tiistai 4. marraskuuta 2008

Väliin henkilökohtaista, osa LVIX

Tajusin tällä viikolla jotain kapitalismista ja blogeista.

Ensin kapitalismista.

Toisin kuin yleensä luullaan, tulevaisuudessa meillä ei ole vain muutamaa isoa korporaatiota, jotka hallitsevat salaperäisin siveltimenpiirroin koko maailmaa ja tarjoavat kansalle soylent greenistä tehtyä leipää ja soylent greenin valmistukseen liittyvää sirkushupia (kaikkien pitäisi jo tietää mistä soylent green ja lisäaineet E551, M4TT1 ja N00B1E on tehty, mutta ummikot voivat tsekata sen täältä).

Meillä on isoja korporaatioita, mutta meillä on enemmän pikkuruisia liikkeitä, jotka korjaavat isojen korporaatioiden virheitä.

Huomasin sen korjatessani linssien vaihdossa olleita silmälasejani (kyllä, minulla on silmälasit. Pidän niitä Clark Kent-efektin vuoksi; kun kirjoitan, minulla ei ole niitä päässäni, ja muuna aikoina käytän niitä. Täten voin käyskennellä muiden joukossa huomaamatta, ja kukaan ei tajua että salaperäinen bloggaaja olenkin minä. En vaan käsitä miten teräsmies estää omien silmälasiensa linssien sulamisen kuumakatsetta käyttäessään).

Vaihdoin linssit uusiin ketjuliikkeessä, ihan vaan siitä syystä että sain sieltä bling bling-pisteitä. Kun lasini tulivat linssien vaihdosta (pidin siis entiset kehykseni), sankani eivät tuntuneet enää oikealta päässäni.

Kävin väännyttämässä lasejani ketjuliikkeessä muutamaankin otteeseen, mutta oikeaa asentoa ei vaan saatu aikaiseksi. Muutenkin olo oli hiukan sellainen vaivaannuttava; asiakaspalvelijat olivat ihan ystävällisiä, mutta tunnelma oli hiukan sellainen että vien heidän aikaansa muilta asiakkailta.

En viitsinyt enää mennä lasieni kanssa ketjuliikkeeseen, vaan päätin käydä omassa, yksityisen omistuksessa olevassa optikko-liikkeessä.

Ensinnäkin palveluhinnastossa oli erikseen sankojen muotoilu. Hienoa, täällä siis ymmärretään miltä se tuntuu kun päässä on jotain mikä ei tunnu kuuluvan sinne ( ____________________________________________) (Jätin tyhjää tilaa että voitte itse keksiä tuohon helpon vitsin).

Toisekseen palvelu oli todella ystävällistä ja asiantuntevaa. Heti ymmärrettiin missä mennään ja mitä tehdä. Muutama säätöliike, ja sankani olivat juuri niin kuin pitääkin. Koko homma maksoi naurettavat 0,50 €.
--------------------------------------------
Nyt joku voi älähtää että "tuollaisen sankojen säätämisen pitäisi olla ilmaista!", mutta:

1. Hinnastossa luki "meiltä ostetut sangat 0 €, muualta ostetut alk. 1 €" eli sain itse asiassa alennusta.

2. Kun palvelu on maksullista, tiedät että voit vaatia palvelua. Eli vaikka siinä menisi puoli päivää, sinä maksat palvelusta, ja siten olet oikeutettu siihen. Ei tule hyväksikäyttäjän olotilaa, etkä koe että viet aikaa muilta, maksavilta asiakkailta.

3. Sopii itse kokeilla maksaa yksityisyrittäjänä vuokrat, palkat, varasto jne. ja sitten alkaa puhumaan minkä pitää olla ilmaista. Sellaista on kapitalismi, toverit, ja Kuubaan on pitkä matka kumiveneellä.
---------------------------------------------
Eli vaikka yleensä en mainosta täällä mitään, niin nyt täytyy antaa täydet pisteet ja kehoitus käydä kauempaakin Ogelin Optiikassa, suosittelen.

Sitten blogeista.

Olen innostunut hiukan seuraamaan millä hakusanoilla blogiini eksytään, ja tietty trendi on nostamassa päätään.

