maanantai 16. marraskuuta 2009

Väliin henkilökohtaista, osa LVXXXXVIII

Lapsuuden unelmien täyttymykset tähän mennessä:

1. Nähnyt kaikki haluamani tv-sarjat?
- En ihan vielä, ja niitä tulee koko ajan lisää. Eikö voitaisi sopia että hetkeksi lopetettaisiin uusien laatusarjojen lykkääminen ulos, kunnes olen nähnyt jo tähän asti tuotetut?

2. Saanut kaapeli-tv:n?
- Minulla oli se hetken, mutta kiitos erään nimeltä mainitsemattoman kaapeli-operaattorin, se toimi kahden viikon pätkissä, jota seurasi viikonlopun yli toimimattomuus, eli vastaus on ei.

3. Hankkinut lentävän auton?
- En, ja julkisilla pääsee niin hyvin onneksi, suorastaan "lentäen".

4. Onko minusta tullut hyvä kirjoittaja?
- Kts. edellinen kohta.

5 Asun rauhallisessa talossa, jossa saan olla aivan hiljaa ja rauhassa?
- Ei niin todellakaan.

6. Saanut valvoa niin pitkään kuin olen halunnut?
- Tämäkin taitaa olla ei; ruumis tahtoisi mutta mieli on heikko. Odotan niitä aikoja kun yössä ei tarvitse nukkua kuin kolme tuntia.

7. Ei ole tarvinnut käydä enää koulua peruskoulun jälkeen?
- 2/3 tähänastisesta elämästä on mennyt opintotukia nautittaessa, eli jyrkkä ei.

8. Paistanut ja syönyt pelkästään jauhelihaa, ilman lisukkeita paitsi suolaa?
- En. Yllättävää miten vanhemmalla iällä maku-tottumukset muuttuvat.

9. Olen päässyt sarjakuvakauppan omistajaksi?
- Kyllä.

Olen nyt viikonlopun jäljiltä osakkeenomistaja uudessa yhtiössä, joka pyörittää sarjakuvakauppaa. Terveiset sinne vappukulkueeseen, en osallistune ensi vuonna.

8 kommenttia:

Mari(nadi) Koo kirjoitti...

Ooh, onnea kaupalle!

Minun lapsuuteni unelmia oli mm. olla kirjastotäti. Ei ole toteutunut. Enkä omista poniakaan.

Mutta ehkä vielä joskus, oma kirjasto ja oma poni.

T kirjoitti...

Mari(nadi) Koo: Kiitoksia, kiitoksia :)

Ehkä sinunkin kannattaisi tehdä vähän kuten minun, eli ostaa osuus ponista (ja tähän ah-niin-TAVATTOMAN-hauska vitsi siitä, kuinka etupuolen osuus kuluttaisi enemmän rahaa ruokinnan vuoksi, mutta takapuolen osuus teettäisi enemmän p*skaduunia ;)).

Ilmoittelen tarkemmin kun kaikki paperityöt on tehty (onneksi minun ei tarvitse niitä tehdä) kaupan nimen ja muut tiedot että tiedätte mistä kannattaa tästä lähtien ostaa sarjakuvat ;)

Voisikohan kirjastoja muuten perustaa osuuskuntina? Jokainen toisi omat kirjansa ja levynsä muiden lainattavaksi? Ja lainaajaksi pääsisi liittymällä osuuskuntaan? Siis ihan vaan vinkkinä ;)

Mari(nadi) Koo kirjoitti...

Kirjasto- ja tekijänoikeuslainsäädäntö taitaa olla nykytilassa sellainen, ettei oman, virallisen kirjastotoiminnan pystyttäminen liene mahdollista (tai siis näin kuvittelen sen perusteella, mitä olen viime aikoina raapaissut aihetta). Mut en tiedä, jos osuuskunnalla onnistuisi kiertämään moisen...

Ja joo, esim neljäsosa ponista olisi ihan riittävästi, mutta toisaalta: taidan jättää tämän haaveen odottamaan niitä kuuluisia eläkepäiviä :)

T kirjoitti...

Mari(nadi) Koo: "Osuuskunta on itsenäisten henkilöiden vapaaehtoisesti muodostama hanke, jonka tarkoituksena on tyydyttää jäsentensä taloudellisia, sosiaalisia ja kulttuurillisia tarpeita ja tavoitteita yhteisesti omistetun ja demokraattisesti hallinnoidun yrityksen avulla."
Sanoo Wikipedia, ja koska se on Wikipediassa, se ei voi olla väärin ;)

Sanoisinpa että jos kaikki lainaajat olisivat osuukuntalaisia, voisi toimiakin.

Itse olen ajatellut eläkepäivilläni perustaa antikvariaatin: myisin kaikki sarjakuvat ja kirjat jotka olen eläessäni kerännyt. Siis: eihän näitä mukaansa saa, eihän?

Oikeasti, eihän? Meinaan jos saa, ja kukaan ei ole kertonut minulle, niin seuraava elämä tulee olemaan kiireinen, kun alan taas kerätä kaikkea pois antamaani.

Tiina kirjoitti...

Mielenkiintoista.
Täytyy ehkä jossain kohtaa miettiä omia lapsuuden haaveita ja onko ne toteutuneet. Heti sitten, kun äänet pääni sisällä hiljenevät niin, että pystyn ajattelemaan.

T kirjoitti...

Tiina: Aika monihan elää lapsuutensa haaveet sillä tavoin, että ostaa viimeinkin kaikki ne lelut joita koskaan ikinä halusi, mutta ei vaan saanut silloin.

Ihan kunnioitettavaa, ja varmaan kehittää varastointikykyjä mutta aika helppoa loppujen lopuksi, eikö? Kuinka moni on aikuisten oikeasti toteuttanut todella ison pienen lapsuutensa haaveen?

Odotan mm. teitin blogivastausta ;)

TV: Sarjakuvakaupan osa-omistaja

Zepa kirjoitti...

Sullako sammuu henki ennen ruumista? Mulla kyllä henki valvoisi kaiken aikaa mutta ruumis tuppaa nukahtamaan viimeistään aamuyöstä :-(

Onneksi olkoon kauppiaalle! Kerrohan sitten myöhemmin nimiä.

T kirjoitti...

Zepa: U haz intrnetz agin?

Ikävä kyllä vuosien harjoitukset saada selkäydin tai ainakin alapää ottamaan valta yläpäältä ei ole vielä tuottanut tulosta.

Tai no olen aina löytänyt tieni sekavuuden tilasta huolimatta vessaan, eli kaipa sitä voitaisiin kutsua tietynlaiseksi edistysaskeleeksi aivokurkiaisen toiminnan delegoinnissa.

Kiitos onnitteluista :)

Olettaen että saan vielä olla mukana jonkin ajan kuluttua (siinä missä muut suunnittelevat mm. maksupäätteen hankkimista, minä ideoin mm. miten voisimme myydä kylmiä sarjakuva-t-paitoja ja sarjakuva-alushousuja helteellä kaupan takaosassa sijaitsevasta jääkaapista, ja hommata sovituskopin vaatteiden vaihtoa varten. Muut ottavat tämän homman jotenkin...aikuisemmin) lupaan paljastaa kaupan nimen ja tavattoman mainoskampanjan asap.