tiistai 29. syyskuuta 2009

Sinne, tänne ja takaisin, osa II - 15 asiaa reissusta, osa 13

Rumuus ei lisäänny, vaan käsityksemme turvallisuudesta muuttuu.

Kaikkihan me tahtoisimme hengailla vain sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat olleet ihan minkä tahansa kansainvälisen naistenlehden (kunhan se on Vogue) kannessa (kunhan se on ollut viimeisen 1-3 kuukauden aikana).

Harvat meistä (enkä siis väitä ettenkö kuuluisi heihin ja etteikö se olisi syynä näiden kirjoitusten viivästymiseen) kuitenkin pääsevät tällaiseen seuraan tai edes haluaisivat tällaiseen seuraan. Sanomme muille kuinka tuollaiset pintaliitäjät eivät ole syvällistä seuraa tai kehityskelpoisia juttukavereita.

Mutta todellisuudessa pelkäämme että nämä lihaksi muuttuneet ideaalit hylkäisivät meidät huomatessaan jonkun mielenkiintoisemman tai jonka silmälasit kiiltävät houkuttelevasti.

Siksi rumuus lisääntyy; koska armottomassa tasa-arvossaan se on turvallista.
Rumuus on staattista, kauneus kausiluonteista.

Sen takia tämäkin blogi on comic sansilla, koska se on luonnehdinta sillä kirjoittajasta: ruma kuin mikä mutta omalla tavallaan hauska. Miten tämä kaikki liittyy Ison-Britannian reissuuni?

Se selviää kun luette jutun nimeltä

13. Yksi silta liikaa

"London bridge is falling down, falling down, falling down.."

Kaikki muistanevat tuon laulun nuoruudestaan englannintunnilta.


Monet nuoremmista varmaan muistavat Fergien kappaleen aiheesta (avaa youtube-linkin).

Siksipä tietovisailu.

Mikä tämä on?A) Hmm. Silta..?
B) Olet puhunut niin paljon London Bridgestä, ja muistan nähneeni tästä kuviakin, joten ilmiselvästikin London Bridge! Mitä voitin?
C) Okei, ihan kenellä muulla tahansa se olisi silta, mutta koska kyseessä on tämä blogi, se on symbolinen ulottuvuusportti materian ja idean yhteenliittymän rajapinnalla. Tarkentaisin että kuvattuna yöllä, koska päivällä se on täynnä lentäviä dinosauruksia.
D) Tower Bridge.

Okei, mikä on tämä:

A) Hmm...toinen silta?
B) Mikä lie ylikulkusilta, eipä ole kummoisen näköinen.
C) ...Hetkinen! Tämä siltahan näkyy edellisen kuvan taustalla! Se on punainen koska lentävät dinosaurukset heittävät lihavia amerikkalais-turisteja sitä vasten sivustaseuraajien huvitukseksi ja iloksi. Mutta muuten siis joku normi-silta.
D) London Bridge.

Ensimmäinen kuva oli D) eli Tower Bridge ja toinen kuva on myös D) eli London Bridge.

Murskaa kuvitelmat, eikö?

Tower Bridge rakennettiin aikoinaan melko lailla sillä pohjalla että "no kunhan pykästään joku virranylityspaikka" (Lähde: wikipedia). Nyttemmin siitä on tullut yksi Lontoon tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Minkä ihmeen takia London Bridge sai sitten oman laulun? Koko jutun voitte lukea wikipediasta, mutta tiivistettynä heikolle sillalle rakennettiin liikaa ja kun se romahti, oli helpompi leikkiä että hauskaahan tämä on, tehdäänpä siitä lastenlaulu.

Mutta koska vahingosta opittiin, seuraavaksi rakennettiin silta joka EI VARMASTI romahtaisi.

On olemassa epävirallisia tietoja että paikalliset olisivat tulleet seuraamaan sillan rakentamista ja itkien pyytäneet "se on jo ruma! Voi herran tähden, antakaa sen jo olla! Se on jo ruma!!", mutta wikipediassa asiasta ei mainita, joten ei se varmaan ole totta.

Jatkuu...

(Kuvien lähteet:
Tower Bridge: wikipedia
London Bridge: wikipedia
Kiitokseni kuvaajille)

10 kommenttia:

Polga kirjoitti...

Jlauta! Comic Sans EI OLE FONTTI!!! Rumuus siis tod. lisääntyy, en edes lukenut juttua - aloin hepuloida välittömästi *käks*.

Tiina kirjoitti...

Vastaan vaihtoehdot D ja D.
En oo mikään eilisen teeren poika, nääs! :D

Anonyymi kirjoitti...

Kaikkihan noita Arialeja ym kutsuvat fonteiksi.

http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/sanat/fontti.html

Polga kirjoitti...

Voi Ano hyvä - satiiri ei taida olla tuttu laji *virn*, luulen Sir Mielenkiinnottoman hyvinkin tietävän, mitä minä tarkoitan!?

T kirjoitti...