Aina kun kerron mitä olen saanut aikaiSEKSI, tai kyselen miten jokin asia on voinut muokkautua tuollaiSEKSI sekä kerron millaiSEKSI
asustamiSEKSI koen KATOLILAISEN KOULUTYTÖN ASUN mallinuken päälle avustamiSEKSI.

Kyllä, ihmiset ovat ilmiselvästikin tavattoman kiinnostuneita pukeutumisesta (pahoittelen kirjoitusasua, näppäimistön caps lock-nappi on muuttunut välillä automaattiSEKSI).

Koen kuitenkin että tällainen luokittelu on muuttumassa vanhanaikaiSEKSI (ei perhana, odottakaas kun vaihdan näppäimistöä...)

Digitoday.fi kertoo Financial timesin jutusta, jonka sanoma on että tulevaisuudessa tietokonetta ohjataan eleillä.

Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi hiiri on jäämässä pois tietokoneen vakivarustelusta. Yksi mahdollinen kehityssuunta ovat käden ympärille kiinnitettävät sensorit, jotka havaitsevat aivojen lihaksille lähettämät signaalit.

Ajatteletteko te nyt samaa kuin minäkin? Charpy-V iskukoetta? Hienoa, että olemme samalla mieltä.

Niille teistä jotka ajattelivat "niin, mutta mitä kana tekisi toisella puolella tietä?", kerrottakoon että kyseinen koe on tapa mitata materiaalien kestävyyttä. Yksinkertaisesti sanottuna...äh, mitä hittoa, teilläkin on kuitenkin pitkät kahvitauot:

"Kokeessa käytetään 10 mm neliöpoikkileikkauksista sauvaa, johon on tehty työstetty lovi (ISO-V tai Charpy) ja sauvaa isketään tarkasti kalibroidulla heilurilla.
Heilurista koekappaleeseen sitoutunutta energiaa pidetään iskuenergian kokonaismääränä, joka jaetaan murtuneitten osien kimmoiseksi ja plastiseksi muodonmuutostyöksi, murtumisenergiaksi sekä kineettiseksi energiaksi." (Lähde: teräsrakenneyhdistys)

Mitä jos blogeja alettaisiin arvottamaan niiden aiheuttamien eleiden perusteella? Ottaisimme käyttöön tietokoneessa fyy
sisen lisälaitteen, jolla paitsi voitaisiin ohjata konetta eleillä, myöskin ilmaista mielide blogista?

Blogeja voitaisiin arvottaa esim. sen perusteella montako kertaa nyrkkiä lyötiin pöytään sitä luettaessa, samaan tyyliin kuin iskukokeessa mitattiin materiaalin kestävyyttä. Tai montako kertaa blogia luettaessa venyteltiin kyllästymisen merkiksi sekä montako kertaa nojattiin eteenpäin mielenkiinnosta.

Kaupallisella puolella näkisin ensimmäisenä sovelluksen käyttöönottajana aikuisviihde-alan, jossa sivustoja voitaisiin luokitella sen mukaan kuinka moni on käynyt tietyllä sivulla ja kuvia katsellessaan...ei mutta nyt kahvitunti loppui, jatketaan toiste.

2 kommenttia:

ALisko kirjoitti...

Pitää varmaan itsekin saada aikaiSEKSI kirjoittaa vähän enemmän ja jännittävimmistä aiheista, joku oli tullut blogiini googlettamalla Perussuomalaisia. En ehkä edes halua tietää millaisia eleitä siihen on liittynyt. Brrr.

T kirjoitti...

Alisko: Yleinen harhaluulohan on että google etsisi asiasanoja INTERNETISTÄ.

Itse asiassa Googlella (=firmalla) on hillitön määrä servereitä, jonne internetissä olevia sivuja on ladattu, ja ne on sitten hakusanoitettu.

Eli kun haet jotain, google etsii omilta servereiltään, ja sitten linkittää serveriltä internettiin samalle sivulle (tästä syystä joskus googlen löytämiä sivuja ei oikeasti enää olekaan).

Sinä siis olet vain hävinnyt "arvotaan sokeasti tikkaa heittämällä asiasana-yhteydet, tänään vuorossa Alisko"-operaation.

Tämä myöskin on yksi syy miksi en ota sivuilleni googlen mainoksia. Pelottaa mitä "Cthulhu"-hakusanalla markkinoitaisiin...