perjantai 14. marraskuuta 2008

Julmin eläin (K-18)

(Muutama juttu näin alkuun. Jos aiotte kopioida muiden juttuja, älkää nyt ainakaan Pahkasika-lehden vitsejä kopioiko.
Sen sijaan kannattaa varas--- lainata ideaa esim. Cracked.com:in jutusta "The biggest assholes in the animal kingdom", koska kaikki ovat lukeneet pahkasikoja, mutta harvat internettiä. Ai niin, ja jos joku haluaa kopioida minun juttujani, niin siitä vaan. Ei niille siltikään kukaan naura.)

Pitkästä aikaa pääsen aloittamaan Nietzsche-kortilla: "Ihminen on eläimistä julmin. Tragedioissa, härkätaisteluissa ja ristiinnaulitsemisissa hän on tuntenut olonsa parhaimmaksi maan päällä; ja kun hän keksi helvetin itselleen, katsokaas, se oli hänen todellinen taivaansa.
"

Tämähän ei tietenkään ole täysin totta (ainoa poikkeus siis Nietzsche-kortin käytöstä).
Kiitos peukalon, me vain olemme kehittyneet evoluutiossa tasolle, jolla me tajuamme että vaikka väkivalta ei olekaan oikein tai hyväksyttävää, niin toisinaan syyllistymme siihen.

Eläimethän kuitenkin ovat oikeasti herran valittuja luontokappaleita, jotka eivät koskaan tee pahaa toisilleen.
En tiedä tarkalleen mitä mainostoimistoa luontoäiti käyttää, mutta jos joku siellä lukee tätä, ottakaa yhteyttä; tarvitsisin vähän apua deitti-profiiliini.

Jos haluatte säilyttää vielä uskonne eläinkuntaan, kannattaa jättää tämä blogimerkintä lukematta.

Otetaan ensinnäkin muurahaiset.
Moni on varmaan syyllistynyt niiden pesien rikkomiseen tai ainakin Geneven säännöissä erikseen mainittujen kohtien rikkomiseen siepatessaan niitä lasipurkkiin.

Itse asiassa muurhaiset ovat ainoa laji ihmisen lisäksi joka tietoisesti sotii omiaan vastaan. Sodan päätyttyä hävinneen muurahaiskeon eloonjääneet joka syödään tai orjuutetaan ja muurahaisenmunat viedään pois, ja kun ne kuoriutuvat, vaihtoehtojahan siis oli kaksi.

Eli loppujen lopuksi ihan oikein niille pikku kusiaisille.

Toinen hyönteislaji (ehkä on parempi että luette tämän kohdan valot päällä päivänvalossa, nallekarhunne vieressänne vertaistukea varten ja mielellään on parempi että hyppäätte tämän kohdan yli) on Afrocimex constrictus, eli afrikkalaisista lepakoista löydetty parasiitti.

Niiden lisääntymis-elimet ovat normaalit: naarailla on vagina ja koirailla on penis.

Se, miksi lapsille ei kuitenkaan kerrota elämän faktoja tyyliin "siis katsos kun afrocimex constrictus-naaras ja
afrocimex constrictus-koiras rakastuvat toisiinsa, ne...oikeastaan, kysy äidiltäsi", on suoraan johdannollinen siitä, miten noita elimiä käytetään.

Muistatteko sen varoituksen alussa? Varmasti? Kunhan tarkistin, voitte jatkaa lukemista...

Koiraat eivät (lisätkää itse lempi-verbinne tähän) penistään naaraan vaginaan, vaan (toistakaa äskeinen verbi) naaraan vatsaan, jolloin sperma menee suoraan naaraan verenkiertoon.

Afrocimex constrictus-urokset tökkivät peniksellään myös muita uroksia, ja koska niiden sperma on tappavaa muille uroksille, luonto suurimpana itsejulistautuneena humoristina tökkäsi evoluutiota eteenpäin siten, että uroksille kehittyivät ulkoiset naaraan sukupuolielimet. Sperma tappaa edelleen, mutta kiitos ulkoisen vaginan, ei enää niin usein.

Koiraat nimittäin jonkin äänenlausumattoman miehisen solidaarisuuden vuoksi tökkivät (minun lempiverbini, kuten olette saattaneet huomata) peniksiään vähemmän ulkoisiin naaraan sukupuolielimiin. Tämän vuoksi jotkin naaraat myöskin kehittävät itselleen hämäyksen vuoksi ulkoisen sukupuolielimet.

