sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Internettiaallinen emansipaatio

Naiset hallitsevat oikeasti 20. vuosisataa.

Tiedän, kuulostaahan se omituiselta kun katselee ympäröivää maailmaa.

Kyseessä on kuitenkin optinen harha, johon sorrumme sen vuoksi, että aivot eivät vaan jaksa kuunnella silmien jatkuvaa ilmoittelua siitä mitä ne oikeasti näkevät. Jossain vaiheessa aivot alkavat vastailemaan automaattisesti "aha", "juu juu", ja "ai että" sekä "katos mokomaa" ja oikeasti pohtivat maailman suurinta alkulukua.

Todellinen valta ei ole sillä joka julistaa itsensä hiekkalaatikon valtiaaksi, vaan sillä jolla on kaikki lelut joilla hiekkalaatikolla leikitään.

Naiset tajuavat tämän jossain siinä samassa välissä kun löytävät vaaleanpunaisen värin ja Bon Jovin. Fiksuimmat heistä eivät myöskään anna ensimmäisen "turvallisesti vaarallisen mutta jotenkin rumasti söpön" ihastuksen kohteen suorittaa automaattisesti itselleen -75 ÄÖ-pisteen ja - 10 ikävuoden henkistä lobotomiaa.

He tajuavat että siinä missä miesten mielestä on kiva kerätä nollia, oikeasti merkittävää on päästä johtamaan nollia (Tekniikka ja Talous 5.3 : Vastuu kiinnostaa naisjohtajia enemmän kuin raha).

Silti, yhteiskunta tuntee lasikatto-ilmiön, ja tykkää puunata sitä läpinäkyvämmäksi, sillä se ääni joka syntyy kun joku osuu siihen...se on kaiken sen puhdistusnesteen ja kipeiden polvien arvoista.

Maailma on kuitenkin muuttumassa, ja fyysinen on antamassa koko ajan tilaa eteeriselle.

Ja internet on jotain mikä kuuluu naisille.

Valta ei siis ole aina selkeää tai suoraa siinä määrin, että sitä välttämättä tajuaisi ja kuten todettua, aivot miettivät kiivaasti luvulle 33661*2^7031232+1 jatkoa, eivätkä ne ehdi analysoimaan kaikkea mitä niille syötetään.

Esimerkiksi deitti-ilmoitukset.
Miesten pitää oikeasti laittaa parastaan peliin ilmoituksessa, ja vaikeinta on tietää mitä "paras" oikeastaan tarkoittaa.
Naisten pitää vain ilmaantua paikalle ja sanoa "hei" ja miehet ovat valmiita hyppimään palavan hula-vanteen läpi.

Kuulostaahan tuo siltä että miehet ovat säälittäviä yksilöitä, jotka ovat valmiita tekemään naisten vuoksi mitä vain, mm. uhraamaan seuraavaan luokkakokoukseen säästämänsä itsekunnioituksen hippusen.
Puolustukseksi täytyy sanoa että me kaikki emme välttämättä ole säälittäviä. Ehkä hiukan surullisia.

Seuraava todiste: vuodelta 2007 peräisin olevan 72% pornoa netistä etsivistä on miehiä ja loput 28 prosenttia ovat (....piiiiiiitkä tauko jännityksen luomiseksi...) naisia.
(Kerrankin voin tarjota YouTube-videon tutkimukseen. Ihan oikeasti. Katsokaa vaikka).

Vaikka kykenenkin pohjaamaan teoriani vain siihen millä tiheydellä tähänkin blogiin on eksytty termin "Kiira Korven alastonkuvat" eri variaatioilla, veikkaan että aika paljon tuosta etsimisestä liittyi sen faktan selventämiseen, miltä tytöt näyttävät alasti ja/tai vaatteet päällä sekä noiden kahden tilan siirtymävaiheissa.

Naiset saavat lisäksi miehiä parempaa palkkaa aikuisviihdealalla (paitsi jos työskentelevät sellaisissa elokuvissa joita täytyy katsella vartti, ennen kuin tajuat että kun tytöt lähtivät heti alussa ja sanoivat että "pitäkääs pojat sitten hauskaa kun me käymme ostoksilla"...he eivät tule enää takaisin, eiväthän?)

Viimeinen todiste: viihdeteollisuus (siis muukin kuin "aikuis"-sellainen) tarvitsee naisia enemmän kuin Mars, Kiina ja min---eräs ystäväni yhteensä.

Miehet ovat helppoja: "jos rakennat sen, he tulevat" on helpoin viisi-sanainen ohje mitä yksikään yritys voi käyttää.

Vaihdat vain "rakennat" sanan tilalle "kutsut/palkkaat/houkuttelet" ja "sen" korvaat sanalla "naiset", niin "he" laajenee tarkoittamaan "miehet ja muutama utelias nainen".

