tiistai 25. elokuuta 2009

Sinne, tänne ja takaisin, osa II - 15 asiaa reissusta, osa 2

Huolimatta siitä että hakusanojen perusteella saan jo varmaan 99% kaikesta Googlen kautta kulkevista perv---käyttäjistä blogiini, en ole vielä täysin tyytyväinen.

Siksipä kerron nyt yhden asian mitä en ainakaan omalla googlettamisellani löytänyt: lentomatka Helsingistä Gatwickin lentokentälle EasyJet-lentoyhtiöllä kestää noin 3 h 15 minuuttia.

Lisäbonuksena kerrottakoon että Gatwickin lentokentältä lähtevä Gatwick Express vie Lontooseen noin puolessa tunnissa.

Joko arvaatte päivän epistolan?


2. Matkaaminen maarajojen sisällä

Aikoinaan kun halpalentoyhtiöt jatkoivat siitä mihin keihäsmatkat lopettivat (siltä varalta että tänne eksyy joku 60-luvun jälkeen syntynyt: Kalevi Keihänen Wikipediassa), alkoi omalaatuinen pelon aikakausi.

Riippuen päivästä
A) vihollinen hyökkaisi koillisesta tai kaakosta, koska ne kerpeleet olivat oppinee
t koukkaamaan sitten viime kerran.

B) eläimistä tarttuisi ihmisiin tappavia pöpöjä tavoilla, joita ei edes tässä blogissa voida mainita, ja ihmiskunta kuolisi, koska ihmiset tartuttavat toisiinsa pöpöjä tavoilla, jotka on dokumentoitu monesta eri kuvakulmasta ja useissa eri asennoissa internetissä.

C) Halpalentoyhtiöt lensivät ihmisiä keskelle ei mitään halvalla, ja sitten vaativat kalliita summia viedäkseen ihmiset pois sivistyksen pariin.

A) ja B)-kohdille hymyilen vain tietäväisesti, mutta ainakaan C) ei pidä nyt ihan paikkaansa.

Gatwickista pääsee Gatwick Expressillä noin puolessa tunnissa Lontooseen Victoria-asemalle, joka on yksi keskeisimmistä asemista. Kannattaa ottaa "return"-tiketti (meno-paluu), sillä todennäköisesti palaatte Gatwickiin palatessanne Suomeen.

Hinta on tällä hetkellä 28 £ eli noin 32 €.
Saman summan muuten olisitte maksaneet jos olisitte käyttäneet kalliimpaa lentoyhtiötä ja saapuneet Heathrow'n lentokentälle ja käyttäneet Heathrow Expressiä.


Voin lisäksi vakuuttaa että ikkunoista näkyvä pittoreski britti-luokkayhteiskunnan dekadenssi on yhtä pitkää, jatkuvaa kodak-hetkeä.

Tämän jälkeen liikkuaksenne kannattaa hankkia tällainen:


Kaikki jotka nauttivat äsken it-ammattilaisten päivän tärkeimmän aterian, eli mustaa kahvia johon on sekoitettu multivitamiini-poretabletti, tajuavat että kyseessä on kolmen päivän aikuisten matkailijalippu. Toinen vilkaisu kertoo että se on vyöhykkeille 1 ja 2, joka kattaa tärkeimmän osan Lontoota.

Toisinkuin meillä, Isossa-Britanniassa lippua käytetään sisäänpääsyporteilla mennessä asemalle ja tullessa asemalta.
Menit vyöhykkeelle jolle lippusi ei oikeuta? Lainatakseni jalkapallotermejä: Kakàmpi tuuri.

Jos kuvittelitte hyppäävänne portin yli, niin kerrottakoon että portteja valvoo Britannian yleisurheilu-joukkueen kykyjenetsijä, joka tarvitsee aina uutta verta korkeushyppy-tiimiin.

Matkailjalipun voi muuten ostaa ennakkoon netistä Visit Britain-sivulta, josta se luvataan toimittaa 48 tunnin sisällä tilauksesta (toimi ainakin meidän tapauksessamme). Hinta on tällä hetkellä 18,40 £ eli noin 21 euroa.

Metrokarttoja saa jokaiselta asemalta, ja linjat ovat selkeästi merkitty eri värein, eli kunhan katsotte mihin ilmansuuntaan linja menee, loppu meneekin kauniita värejä seuraamalla.

Vielä viimeinen naula lahjomattomuuteni arkkuun: kannattaa hommata Otavan kustantama Lontoo Kartta+opas. Siinä on Lontoon metrokartta, hyvä katukartta ja paljon turistivinkkejä.

Jatkuu...

3 kommenttia:

Alfie kirjoitti...

Osaat kertoa hyvin uskottavasti kohtalosta joka seuraa kohtalokkaasti sitä, joka päätyy väärälle zonelle vääränlaisella lipullaan ja päätyy kykyjenetsijän syliin ah-niin-loistokkaan loikkauksensa jälkeen. Henkilökohtaisia kokemuksia, jotka tekevät elämästä ja matkailusta aina hieman värikkäämpää?

T kirjoitti...

Alfie: Jos jaksat odottaa, lupaan kertoa jossain vaiheessa henkilökohtaisesta kokemuksesta reissussa, miinus väärä zone, väärä lippu ja loikka kykyjenetsijän syliin.

Tosin on siinä mukana ainakin yksi väärä ja en tahdo vielä paljastaa kenen syliin melkein päädyin...

Alfiepalfie kirjoitti...

Iiks, en tiedä miten jaksan odottaakaan!

Täytyy varmaan mennä hermokahvikupilliselle. Ai mutta anteeksi ohops! Se on nykyään hermoTEEkupillinen; kahviautomaatti seisoo edelleen tuolla nurkassa myrkyttämässä varomattomia.