keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Väliin henkilökohtaista, osa 0115

Toisinaan sitä ottaa hengittämisen muuten kuin suun kautta liian itsestäänselvyytenä. Nyt kun kykenen harrastamaan sitä edes jotenkin kahden viikon koettelemuksen jälkeen, voin sanoa että adjektiivi joka kuvaa tätä tunnetta on "nasaaligastinen".

Hitsi, olen niin onnellinen että annan googlettajille tämän.

Pitkäksi venähtäneen tauon aiheutti siis harvinaisen pitkäkestoinen lentsu, joka salli joko
A. hengittämisen

tai
B. ihan minkä tahansa muun asian harrastamisen.

Valitsin A:n heikkona sieluna, mutta pyrin nyt panostamaan B:hen, kun tauti ei suonutkaan merkeistä huolimatta viivästynyttä rokkikuolemaa.

Jotta pääsen taas tahtiin kiinni, käsittelen ill.:n minulle heittämää meemi-haastetta:

1. Avaa neljäs kansio jossa säilytät valokuviasi
2. Valitse neljäs kuva kansiostasi ja julkaise se blogissasi.
3. Selitä kuva.
4. Haasta neljä bloggaajaa tekemään sama.


Seuraava voi kuulostaa omituiselta, mutta minä en harrasta valokuvia. Omituiselta se siis alkaa kuulostaa siinä vaiheessa, kun kerron lapsena käyneeni muutamankin valokuvauskurssin, ja minulla on kamera (Powershot G9).

Mutta valokuvakurssit olivat tylsiä, koska niissä puhuttiin kameratekniikasta, sommittelusta, valaistuksesta ja muusta turhasta, kun itse olin siinä iässä että
halusin vain ottaa niitä hitsin kuvia hitsin kameralla enkä hitsi keskustella hitsin kultaisesta leikkauksesta hitsi!

Kamera minulla on siksi että kaverini joutui luopumaan siitä, ja ajattelin että kaipa tuolle joskus jotain käyttöä löytyisi (vihje: ei ole löytynyt).

Mutta minullahan on netissä kuvia, joita olen bongaillut sieltä sun täältä. Sovitaan että käytän niitä tässä yhteydessä.
Tämä kuva on Turun Sarjakuvakaupan avajaisista. Henkilöt kuvassa ovat Milla Paloniemi (vas.) ja Pertti "Veltto" Virtanen (oik., PerSu).

En tiedä mistä he keskustelevat, mutta päätellen Virtasen käden asennoista sanoisin että hän selittää kuinka tähtien saavuttaessa tietyn hetken kun niillä ei ole enää vetyä käytettäväksi asti, niistä suurimmat tuhoutuvat valtavassa supernova-räjähdyksessä, joka vapauttaa paitsi kosmista energiaa joka antaa supervoimia, myös alkuaineita, jotka ajautuvat lopulta planeetoille kuten Maa, jossa ne yhdistyvät ympäröivään elämään, ja tämän vuoksi me kaikki olemme tähtiä, olimme me sitten kuvataiteilijoita tai muusikkoja.

Mutta voi olla että erehdyn.

En haasta muita, koska kaikki tuntemani henkilöt on jo haastettu...paitsi tietenkin seuraavat:
Alcinoe
Polgara

Jos joku unohtui, muistuttakaa.

Ps. Ai niin, Neo. Hänetkin on nyt haastettu.

9 kommenttia:

Alcinoe kirjoitti...

Otan haasteen vastaan, öhö köhö.

Neo kirjoitti...

En kyllä varppina muistuta.

Mut kiva kun voit sekä hengittää ja tehdä kaikkea muuta taas. :)

Polga kirjoitti...

Vastattu... *köh*

Zepa kirjoitti...

Mä en ole ikinä tajunnut tuota haastetta. Neljäs kansio? Mulla on muutama kansio nimettynä Isoilla Labeleilla (kuten vaikka 'kissat') ja niiden sisällä on kymmeniä kansioita ja niiden sisällä kuvia. Neljäs mistä?

Ai niin mut tää haastehan ei tullutkaan mulle :-(((( Heti kun on hetken hiljaa, unohdetaan!

T kirjoitti...

Alcinoe: Kiitos :)

Neo: Unohdin sinut olosuhteista johtuen (hitsin jälkitaudit; äsken yskin kurkusta jotain limaista ja puna-ruskeaa O_o), mutta laitoin kutsua vetämään ;)

Polga: Kiitos :)

Zepa: Olisin muuten kutsunut sinutkin, mutta sinut oli jo haastettu :(

Ainakin sinulla oli kuvakansioita; itse en vieläkään oikein tajua valokuvaamisen ihanuutta...

valokuvaus on kivaa kirjoitti...

valokuvauksen koko ihanuus on se kuvien otto. sitten kun niitä tarkastelee jälkeenpäin koneella toteaa että 99% ovat kelvottomia, tärähtäneitä tai muuten suttuisia joko johtuen kuvausolosuhteista tai MÄHNÄSTÄ jota tarttuu suojattomaan kännykän kameran linssiin.

mutta on se muuten ihan hauskaa, ja jos keksii niille suttuisillekin otoksille käyttöä, esim. taustoina kollaaseissa yms.

terv. nimimerkki "käyttää nykyään kollaaseissa tasan yhtä netistä hommattua kuvaa johtuen siitä tosiseikasta ettei ole vielä joutanut hankkimaan sitä esinettä itselleen IRL" tai "kaikkea voi käyttää johonkin" tai "vaahtomuovin palasia keräilevä nössö"

Neo kirjoitti...

Kai tästä sitten on lähdettävä selvittämään, että löytyiskö multa neljä kansiota. Ja jos löytyy, niin meneekö liian henkilökohtaiseksi ja siten julkaisukelvottomaksi.

Neo kirjoitti...

Jiihaa, heleppoa ku heinänteko. Siellä se nyt on. :)

T kirjoitti...

(Anteeksi kun vastaaminen kesti taas :nolo: En mene yksityiskohtiin, mutta sen vaan sanon että ÄLKÄÄ lähtekö it-alalle O_o)

Valokuvaus on kivaa: ymmärrän tämän halun kokeilla uutta ja kivaa. Ikävä kyllä olen lapsuuteni jälkeen muuttunut sen verran materialistiksi, että haluan että tällaisesta kokeilusta on jotain hyötyä.

Olenkin suunnannut intoni enemmän leipomisen puolelle, jossa saan heti konkreettista hyötyä.

Kuka tietää, jos olisin silloin nuorempana päässyt suoraan kuvaamaan, enkä kuuntelemään luentoa linssien polttovälin merkityksestä luontoa kuvattaessa...

Neo: Ja hieno kuva se olikin :)