Mutta miten saada loput sukupuolista innostumaan siitä miten jännää on istua monitorin ääressä näppäimistön kanssa ja huudella päässä olevaan mikrofoniin "Ah rlz noob13!!1!!"?

Se on niin monen miljardin taalan kysymys, että inflaatio ei koskaan tule siihen koskemaan.

Viihdeteollisuus on suunnilleen valmis tekemään ihan mitä vain (kyllähän sen jälkeen olo on hetken likainen, mutta viihdeteollisuus on valmis sulkemaan silmänsä ja ajattelemaan nollia palkassaan, ja yleensä se kestää vain muutaman minuutin) saadakseen Frag Dolls-tyylisen, vain naispelaajista koostuvan tiimin, joka houkuttelee naisia pelien pariin.

Naisilla on siis valtaa. Teidän vain täytyy oppia käyttämään sitä.

Hyvää naistenpäivää!

6 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

Entä jos ei hiukkastakaan _huvita_ käyttää valtaa? Tai ylipäätäänkään potkia itseään poispäin jostain, jonka on saavuttanut? Vissiin vähän outoinahan näitäkin pidetään, kun koko yhteiskunta rakentuu kvartaalituottoa ja -voittoa kohti paukuttamiselle, hikoilemiselle ja etenemiselle, kehittymiselle ja diidaa. Vituttaa koko porukka, mutta toisaalta, mähän lusin täällä enää max 35 vuotta, sen jälkeen tuhotkoot pallonsa niinku lystäväät.

Joojoo eksyin aiheesta.

Mut hei, ihmiset nyt on sellaisia. Kaikki dumpataan joskus, kaikki dumppaa joskus. Vähän aikaa sattuu, sitten kohta jo vähemmän, ja lopulta ei enää ollenkaan. Mutta yks mitä ei varsinaisesti kannata tehdä, on liittyä näiden laasasten ja panujen ja pimppatimppojen kuoroihin itkemään kun naiset on pahoja. Jos ei kelpaa, olkaa ilman. Niinhan mekin tehdään.

T kirjoitti...

Zepa: Pelkäsinkin että tässä käy näin.
Tarkoitukseni oli kirjoittaa pitempi selite siitä miksi on blogissa ollut hiljaista ja miten otin "unelmieni ihmissuhteen" lyhyen mutta sitäkin korkeamman lennon, mutta ajattelin että hoidan nämä muut juttu-ideat mitä olen pyöritellyt päässäni ensin alta pois.

Ilmeisesti pitänee huomenna kirjoittaa se pitempi selite ennen muita tekstejä...mutta voin jo nyt sanoa että en ole katkera tai mitään sen sorttista.

Sorruin vain haikussani siihen mistä deittinikin minua huumorilla syytti, eli melodramaattisuuteen. Sitten varastin hänen nenänsä ja unohti koko jutun.

Johnu kirjoitti...

Kauniilla naisilla ON tuota sinun tarkoittamaasi valtaa. Miehilläkin on valtaa.

Mutta minusta fiksu ihminen ei käytä valtaa sillä tavalla kuin typerä nainen taikka typerä mies tekee.

Kaikki ollaan samassa sopassa (taas näihin: en osaa sananlaskuja) :D

Joo, selitä vaan huomenna enemmän :D Mä sit luen!

T kirjoitti...

Johnu: ...Illuminati do exist...

Anteeksi, en voinut vastustaa :D

Ehkä tuohon naisten ja miesten vallankäyttön erilaisuuteen kiteytyy paljon maailman ja blogimerkintäni ongelmista (keskityn blogiini, koska maailma on pikkaisen liian laaja konsepti tähän tilaan ;) ).

Miehenä kykene ymmärtämään valtaa vain miehisestä näkökulmasta, joka on pahimmillaan muita alistavaa ja tuhoavaa.
En suoraan sanottuna uskalla mennä heittelemään mitään korulauseita siitä millaista naisten vallankäyttö on, pahimmillaan tai parhaimmillaan, koska luultavasti se vain kuulostaisi tyhmältä ja kornilta.

Siksi tämäkin blogimerkintä on kirjoitettu miehisen vallankäytön näkökulmasta, ja voi siten kuulostaa naisista loukkaavalta. Tarkoitukseni ei kuitenkaan ollut loukata, ja jos niin tein, anteeksi.

Johnu kirjoitti...

Kuka lie valaistunut :D

En missaan nimessa vetany herneita nenaan kirjotuksestasi! Vahemman loukkasit mielestani ketaan :)Eiku vaan selittelemaan, senhan sa osaat ja viela "mielenkiintoisesti" jos saan kayttaa tuota sanaa :D

T kirjoitti...

Johnu: "Selittelemään" on niin hyvin yksioikoinen termi. Itse pidän "faktojen suuntaamiseesta haluttuun kohdetavoitteeseen fiktion säännöillä." ;)

Kiitos kehuista muuten :)