olisitte olleet loistava malli", perkele: "olisitte ollut".

Tietokannat ON aika kiehtovia...

T kirjoitti...

"Ihmettelette varmaan miksi olen kutsunyt teidät paikalle", bloginpitäjä sanoi.
Paikalle kutsutut olivat ihmeissään.

"Katsokaas", bloginpitäjä jatkoi,"olen jo pitemmän aikaa epäillyt, että keskuudessamme on Seppo Ahti".
Kaikki katsoivat toisiaan hämmentyneinä.

"Vaikka Seppo Ahti onkin kolumnisti, ja vieläpä iltapäivälehden sellainen, uskoin hänen oppineen miten käyttää Internettiä, tai siis internettiä."
Yhdenkään läsnäolijan ilme ei värähtänytkään.

"En tietenkään voinut todistaa mitään, sillä minulta puuttui konkreettinen näyttö. Itse asiassa uskoin jo hetken itsekin että olin erehtynyt."
Tunnelma paikallaolijoiden keskuudessa oli kiihkeän odottava.

"Vaistoni kuitenkin käski minua jatkamaan tutkimuksiani, ja lopulta onnetar hymyili minulle. Seppo Ahti teki yhden pienen, mutta sitäkin merkittävämmän virheen."
Nyt bloginpitäjällä oli kaikkien jakamaton huomio.

"Toimiessaan Aviisin Hyvää seksiä-pakinakilpailun tuomarina Seppo Ahti kiinnitti enemmän huomiota siihen, miten "Thaimaa" taipuu illatiivissa, kuin onko pakina hauska."
Kukaan ei sanonut tähän mitään.

"Lopultakin ymmärsin kuinka saan Seppo Ahdin paljastettua. Jättämällä blogikirjoitukseeni persoonapronominin taivutusmuotoon liittyvän potentiaalin käyttövirheen, vain Seppo Ahti saattoi huomata sen, ja mainita siitä palautteissa."
Kaikki katsoivat nyt toisiaan pohtien, kuka heistä oli Seppo Ahti?

"Zepa: vanhakantainen, 50-luvun suomileffoista sieppaamaani kielenparsi ärsytti teitä kovasti. Korostitte sitä käyttämällä puhuessanne "tietokannoista" monikossa vain yksikköä ilmaisevaa partikkelia. Isoilla kirjaimilla."
Nyt kaikkien katseet olivat Zepassa.

"Ette kuitenkaan ole Seppo Ahti. Seppo Ahti ei koskaan kiroilisi käyttäen sanaa "perkele", vaan käyttäen termiä "virolainen epäjumala, joka Suomessa valjastettiin kristinuskon käyttöön".
Jos oli jokin yhteinen ajatus, joka kiiri kaikkien mielessä juuri nyt, se oli: jos Seppo Ahti ei ollut Zepa...kuka se sitten on?

"Ei, Seppo Ahti on....Polga! Tarkistin Wikipediasta mitä "paradox" tarkoittaa ja siellä sanottiin "a paradox is a statement or group of statements that leads to a contradiction or a situation which defies intuition" eli "paradoksi on näennäisesti looginen väite, joka kuitenkin johtaa loogiseen ristiriitaan tai järjenvastaiseen tilanteeseen".
Kaikki tuijottivat Polgaa hämmästyksen ja kauhistuksen sekaisin tuntein.

"Vain Seppo Ahti voisi käyttää tuollaista termiä puhuessaan siitä kuinka persoonapronominin väärä taivutus tekee koko lauseesta järjettömän!
Nyt kun olen paljastanut teidät...voisinko saada nimikirjoituksen? Olitte aikoinaan ihan hauska."

Zepa kirjoitti...

Ääk, nyt pistelee joka puolelta!

Polga kirjoitti...

Tuo väite varmasti pitää muuten paikkansa, mutta ehdottomasti EN OLE Seppo Ahti, EN, en *hyvin pienesti en*!

T kirjoitti...

Zepa: Pakko kysyä että silleen hyvällä tavalla, vai silleen "okei, tämä oli viimeinen kerta kun tapan aikaani tässä blogissa. Mieluummin vaikka harjoittelen ihmispiikkimatto-esitystäni kiertävää friikkisirkusta varten"-tavalla?

Polga: Selvä :merkitsevä silmänisku:
En muuten osallistunut tuohon "hyvää seksiä"-kisaan, koska en oikeasti saanut mitään hauskaa aiheesta irti. Tänään tosin kuulin niin absurdin kosmisen seksivitsin, että sen perusteella Tekijällä on aika hitsin kuiva huumorintaju (joskin kaikki jotka ovat koskaan yrittäneet sekstailla kenenkään kanssa ovat jo huomanneet sen).

Mutta palaamme jossain vaiheessa tuohon vitsiin.

Zepa kirjoitti...

Tiedätkö miten pidetään hullua jännityksessä?
(trad.)

T kirjoitti...

Zepa: Kerro. Kerrokerrokerrokerrokerrokerro. Kerro. Kerro. Kerro. Kerro. Kerro. Kerrrooooooo. Kerroooooooo. Kerrokerrokerrokerrokerro. Kertoisit nyt...