perjantai 14. elokuuta 2009

Sinne, tänne ja takaisin II - Meitä Kainuu opettaa

VR:n pahin virhe, siis ainakin suomalaisen käytännön filosofian kannalta, oli päätös lakkauttaa joiltain pohjoisen junavuoroilta ravintolavaunut.

Pääsin eilen nimittäin matkaamaan sellaisella rautahevosella, jossa tuollainen vielä oli. Pullakahvini aikana pääsin kuulemaan naapuripöydässä käytyä keskustelua mm. siitä, kuinka naimattomiksi jääneiden vanhojen piikojen uskonnollisessa hurmoksessa on mukana jonkin verran raakaa seksuaalisuutta.

Hehän polvistuvat rukoilemaan ristillä roikkuvan, yleensä vain lannevaatteisiin puetun, melko lihaksikkaan mieshahmon eteen.

Lähtiessäni keskustelu oli siirtymässä Paavin kirkon seksi-opetuksiin Afrikassa vs. evankelis-luterilaisen kirkon seksivalistus Afrikassa (ilmeisesti me olemme parempia).

Tuon kokemuksen jälkeen se, että sain istua sellaisen henkilön edessä, joka hengitti kuin syvänmerensukeltaja ilman happilaitteita asemien välisen matkan, ei oikeastaan tunnu miltään.

Päästyäni Helsingin vaikutuspiiriin muistin taas Kainuun markkinointikoneiston huomiotta jääneen asian.

Kainuussa kukaan ei ole tielläsi.

Heti kun saavuin Helsinkiin, etenemistäni oli estämässä parvi-mielen omaava nuorisojoukko, ei mitään mieltä omaavia turisteja, oman mielensä mukaan meneviä pikku pentel--pentu--lapsukaisia, mielestään oikealla sivulla olevia kronologisesti ansioituneita kansalaisia sekä keskelle tietä mieltään etsimään jääneitä keski-ikäisiä.

Pasilan rautatieaseman läpipääsyä klo 16 aikoihin pitäisi ehdottaa olympia-lajiksi. Säännöt olisivat samat kuin pujottelussa eli kosketuksesta saa miinuksia, nopeiten radan selvittänyt voittaa ja saat huitoa sauvoilla nopeuttaaksesi läpipääsyä.

Kainuussa ei ollut tätä ongelmaa. Koko siellä olemiseni ajan kukaan ei ollut tielläni.

Kaikki puhuvat aina Kainuun yhteydessä luonnon läheisyydestä, luonnonrauhasta ja luonnossa kohdatuista Cro-magnon-ihmisistä, mutta kukaan ei puhu siitä, että Kainuussa kukaan ei ole tielläsi.

Haluat kävellä omaa tahtiasi? Siitä vaan.

Haluat käydä kaupassa ilman että joku jää pohtimaan uutisperunoiden hinnankehitystä vaa'alle eteesi? Onnistuu.

Haluat päästä pisteestä A pisteeseen B huolehtimatta välipisteistä A1:stä, A2:sta, A3:sta? Sen kun vedät suoran jakoviivan.

Tervetuloa Kainuuseen, sinä jatkuvaan väistelemiseen ja poikitteluun kyllästynyt suurkaupunkilainen: Kainuussa kukaan ei ole tielläsi.

TJ 4.

7 kommenttia:

Polga kirjoitti...

Kaikesta huolimatta: Minä en tahdo mihinkään Kainuuseen, ikinä... Tai saisi aika paljon maksaa! Siis minulle, siis minun tililleni, siis muut saisivat maksaa *huoh* =I

tp kirjoitti...

Polga: Never say Never. *ja isälliset taputtelut päälle*

Polga kirjoitti...

Grrr *puree ns. ruokkivaa kättä*. Siellä ei ole tarpeeksi edes haukuttavia taksoja? Mikä ihana tekosyy, koska olen sen arvoinen!

Alcinoe kirjoitti...

Mutta toisaalta siellä, missä ei normitilanteessa tarvitse pujotella, tulee helvetinmoinen ongelma kahden ihmisen kohdatessa - eihän sitä voi tietää, mitä kautta kiertää, kun aina molemmat ovat voineet kulkea keskellä katua.

Iitukka kirjoitti...

minä taas... menisin riemusta kiljuen paikkaan jossa ei olisi ristin sielua. Ihana rauha.

Anonyymi kirjoitti...

Pitäisi asettaa uusi säädös jotta ne, jotka eivät matkustelu kotosuomessa, eivätkä vieraissa maissa saisivat myös osansa. Tämä järjestelmähän on aivan epätasa-arvoinen ja mätä! !

Ehdotankin siis, että täst' edes jokainen matkalainen tekee matkastaan kirjallisen raportin, jotta sen voivat kaikki matkustamattomatkin lukea. Määrämitassa tietenkin ja mieluiten ilman kuvitusta. Toteenpannaan mahdollisimman pian.

T kirjoitti...

Polga & tp: en oikein tiedä pitäisikö teidän nähdä koulun jälkeen leikkikentällä vai varata yhteinen hotellihuone.

Alcinoe: Olen kehitellut hiljaisuudessa uutta filosofista suuntausta nimeltään inmywayismi.

Sen perusteesi on, että vaikka maailma olisi vain kaksi ihmistä, toinen niistä olisi aina toisen tiellä.

Iitukka: Okei, ensi kerralla kesänä sinulla ja minulla on tapaaminen Kaenuussa ;)

Anonyymi: Hyvä idea. Porukkahan on jo tottunut tuohon kirjoittaessaan koulussa 9 perusluokan ajan kerran vuodessa "mitä tein kesälomallani".

Näin saadaan taas sumen kilen avostus kasvun :)