maanantai 7. heinäkuuta 2008

Väliin henkilökohtaista, osa L

Minä en oikeasti tahtoisi tätä.

Enkä nyt puhu Ison-Britannian matkasta...pelkästään.

En koe olevani erityisemmin itsekeskeinen (joskin olen itseriittoinen), joten tällainen pelkästään minusta kirjoittaminen näinkin pitkään tuntuu omituiselta.

Mutta aina kun yritän keksiä jotain muuta, idea välähtää mielessäni, ja sitten se sammuu tietoisuuteen siitä että joudun lähtemään Isoon-Britanniaan (pidän muuten edelleenkin kiinni sanamuodosta, jonka mukaan "joudun" enkä "pääsen" Isoon-Britanniaan. Aloitin juuri lasten sudokun täyttämisen viime viikonlopun sanomalehdessä, ja en millään tahtoisi jättää sitä kesken viikon ajaksi. Hei, ne ruudut eivät itse väritä itseään).

Joten, tässä taas mennään (jos joku haluaa jotain muuta tästä blogista, niin suosittelen palaamaan asiaan tuossa 21.7 tienoilla, jolloin olen joko palannut tai ikävän lento-onnettomuuden tapahtuessa, palanut).

Ajattelin kokeilla josko selviäisin reissusta pelkällä käsimatkatavaralla. Mitä minä oikeastaan tarvitsen? Bokserit, pari t-paitaa, muutama sukkapari, pikkupullo shampoota, pari kirjaa, vihko huomioiden kirjaamista varten (koska läppäriä siis ei ole) ja opaskirja Lontooseen.

Ketjuja, käsirautoja sekä ruoskia varmaan saa paikan päältä ja huumeet voin piilottaa kondomeihin jotka nielen ennen matkaa.

Mutta taasen tarvitsisin viksumpieni tietotaitoja.

Kirjallinen kysymys 1: British Airways, jolla siis lennän, sanoo että käsimatkatavaroita saa olla yksi (1) isompi matkalaukku, ja yksi (1) kannettavan tietokoneen kokoinen laukku, käsilaukku tai salkku. Jos on jotain muuta tai isompaa, siitä pitää maksaa sakkoja.

Varsinainen kysymys kuuluu: jos minulla olisikin normaalinkokoinen koulureppu tuon isomman matkalaukun lisäksi, ja reppu olisi ehkä isompi kuin kannettava tietokone, joutuisinko laittamaan sen ruumaan vai menisikö se käsimatkatavaroissa?

Kirjallinen kysymys 2: Miten turvatarkastuksessa suhtaudutaan cd-levyihin? Lupasin tuoda niitä tuliaisina, mutta en ole ihan varma koetaanko ne potentiaalisina aseina? (voisin teroittaa niiden reunat, uudelleensulkea ne koteloihin ja lentokoneessa ottaa kotelot esille, repiä muovit päältä ja salakuljettaa cd:n taskussani ohjaamoon jossa voisin tehdä niillä vakavaa tuhoa.

Toisinaan pelotan itsekin itseäni.)

Kirjallinen kysymys 3: Miten lennolle kannattaisi pukeutua? Onko siellä hyväkin tuuletus vai loppuuko happi koneen noustessa korkeammalle? Kuulin että lentokentällä pääsee aika varmasti erityistarkistukseen jos kulkee hupparin kanssa (ei siis pään yli vedettynä vaan muutenkin).

Joskin olen melko varma että pääsen muutenkin tekemään tuttavuutta kumihanskamiehen kanssa, koska "katselee kaikkialle ympärilleen, kävelee päämäärättömästi, vaikuttaa hyvin hermostuneelta, on aivan kalpea, tuntuu hikoilevan kylmää hikeä" profiloituu joko A. n00bi3 lentomatkustaja tai B. n00bi3 salakuljettaja, ja arvatkaa kenen tuurilla vuoroon sattuu juurikin se ainoa viikon vuorolistan yli-innokas turvatarkastaja, joka ei ole sinä päivänä vielä saanut päivittäis-annosta actionia.

4 kommenttia:

Markiisi kirjoitti...

Hei, tuli mieleen, että on tällainen:
http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?board=2.0

Hikoilusta ja pälyilystäkin oli näköjään oma triidinsä:
http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=18279.0

;)

-T2, JI (joka sai viikon kesälomaa juuri \o/)

T kirjoitti...

Markiisi: kiitos linkkivinkistä, tuo vaikutti hyvältä paikalta. Ja hyvää lomaa! \o_

Itse asiassa tuolla oli myös keskustelu tippaamisesta.

Zepander mainitsi jo aiemmin että ulkona syödessä tippi on Isossa-Britanniassa 10-20% (olihan?).
Heräsi nyt kysymys, että jos syön hotellin omassa ravintolassa, onko se "ulkona"? Ja pitääkö huonesiivoojia tipata, niin kuin tuolla ketjussa jotkut mainitsivat? Voi näitä maailmanmatkaajan suorituspaineita :skitsoilee:

Alcinoe kirjoitti...

Itse noudatan takakireän pinkeästi ja äärimmäisen sanatarkasti lentoyhtiöiden käsimatkatavararajoituksia. Eivätpähän ainakaan pääse yllättämään. Ja voi sitä sisäsyntyisen paheksuntani nautinnollista määrää, kun koneeseen päästetäänkin joku kahdeksan merimiessäkin kanssa. Minä kun kuitenkin olin oikeassa ja ohjeistukseni lukenut.

Tulli takavarikoi cd-levyt joka tapauksessa piraattikopioina - älä edes yritä.

Koneen sisäilma riippuu monestakin riippumattomasta tekijästä, joten ehdottomasti kannattaa varautua sekä hiostavaan epäkuntoiseen ilmastointiin että exit-paikan hyytävään viimaan. Tosin Britteihin nyt lentää niin lyhyen matkaa, että siitä selviät vaikka havaijipaita päällä - mikä varmasti näyttäisi hyvältä siinä poliisikuvassa ruumiinontelotutkimuksen jälkeen.

Että hyvää ja nautinnollista matkaa! =)

T kirjoitti...

Alcinoe: minäkin paheksun suunnattomasti sitä, jos itse olen tehnyt niin kuin käsketään ja sitten joku saakin "tämän kerran" rikkoa sääntöjä. Rulez rule, ok?

British Airwaysin säännöt sanovat että normaalipakaasin lisäksi saa olla läppärilaukku, tai siihen verrannollinen laukku.

Eli pitäisikö luopua ajatuksesta ottaa mukaan reppu, ja hankkia olkalaukku? Hmm...kun oikeastaan tarvitsen sitä vain ostosreissua varten (en oikein viitsisi kassien kanssa heilua).

Kaverini sanoi että mieluummin tekstiiliä kuin cd:itä, mutta mietin että jos minulla on kuitit noista cd:istä, niin kai ne uskovat että ihan oikeita ne ovat? Vai riippuuko se siitä onko päälläni Hawaiji-paita vai ei? ;)

Sain muuten IRL-kaverilta hyvän neuvon tippaamisesta: paikka kuin paikka, jos ruoka tuodaan pöytään, tippaa.