Polga: SELVÄ PELI. LUPAAN ETTÄ EN ENÄÄ YRITÄ KOSKAAN ÄRSYTTÄÄ SINUA MILLÄÄN LAILLA, AINAKAAN KÄYTTÄMÄLLÄ TÄLLAISIA FONTTEJA EIKUN SIIS FONTTILAJIKKEITA. EI KAI KETÄÄN MUUTEN HAITTAA, ETTÄ AJATTELIN TÄSTÄ LÄHTIEN VASTATA VIESTEIHIN CAPS LOCK-NÄPPÄIN PÄÄLLÄ JA ILMAN KAPPALEISIINJAKOA? SILLÄ TAVALLA VARMASTI TEKSTI NÄKYY HYVIN JA SELKEÄSTI, EIKÄ TARVITSE POMPPAUTELLA SILMIÄ RIVILTÄ TOISELLE ILMAN MITÄÄN ERITYISTÄ SYYTÄ.

Okei, ei sitten.

Tiina: Hienoa että ainakin toinen meistä oli pysynyt elämän kuoppaisella opintiellä kärryillä. Minun oma kohtaamiseni tämän faktan kanssa meni suunnilleen näin:
Minä: Aaaaah, kas tuolla siintää uljas ja upea London Bridge. Hieno on tämä päivä kun sain nähdä sen!

S: Tuo on Tower Bridge.

Minä: ...Täh? Tower Bridge? Niin, muistan joskus kuulleeni tästä "Tower Bridgestä", mutta sen täytyy hävitä komeudessaan ja uljaudessaan lapsuuteni lauluista tuttuun London Bridgeen.

S: Tuo on London Bridge.

Minä: Mut--Mut--Mut--Mut--Herrani miksi annoit minun nähdä tämänkin päivän!!

Se on totta mitä sanotaan: koskaan ei pitäisi tavata sankareitaan.

Anonyymi: Kiitos mielenkiintoisesta korjauksesta :) Pitää laittaa korvan fakta korvan taakse.

Polga: Siinä missä muilla on ajatusten vaihtoa, meillä Polgan kanssa on satiirin vaihtoa. Tietenkin tästä voidaan tehdä ns. todella tuhmaa, eli kahdenvälinen sarkasminviljelymme voisi muuttua kimppakivaksi, eli mukaan vaan ;)

tp kirjoitti...

Syyttäkää vain itseänne Comic Sansista. Täällä sitä ei näy (FF + Ubuntu 8.10).

T kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
T kirjoitti...

...Piti muokata kirotusvire...

TP: Jostain syystä minulle tulee mieleen kauhea määrä vitsejä koskien Comic Sansia, Midnight Commanderia, ja Linus Torvaldsia.

Kunpa yksikin niistä olisi sellainen että voisin kertoa sen täällä.

tp kirjoitti...

"Vitsi" lienee siinä, ettei sinulla oikeasti tule mieleen yhtäkään vitsiä tähän tematiikkaan. Ymmärrän, nauran sisäänpäin.

T kirjoitti...

TP: Linus Torvalds ja Midnight Commander menevät Skeptikot ry:n piirikokoukseen ja siellä aletaan keskustelemaan evoluutiosta, elämän synnystä ja raamatun käsityksestä. Torvalds kääntää kaiken englanniksi Midnight Commanderille, kun yhtäkkiä Midnight Commander suuttuu ja menee puhujan luokse ja lyö sitä turpaan.
- Miksi sä nyt noin teit? Torvalds kysyy.
- I don't believe in Comic Sans! Midnight Commader vastaa.

Torvalds vastaa: no, I said "cosmic chance".
------------------
Linus Torvalds ja Midnight Commander menevät stand up-klubille iltaa istumaan. Lavalla on joku surkea koomikko, mutta Torvalsd silti yrittää kääntää parhaansa mukaan vitsejä, kun yhtäkkiä Midnight Commander suuttuu ja menee koomikon luokse ja lyö sitä turpaan.
- Miksi sä nyt noin teit? Torvalds kysyy.
- I don't believe in Comic Sans! Midnight Commander vastaa.

Torvalds vastaa: no, I said the "comic's an ass".
-------------------------
Linus Torvalds ja Midnight Commander menevät Ranskaan.

Siellä he istuvat iltaa eksistentiaali-dadaistisessa porukassa ihan dekandenssissa ilmapiirissä ja puhuvat kaikkea, kun yhtäkkiä Midnight Commander suuttuu ja kääntyy puhujan puoleen ja lyö sitä turpaan.

- Miksi sä nyt noin teit? Torvalds kysyy.
- I don't believe in Comic Sans! Midnight Commander vastaa.

Torvalds vastaa: no, he said he prefers "comic sans comique".
-----------------------
Linus Torvalds ja Midnight Commander palaavat Suomeen. Täällä he tapaaavt tyypin, joka kertoilee huonoja vitsejä ja tyhmiä tarinoita ja vielä kehuskeli miten kirjoitti yhdenkin juttunsa COMIC SANS-fonteilla ja oli niin hauska että pitänee käyttää COMIC SANS-fontteja toistekin, Torvalds tietenkin kääntää kaiken

Midnight Commander ei tee mitään.

- Miksi sä nyt noin teit? Torvalds kysyy.
Midnight Commander vastaa: well, sometimes you gotta give give the comic a chance.