maanantai 6. huhtikuuta 2009

Verovähennykseen blogini - kevätuusinta

(Kunnia ja kiitos Erton julkaisemalle Toimi-lehdelle, jossa ensimmäistä kertaa työhuonevähennys selitettiin niin, että melkein tajusin sen.
Heidän ansiostaan siis tämä blogikirjoitus melkein käy järkeen.
)

Kuvitellaan että teillä on blogi, jolla on lukijoita.

Kuvitellaan että teillä on blogissanne mainoksia.

Kuvitellaan että mainoksissanne kerrotaan että kun klikkaatte mainosta, pääsette sivulle jossa esitellään taitoluistelijoiden kaunoja.

Kuvitellaan että kun Abraham Lincoln sanoi "voit huijata kaikkia jonkin aikaa, ja joitain kaiken aikaa, mutta et voi huijata kaikkia kaiken aikaa", hän lanseerasi verkkomarkkinoinnin pääperiaatteet.

Kuvitellaan seuraavaksi että google löytää aina teidän sivunne kun joku käyttää hakusanoja kuten "taitoluistelijan kaunot" tai "taitoluistelijan paljaat kaunot".

Kuvitellaan että porukka ei lakkaa nakuttelemasta mainoksianne, vaikka niiden takaa paljastuukin kuvia kaunoluistelusta eli pirueteista, menueteista ja spiraaleista, siis kaikesta muusta paitsi privaateista.

Kuvitellaan seuraavaksi että saatte klikkausten myötä mainoksista rahaa.

Kuvitellaan että niitä on tullut verovuoden sisällä enemmän 620 euroa, sillä jokainen saa veromaattisesti (automaattinen verovähennys) 620 € tulonhankkimisvähennykset.

Kuvitellaan että rahaa on tullut 795 euroa, sillä 175 € jokainen saa ilman suurempia Runebergin taidonnäytteitä.

Kuvitellaan että laitatte esitäytetyn veroilmoituksen kohtaan 3.4 Tulonhankkimiskulut "työhuonevähennys" 795 € ja ammatiksenne "freelance-journalisti" (tämä on tärkeää, sillä jos ette ole syytettynä kiihotuksesta kansanryhmää kohtaan tai pelkästään kiihotuksesta, kukaan ei oikeasti ota bloggaamistanne tosissaan).

Kuvitellaan että siitä menevät verot, mutta jäätte silti muutaman kympin voitolle.

Totta tietenkin on, että enemmän olisitte voittaneet, jos olisitte pitäneet suunne kiinni lähes 800 eurosta.

Mutta mitäpä jos oletkin todella suosittu bloggaaja? Sitten siirrytäänkin ulkokaarteessa aivan uusille urille ja mukaan tulee termi "todellisten kulujen mukaan".

Kuvitellaan tilanne: 50 neliön kämppä, vuokra 700 €/kk (tiedän, siksi sanoinkin että "kuvitellaan").

Teette kirjoitustyötänne noin viiden neliömetrin alueella, eli työpöytä-jääkaappi-vessa-kolmiossa.

"Työhuoneenne" osuus asunnostanne on 5/50 = 10 prosenttia. Kymmenen prosenttia 700 eurosta on 70 €.

Vuodessa "työhuoneen" vuokra on 12*70 € eli 840 €.

Osapäiväisesti työhuonetta käyttävä saa vähentää verotuksessa työhuonevähennyksenä puolet "työhuoneen" vuokrasta eli 2/840= 420 €.

Kuvitelkaas.

Ei kommentteja: