torstai 28. toukokuuta 2009

Väliin henkilökohtaista, osa LXXXIX

Kävin tiistaina parturoitavana.

Tahtoisin kuluttaa aikaa sen kuvaamiseen, millaista on kun saa kahden kuukauden aikana kasvaneen pehkon pois päästään, mutta koska aika on kortilla näin iltavuoro-viikolla, vain lopputulos:

Kuvitelkaa että olette viettämässä tyttökavereiden kesken iloista kesäpäivää, kun yhtäkkiä viereenne ilmestyy kuutiomitoiltaan bodattua jääkaappia muistuttava, hyvin tiukkaan uniformuun pukeutunut mieshenkilö. Hän kysyy teitä nimellä, ja sitten kertoo että teillä on maksamattomia sakkoja.

Sanotte jotain tyyliin "mutta eihän minulla voi olla maksamattomia laskuja! Mitä minä muka olen jättänyt maksamatta?"

Uniformupukuinen mieshenkilö sanoo "olette minulle tanssin velkaa", heittää takin päältään, repäisee t-paitansa pois, ja alkaa tanssimaan teitä vasten ja kaikki ystävänne kirkuvat onnesta ja huutelevat "hyvää syntymäpäivää!"

Se tyyppi, joka katsoo viereisestä pöydästä kateellisena ja miettii itsekseen "hmph, miksei mulle koskaan satu tollasta?", kantaa päässään samanlaista kampausta kuin mikä minulla on nyt.

Mutta siltikin, kun katson tukkaani peilistä, on kuin vanha ystävä olisi palannut kotiin.

7 kommenttia:

Comète kirjoitti...

Hahaa, onneksi omistan hyvän mielikuvituksen :D

Merituuli kirjoitti...

Ei se noin paha voi olla... Vai voiko?

T kirjoitti...

Comète: Onneksi tällä kertaa parturoijana oli VIIMEINKIN oma parturi-kampaajani, eikä hänen minun-tyttökaverini-ei-koske-vieraan-miehen-tukkaan-Edward-hiustrimmerikäsi.

Olkoonkin että parturi-kampaajallani oli hiukan vaikeuksia ymmärtää mitä eroa on termillä "pään sivut" ja termillä "niska", mikä johti siihen että pyyntöni siitä, että ohimoiltani ei paistaisi iho läpi, ei mennyt ihan läpi ja nyt kaikki heimotatuointini näkyvät.

Enkä ole uskaltanut katsoa mitä niskalleni on tehty.

Merituuli: Wired-lehti kertoi miksi ihmiset tuijottavat toisiaan Why we stare, even if don't want to-artikkelissa.

Tiivistettynä ihmiset katsovat toisia kasvoihin tehdäkseen pikaisen turvallisuus-analyysin, eli onko henkilö A) harmiton vai B) potentiaalinen turva-uhka.

Vaikka artikkelissa ei mainitakaan tukkaa, uskon ihan mutu-pohjalta että sekin vaikuttaa.

Sen jälkeen kun leikkautin tukkani, pikkulapset ovat alkaneet tuijottaa enemmän, feissarit eivät ole enää lähestyneet ja jos pari kävelee minua vastaan, yleensä mies asettuu ikäänkuin "muuriksi" minun ja naisen välille.

Polga kirjoitti...

No, sittenhän se on HYVÄ!

T kirjoitti...

Polga: Juu, voihan se kuulostaa siltä, mutta kun laitan vielä päähäni lippalakin suojaksi auringonpistokselta, ja sitten vielä aurinkolasit jotteivät silmäni enempää ruskettuisi, niin lähetän tukkani kanssa tietynlaista signaalia.

Signaalia joka tulkittuna kuulostaisi suunnilleen "älkää yrittäkö verrata ulkomuotoani poliisin etsintäkuulutuksiin, niin kenellekään ei tarvitse käydä pahasti, okei?!"

Polga kirjoitti...

Mutta nyt tämä ei ymmärrä =O Tuohan on normi Malmilla *ihmettelee ja katsele ympärillensä*. Ai niin, mitä tarkoittaa "käydä pahasti"? Haluan, että se selitetään minulle livenä!

T kirjoitti...

Polga: Mielelläni tuon selittäisin, mutta saan jo tälläkin hetkellä...epäharmillisia vierailuja asiasanojen kautta (terveisiä sinne Googlen päämajaan), joten joudut nyt tyytymään Malmin avaran luonnon tarjoamiin autenttisiin rekonstrukturointeihin ja luottamaan että niitä ei ole feikattu suurempien katselijalukujen toivossa.