lauantai 5. syyskuuta 2009

Monologeja joita tahtoisin kuulla: Sananen sponsoreiltamme

"Alus tuhoutuu kymmenen, yhdeksän, kahdeksan, seitsemän..."

Kaikki tuntevat ääneni, mutta kukaan ei tiedä mikä sen salaisuus on.

Hei, olen Helen Rain ja paljastan sen teille nyt.

Toisin kuin monet kuvittelevat, en aloittanut uraani äänenä joka ilmoittaa aluksen itsetuhosta. Pikkulapsena olin kuin kuka tahansa pikkutyttö: haaveilin yhtenä päivänä olevani prinsessa, toisena eläinlääkäri ja kolmantena kotiäiti.

Minusta ei kuitenkaan tullut mitään noista. Kasvaessani huomasin kuinka ääneni on vahvin osa-alueeni, joten pyrin kehittämään sitä laulutunneilla.

Ikävä kyllä laulunopettajani sanoi että vaikka ääneni oli kirkas ja selkeä, en koskaan kyennyt ilmaisemaan sen kautta minkäänlaisia tunteita. En siten koskaan olisi voinut kohota karaoke-illan voittajaa korkeammalle esiintyjän urallani.


Olin pettynyt, mutta tiesin että Jumalalla oli suunnitelma varalleni, joten en antanut tämän lannistaa itseäni.

Hain erilaisiin ääninäyttelijän töihin, mutta ilman virallista näyttelijäkoulutusta näitä töitä oli mahdoton löytää.

En häpeä myöntää että hetken kokeilin jopa seksipuhelin-linjoilla työskentelyä, mutta asiakkaat valittivat sitä kuinka jopa "munasta" puhuessani kuulostin siltä kuin olisin kertonut omeletin valmistamisesta.

Sain siis potkut, mutta näin jälkikäteen ymmärrän että se oli korkeamman johdatusta.

Heti seuraavana päivänä nimittäin hain opiskelemaan journalismia ja tiesin lopultakin löytäneeni tieni onneen.

Opettajani olivat jopa hämmentyneitä siitä, kuinka kykenin välittämään tiedon siitä kuinka 19 leikkikoululaista on kuollut mitä hirvittävimmällä tavalla onnettomuudessa samalla äänensävyllä, jolla kerroin eläintarhan gotlanninponien saaneen bio-passit.

Tehdessäni tätä työtä minulle tehtiin tarjous josta en voinut kieltäytyä, oikea toiveideni täyttymys: tahtoisinko tulla työskentelemään yritykselle, joka tuottaa monikansallisten yritysten aluksille monitoreista kuuluvat tietokone-ilmoitukset?

Lopultakin tiesin mitä Herra oli suunnitellut varalleni.

Nyt, näin monen vuoden jälkeen, saavutettuani unelmani, mietin toisinaan millä jaksoin kaikki nämä vuodet?

Sitten tajuan että kaiken aikaa mukana on ollut uskoni ja Sihi-Pop©-juoma.

Olkoon kyse sitten sen ilmoittamisesta, että aluksen itsetuho alkaa kymmenen sekunnin kuluttua tai että huippuvaarallinen bio-näyte on paennut, minkä vuoksi kaikki biologinen elämä puhdistetaan aluksen sisältä, voin luottaa siihen että Sihi-Pop©-juoman avulla ääneni jaksaa.

Toisinaan minulta kysytään, mikä motivoi minua työssäni eniten?

Voin valehtelematta sanoa että ensimmäinen on tieto siitä että sielut pääsevät Herransa tykö.
Toinen on se, että nämä sieluparat eivät ehkä koskaan pääse enää maistamaan Sihi-Pop©-juomaa.


Mutta samalla iloitsen siitä, että ehkä joku heistä ehtii ääneni kuultuaan evakuointi-alukseen, ja selviää näkemään toisen Luojan heille suoman päivän ja nauttimaan Sihi-Pop©-juomasta.

Kunnes siis kuulette ääneni, luottakaa Herraan ja Sihi-Pop©-juomaan.

Kuulemiin ja hyvää päivänjatkoa.

4 kommenttia:

Polga kirjoitti...

Oletko varma, että kyseessä ei ollut Sarah Palin? Jotkut osiot kuulostavat erehdyttävän samanlaisilta kuin hänen "Luota Bushiin, Aseisiin ja Jesseen (ei siis Jacksoniin...)!" ja "Minä tulen takaisin (hyvin uhkaavasti)".

Voisikohan Welhotarkin hypätä friikuksi ja lainata - ei ääntään vaan kynäänsä - jollekin, joka tekisi jotain vastaavaa? En nyt vain keksi heti mitään sopivaa... En todellakaan.

Vai maksaisiko "joku" taho siitä, että sabotoin muiden hienoja bloggauksia jättämällä puisevia ja asiaankuulumattomia kommentteja? TÄH?

T kirjoitti...

Polga: Kyseessä on Helen Hortonin (MOTHER-tietokoneen ääni Alien-elokuvassa) ja Douglas Rainin (Avaruusseikkailu 2001:sta tutun HAL-tietokoneen ääni) amalgaami.

Laitoin uskonnon mukaan, koska mielestäni tällainen henkillö ei voi oikeasti kestää tällaista työtä muutoin kuin uskolla (yritän jatkossa vähentää hahmonkehittelyä, niin ei tule tällaisia sekaannuksia ;)).

Tämä nyt oli tällainen välityöhutaisu, palaan kohta taas brittimuisteloihin ;)

Hmm...nykyään ei uskota enää olevan sellaista asiaa kuin "keskustelu".

Se on joko "kiivasta sanojen vaihtoa aiheuttanut mielipiteet jakava blogi" tai "kommentoijat palvovat kirjoittajaa ja muut mielipiteet lytätään".

Mutta ehkä voisit saada palkkion siitä, että tiputtelisit kommentteihin asiasanoja, joita Google rakastaa, kuten "vuosilomakalenteri" ja "alastonkuvat" ;)

Anonyymi kirjoitti...

Oliko siel reissussa mitään kivaa?

Tää monologi meni ihan yli ja ammuttiin alas! Pöh!

T kirjoitti...

Anonyymi: Yhtenäkin aamuna vastaan hölkkäsi kaksiosaisessa ihonmyötäisessä juoksu-asussa nuubialainen kaunotar, joka luultavasti treenasi pävän Playboy-kuvauksia varten.

Ja eräänä iltana vastaan tuli muutakin kuin kansanluottamusta nauttinut herrasmies, jolla oli molemmissa kainaloissaan ilmeisesti lapsenlapsensa.

Oletan että heidän erinäköisyytensä johtui siitä, että suvussa on piilevänä geeninä tumma pigmentti. Ja myönnettäköön, itse en antaisi omien lapsenlapsieni pukeutua noin kylmällä illalla noin pieniin mekkoihin ja toppeihin, mutta ehkä heidän suvussaan on eskimo-verta.

Oli siellä muutakin jännää mutta pääsemme siihen vielä myöhemmin.

Oikeasti muuten hämmentää että joku on kiinnostunut Britannian reissustani...

Luuletko että saisin pidettyä lukijamäärän kolmessa muutoin kuin kirjoittamalla rautakammesta vääntämällä aikaansaatuja oman tyhjyytensä sanahelinään kätkeviä limerikkejä?

Kaikki pystyvät suuruuteen, mutta kulttimaine...se on vaikeaa.