Samalla kun lisäätte äskeisen informaation listallaanne asioista, jotka poistatte muististanne heti kun se on tieteellisesti mahdollista (heti siihen "lapsuuden lempi-tv-sarjojen näkeminen vanhemmalla iällä" jälkeen), toistelette varmaankin itseksenne, että kai tällä kaikella on sentään jokin suurempi merkitys?
Itseasiassa ei. Tutkijoiden mukaan kyseessä on yksinkertaisesti yhdelle lajille kehittynyt seksuaalisen sadismin muoto.

Siirrytään ruokatikapuita eteenpäin, ja päädymme lintuihin. Käethän yleisen tiedon mukaan munivat muiden pesiin, ja niiden kuoriutuneet poikaset potkivat muut linnunpoikaset ja/tai linnunmunat pois.

Kaikki linnut eivät kuitenkaan mene näin halpaan, vaan heivaavat munan yli laidan tai hylkäävät käenpoikasen yksi pesään. Tällainen käyttäytyminen tunnetaan universaalisti myös nimellä "paha virhe".

Nimittäin tutkijat ovat kehittäneet teorian "lintumafiasta". Kaikki Kummisetä-elokuvansa nähneet tietävät miten homma siis toimii, mutta teille muille lyhyt tiivistelmä: herätessään käenhoidosta kieltäytynyt lintu voi huomata sulissaan jotain punaista, ja kun se nostaa höyheniään pikkaisen ylöspäin, se huomaa että sen jalkopäässä on sen oman lempilinnunpoikasen pää.

Tai vähintäänkin k.o. lintu hakataan, jotta se ymmärtää mikä on tarjous josta ei voi kieltäytyä.

(Koska tämä olette vielä varmaan järkyttyneitä hyönteisten parittelumenoista, en kerro miten asia hoidetaan sinisorsien parissa. Sen sijaan saatte lukea sen ihan itse wikipediasta.)

Vielä ehditte muuten lopettaa lukemisen.

Eteenpäin ruokaympyrässä, eli kissat seuraavaksi.

Kissat ovat termin MILF (Mothers I Love to...googlettakaa itse loput) alullepanijoita. Ongelma on vain se, että kissaemot eivät tule helposti kiimaan, jos niillä on jo pesue.

Sanoinko ongelma? Tarkoitin hidaste. Yleensä tätä on tavattu leijonille, mutta myös kotikissat ovat syyllistyneet siihen, että urokset tappavat kissanpennut, jolloin naaras tulee taas kiimaan.

Siltikin pidän kissoista enemmän kuin koirista.

Jätetään maa hetkeksi, ja siirrytään vesille. Delfiinejä pidetään hyvin älykkäinä ja ystävällisinä olentoina, joiden ainoa elämäntehtävä on auttaa merihätään joutuneita ihmisiä ja hyppiä vedessä. Kukaan ei kuitenkaan kerro mitä ne tekevät virastoajan ulkopuolella.

Ensinnäkin delfiiinienkin uskotaan syyllistyvän samaan kuin kissojen, eli jälkeläisten tappamiseen. Lisätvistin tuo tieto siitä, että jotkut uskovat myös delfiiniäitien tekevän näin.

Delfiinien on myös tiedetty tappavan pyöriäisiä. Syynä ei ole ruoka, koska ne eivät syö samoja kalalajeja, eikä tila, koska todisteet viittaavat siihen, että pyöriäiset on saarrettu ja sitten tapettu tökkimällä niitä. Jotkut sanovat että delfiinit myös käyttävät yliääniä, joita yleensä tarvitaan suunnistamiseen, satuttaakseen uhriaan.

Eli seuraavan kerran kun käytte delfinaariossa, teidän on parempi taputtaa tempuille kuin ette ole taputtaneet koskaan aiemmin, tai muuten...

Vielä lopuksi ihmisen lähin kumppani geneettisesti eli simpanssi. Ne harrastavat, paremman termin puuttuessa, kannibalismia.

Bonobot eli kääpiösimpanssit metsästävät ja syövät muita, pienempiä apinoita Ylen tiedeuutisten mukaan.

Lainatakseni uutisen kuvausta tällaisesta: "
Metsästysretkeen osallistui simpansseista poiketen sekä naaraita ja uroksia, jotka olivat kaikki täysikasvuisia. Sopivan puussa olevan apinalauman havaittuaan ne lähestyivät sitä hiljaa puustoa pitkin 10-20 metrin korkeudella. Saaliiksi aiottujen apinoiden kohdalla ne pysähtyivät ja osa bonoboista jäi maahan puiden juurelle ikään kuin vartioon. Muut kapusivat ylös ja kävivät äkkihyökkäyksessä saaliseläinten kimppuun.

