keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Sinne, tänne ja takaisin, osa II - 15 asiaa reissusta, osa 6

Kafkatus-käyrä on taas nousussa.

Jos olette ihmetelleet hiljaisuuttani tässä blogissa alkuviikosta, niin syynä on tilanne johon olen joutunut.

Sain maanantaina kuulla että erään alan maailman johtava yritys on asettanut minut mustalle listalle, eli en saa käyttää heidän palveluitaan.

Yleensä tuolle listalle joutuu jos epäillään rahanpesusta, asekaupasta, valkoisesta orjakaupasta, pimeästä kissanpentujen välittämisestä tai terrorismista, mutta asianajajani neuvosta en mielestäni ole syyllistynyt mihinkään tuollaiseen.

Olen yrittänyt selvittää asiaa koko alkuviikon, mutta paikallinen asiakaspalveluhenkilöstö on kertonut että hekään eivät tiedä syytä listalle päätymiseen. Heidän tietokoneensa vain ilmoittaa että minua ei voida palvella.

Voinko päästä listalta pois? Voin kuulemma lähettää vapaamuotoisen kirjeen, valitsemallani kielellä sähköpostiin, mutta mikään ei takaa että saisin vastausta tai että minut otettaisiin takaisin palvelun piiriin.

Miksi siis joku on laittanut minulle tällaiselle esto-listalle?
Pelkään että kyseessä on vähän sama asian kuin kysyisitte miksi Jumala sallii maailman pahuuden, sodat, nälänhädän ja kuoleman?

Koska hän voi.

Siksipä tämänkertainen merkintä liikkuu yhtä paranoideissa tunnelmissa.

6. 31.12.1983, klo 23.59.59

Jotkut väittävät että Iso-Britannian on liukumassa teoksesta "1984" tutuksi valvonta-yhteiskunnaksi, jossa "Isoveli" valvoo kaikkea.

Tämä ei pidä täysin paikkaansa.
Pikemminkin Iso-Britannia on muuttumassa mummolaksi vuodelta 1974, 1994, 1964 tai vaikka 2004.

Kuitenkin sellaiseksi vuodeksi milloin olitte vielä pieni ja avuton, ja turvallisin
paikka maailmassa oli mummon syli (siis keskiverto-ihmisille, ei todellakaan tämän blogin keskivertolukijoille jotka rakensivat ensimmäisen ydinsuojansa hiekkalaatikolla).

Yhteiskuntaa ei nimittäin valvo isoveli, vaan isoäiti.

Briteille asia selitetään siten, että ei valvontakameroita ole kaikkialla siksi että heitä valvottaisiin.

Itse asiassa ne ovat kaikkien turvana; jos joku ei näkisi jatkuvasti mitä tapahtuu, jotain pahaa pääsisi tapahtumaan, ja emmehän me sitä halua, emmehän?

Jokaiselle metroasemalla ja metrojunassa oli ilmoituksia joissa muistutettiin mm. että rullaportaissa ei saa kikkailla, sillä se voi johtaa loukkaantumisiin (viime vuonna näin-ja-näin monta onnettomuutta) ja ei kannata yrittää tulla jo sulkeutuvista junan ovista (
viime vuonna näin-ja-näin monta onnettomuutta) sekä emmehän unohda juoda vettä, ettei vaan nesteenvajaus iske?

Lehdissä oli mainoksia palvelunumeroista, jonne voi soittaa esim. jos tuntee jonkun joka on ilmoittanut työviranomaisille olevansa käytettävissä tarvittaessa, vaikka oikeasti löhöilee Sex on the beach-drinksun kanssa Ibizalla. Sillä emmehän me tällaista veronmaksajien rahojen tuhlausta voi suvaita, emmehän?

Tällaiset henkilöt eivät ole ymmärtäneet että jos kaikki eivät leiki kiltisti, jollekulle voi tulla pipi ja mummo suuttuu.

Ja mehän emme halua tietää mitä sitten tapahtuu, emmehän?

Jatkuu...

3 kommenttia:

Iitukka kirjoitti...

emme halua, mun mummoni ei ollu ollenkaan nättiä katteltavaa kun se suuttu :D

Polga kirjoitti...

Tuo boikotoiminen kuulostaa mielenkiintoiselta. Toisaalta, jos kyseessä on eräs Jusalainen kaf... ei kun siis lafka, en yhtään ihmettele. Lähetä se sähköposti, monelle ja eri kielillä, myös suomeksi. Ehkä SE auttaa, muista myös mainita Cthulhu ja Suuret Muinaiset. Sekin voi auttaa. Ehkä jopa paremmin...

Toivossa on hyvä elää!

Mitä tulee tuohon valvontaan, samahan täällä on jo käynnissä. Malmin keskustassa on 82 valvontakameraa näkyvissä. Kaverini ei suostunut kertomaan, montako niitä oikeasti on (ei kuulemma ole pakko!), mutta paljon tuolle 300 - 500 m alueelle. Ja silti täällä aina tapahtuu, vaikka mummojakin on pilvin pimein!

T kirjoitti...

Iitukka: Tällaisten faktojen varjossa minäkin ihmettelen miksi Seis! Tai mamma ampuu on saanut niin huonon maineen Sylvester "Rambo" Stallonen elokuvien joukossa.

"Joe Bomowski (Sylvester Stallone) saa yllättävän vieraan kun hänen äitinsä Tutti Bomowski (Estelle Getty) muuttaa tämän luokse.

Äiti ostaa pojalleen laittoman MAC-10-konepistoolin ja alkaa tonkia poikansa poliisitavaroita, ja onnistuu lopulta pääsemään poliisiksi, ja lopulta hänestä tulee todella tehokas."

Hei, se voisi OIKEASTI tapahtua!

Polga: Kyllä, kyseessä on atlantin toiselta puolelta toimiva virma.

Pelkään pahoin että keskustelu menee näin:
- Jos ette ota minua pois mustalta listalta, ette koskaan saa palveluihinne käyttämääni 20 euroa!
- Anteeksi, en kuunnellut, olin juuri laskemassa viime vuoden voittoja. Missäs olinkaan...kaksi miljardia yksi, kaksi miljardia kaksi, kaksi miljardia kolme...

:huokaus:

Valvonnassa ja "valvonnassa" on eroja, riippuen ihan hallitusmuodosta.

Kansanvaltaisessa demokratiassa valvonta otetaan epäluottamuslauseena, koska se asettaa ihmiset epätasa-arvoiseen asemaan, koska joku katselee sinua ilman että voit tuijottaa takaisin.

Lopputulema: "ettekö te edes tuon vertaa luota meihin? Prkl, ihan piruuttani menen rikkomaan näyteikkunan huppu päässä!"

Monarkiassa on totuttu siihen että kruunu suojelee alamaisiaan.

Valvontakamerat ovat vain siis tämän suojelun 20.vuosituhantinen jatke: "ai en voi käydä enää missään ilman että olen valvontakamerassa? Sehän on loistavaa, hienoa että meitä suojellaan. God save the Queen!"