maanantai 24. elokuuta 2009

Sinne, tänne ja takaisin II - 15 asiaa reissusta, osa 1

Kuten arvelinkin, sain H1N1N tai J0T41N S1NN3P41N, joten vasta nyt alan olla siinä kunnossa että jaksan kirjoittaa. Sen siitä saa kun päivät ovat kuumankosteat, yöt kylmänviileät ja itse olet tasalämpöinen.

Tahdon heti alkuun kiittää matkakumppaniani/opastani/kämppistäni S:ää.
Ilman hänen seuraansa ja asiantuntemustaan sekä suunnatonta kärsivällisyyttää minua kohtaan matkasta olisi tullut huomattavasti huonompi.

Kiitos.

Sitten itse asiaan.

1. Easyjet

Ennakko-odotukseni tätä lento-yhtiötä eivät olleet kummoiset: ei paikkanumeroitua istuimia lentokoneessa, maksullinen "pikapassi" jolla pääsi ensimmäisenä lipuntarkistukseen, ei ilmaista tarjoilua lentokoneessa ja matkalaukuistakin piti maksaa etukäteen.

Itse matka osoitti luuloni vääriksi.

Maksullisen pikapassin oli lunastanut matkalle ehkä 9 ihmistä (heidän lisäkseen ensimmäisinä pääsivät perheet joissa oli alle 5-vuotiaita lapsia). Lipuntarkistuksesta matkustajat passitettiin bussiin, joka vei lentokoneelle.

Kun pääset ensimmäisenä bussiin, saat valita hyvät paikat.

Huonompi homma on että tämän jälkeen ympärillesi kokoontuu läpäisemättömäksi ihmismuuriksi ne tyypit, jotka eivät lunastaneet mitään pikapassia. Eli itse asiassa (ainakin tällä lennolla) pikapassin varanneet pääsivät ehkä jopa huonommin lentokoneen sisälle kuin muut.

Eli p
ikapassi toimii käytännössä vain jos sen on lunastanut tarpeeksi moni, mikä taas täällä slaavilaisen jonotus-mentaliteetin ilmapiirissä on mielestäni aika epätodennäköistä.

Koska tällä matkalla (S:n mukaan) ei ollut paljoakaan porukkaa, saimme varata vapaasti paikkamme lentokoneessa, ja tilaakin jäi ympärille: esim. lentokoneen siivellä luki selvästi "do not walk beyond this point" eli sinnekin ilmeisesti olisi päässyt.

Lisäksi iloiseksi yllätyksekseni istuimien yläpuolella oli pikkuruiset monitorit, joista näkyi tietoa mm. lentonopeudesta, missä menemme kartalla, jäljelläoleva matka-aika (paluumatkalla osan matkaa näkyi jokin brittiläinen kokkaus-show ja Kelmien kerho-jakso. Niitä seuratakseen olisi pitänyt ostaa maksulliset kuulokkeet).

Tarjoilusta piti maksaa kuten sanoin, mutta toisaalta saamani kolumbialais-paahtoinen kahvi oli Hyvää (kirjoitetaan isolla H:lla, erotuksena siihen miten normaalisti kehun nauttimiani kahveja. Korkeat periaatteeni estävä feikkamisen mm. seksin aikana, mutta kahvi on eri asia).

Lisäksi henkilökunta oli hauskaa. Vai milloin viimeksi Finnairin lennolla on esim. mainostettu arpalippuja, joissa pääpalkintona on 10 000 puntaa ja "(lentoemäntä) Victoria on lupautunut olemaan ystävänne - ainakin niin kauan kuin arpajaisvoitto-rahanne riittävät ;) ".

Jos tämän ja äskeisen kappaleen väli tuntui tavallistakin pidemmältä, se johtui siitä, että yritin hetken ponnistella jotain positiviista sanottavaa matkalaukuista.

Sitten tajusin, että koska kyseessä on tavallaan pieni lentoyhtiö, sen kyydissä matkalaukut tulevat isoja lentoyhtiöitä todennäköisemmin samaa matkaa omistajansa kanssa. Ainakaan ei siis tarvinnut pelätä että matkalaukkuni näkee enemmän maailmaa kuin minä itse.

Jatkuu...

7 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

Yleesnä matkis seuraa mukana aika varmasti, jos lento on kokonaisuudessaan vain pisteestä A pisteeseen B...

Polga kirjoitti...

Alku kuulostaa jo hyvinkin eks..klusiiviselta (melkein kirjoitin eksoottiselta, mutta seksiosiot eivät näemmä vielä ole läpäisseet sensuuria).

Hyvä kun pääsit takaisin ,D Tuliko emo kans, lento-sellainen mukana?

T kirjoitti...

Zepa: Matkaseuran saaminen oli vähän hankalaa nyt, koska lähtö oli keskellä viikkoa ja ihmisten lomat Suomessa on yleensä kulutettu jo kesä-heinäkuussa. Miksi sinä---Eikun anteeksi :nolo:

Lupaan kysyä sinua seuraavalla kerralla mukaan.

Polga: No sex please, we're British-suodatus toimii edelleen.

Lentoemo jäi 9 999 punnan päähän, koska voitin vain punnan. Tai no senkin voitti S, koska ostin kaksi arpaa ja hän valitsi itselleen voitokkaamman.

Zepa kirjoitti...

Matkis = matkalaukku.

Mut kiits tarjouksesta elikkäs lupauksesta, en olekaan käynyt Lontoossa kahdeksaan vuoteen.

Kahvit poretabletilla ... jätän muille.

T kirjoitti...

Zepa: Ai matkis = matkalaukku? Huh, hetken jo luulin että pitääkö tulla tekemään interventio sinun ja Viru Valgean väliin...

Kannattaa käydä Lontoossa, siellä oli kaunista ja €uro ruletti ihan mukavasti ;)

Mainitsemassani aamujuomassa ovat kaikki aakkoset A-E:hen ja vielä K eli kofeiini. Mitä muuta ihminen voi vaatia?

Anonyymi kirjoitti...

Sitä seksiä! Missä sitä oli?

T kirjoitti...

Anonyymi: Mitä enemmän luet näitä juttuja, sitä selkeämmin alat tajuta että vaikka annan ymmärtää, en koskaan ymmärrä antaa.

Vähän niin kuin venuksen kärpäsansa, paitsi koska olen mies: marsin kärpäsansa.