Saaliin kiinni saanut bonobo piti ruhon itsellään, vaikka muut katselivat sitä tiiviisti. Ne jakoivat kuitenkin ruhonpalasia pyytäjille ja sallivat myös muiden ottaa ruhosta palasia."

Ai mutta se kuitenkin antoi muillekin kuolleesta lajitoveristaan? No mutta sittenhän kaikki on ok.

Muistateko sen varoituksen alussa? Nyt on jo liian myöhäistä.

6 kommenttia:

Polga kirjoitti...

Eniten minua silti kammotti tuo vitsien lainaaminen Pahkiksesta. Se on niiiiin kuvottavaa väärinkäyttöä! Muu on silkkaa elämää.

T kirjoitti...

Polga: Ihan vaan näin meidän kesken: minä jopa oikeasti ihailin (=kadehdin aivan vihreänä) sitä miten oivaltavaa ja hauskaa kieltä tuossa eräässäkin blogissa käytettiin.

Nyt kun sain kuulla että kyseessä olikin suora kopioiminen (minä sentään muutan muilta "lainaamieni" vitsien sanamuotoja) Pahkasiasta, niin olotila on pettyneen ja vahingoniloisen yhdistelmä.

Kaikki muu, kuten sanoit, on silkkaa elämää.

Zepa kirjoitti...

Mun piti ekana mietiskellä täällä ääneen yhtä juttuu Niitsestä, mutta luettuani koko päivityksen olen niin uuvuksissa etten jaksa.

Huh, sää se vaan jaksat tykittää!

T kirjoitti...

Zepa: Jos kyseessä oli Nietzschen väärinkäyttö, eli "oikeasti Niitse yritti mustan huumorin keinoin kehottaa kanssaihmisiään kehittymään parempaan suuntaan ja kritisoi silloista arvomaailmaa, muta nykyään hänet tunnetaan vain muutamasta helposti lainattavasti kommentista, jotka ovat vääristäneet hänen tarkoitusperiään ihmisten mielissä", niin mitä tuohon voi enää sanoa? ;)

Bloginkirjoittamiseni menee vähän niin kuin hölmöläissadussa hevoskuorman lastaaminen: "jos sinä tuon jaksat, niin kyllä sinä tämänkin jaksat, ja jos sinä sen jaksat, niin kyllä tämäkin menee ja kun tuon jaksat, niin tämänkin jaksat, jne."

Sitten kun kaverit valittelevat reaali-maailmassa että kyllähän he muuten minua lukisivat, mutta kun juttuni ovat niin pitkiä, taaskin käy niinkuin mainitsemassani hölmöläis-tarinassa, kun hevonen ei jaksanutkaan vetää kuormaa: "no otetaan tämä pois kun et sitä jaksanut, ja et sinä sitten varmaan tätäkään jaksa, ja jos et tuota jaksanut, niin otetaan tämäkin pois, ja jos et jaksanut tuota, niin ei tämäkään mene jne."

Lopputuloksena ihmetellään sekä minä että hölmöläinen, että mitenkäs tämä homma ei tunnu etenevän ollenkaan ;)

Siksipä jo aikoja sitten päätin että menen tyylilläni, ja ne jotka jaksavat, lukevat ;)

Lopputuloksena voisin hakea MTV3:n lauantai-illan ohjelmien juontajaksi, koska voin todistaa blogini kävijämäärien perusteella että minäkin osaan huvittaa viittä ihmistä samanaikaisesti ;)

Kilpikonna kirjoitti...

Pyöriäinen ja delfiini on eri lajeja.

Pyöriäisten tappaminen on ihan ok. Itsekin tappaisin.

T kirjoitti...

Kilpikonna: ihan hyvä, mutta lyhytnäköinen asenne. Luonnolla on sellainen hassu tapa ensin nostaa huipulle, ja sitten vetää portaat alta pois.

Otetaan nyt vaikka dinosaurukset. Yhtenä päivänä maailman huipulla, syöt nopeana hitaita ihan vaan huviksesi, ja sitten hups - sinut pyyhittiin taululta.

Tai no melkein: ei luontokaan ihan sydämetön ole.

Sinusta tuli lintu (http://www.tunturisusi.com/dinosaurukset/fakki.htm )...mikä tarkemmin ajatellen oli ihan oikein.

Tällä hetkellä siis delfiinit laittavat pyöriäisiä 10-0, mutta odotetaan vaan jonkun aikaa, ja pyöriäiset alkavat ampua silmistään laser-säteitä.

Ps. En ole aiemmin käynyt blogissasi, mutta luvallasi linkitän sen. Mielenkiintoista juttua :)