perjantai 27. helmikuuta 2009

Dialogeja joita tahtoisin kuulla: CSI

(Tämän dialogi-yritelmän ideana toimii ensinnäkin CSI-porukoiden minua aina hämmentänyt kyky tietää IHAN minkä tahansa asian kemiallinen koostumus. Toinen inspiroija on kainalohajusteeni sisältöselitys (minun on pakko lukea vessassa jotain).
Kiitokset kemia-osuudesta muuten Dermoshopille ja heidän INCI-luettelolleen.
)

- Hei, joko sait selville mitä uhrilla oli päällään?
- Kyllä. Stearista happoa, isopropyylistä Myristaattia, Polysorbaatti 80:a, cetyyli-asetaattia, asetylisoitua lanoliini alkoholia, tokoferaalia asetaattia, metyyliparabeenia, allantoinia, setyyli-alkoholia, dimethikonia, laureth-23:a, laureth-2:a, salisylistä happoa, virtsaa, glyseryli-stearaattia, stearyyli-alkoholia, hydroxyethyyli-akrylaattia, sodiumi-akyloildimetyyli-tauraatti-kopolymeeriä, squalaania, polysorbaatti 60:a, triethanolaminiinia, hajustetta, PEG-40 hydrogeneroitua risiiniöljyä, denaturoitua alkoholia, maitohappoa, xanthaani-kumia, propyyliparabeeniä, puhdistettua vettä, oktyyli-metoxycinnamiittia, aloe barbadensis geeliä, propyleeni glykoolia, benzyyli-alkoholia, metyyliparabeenia, propylbarabeenia, glykooli-distearaattia ja virtsaa.
- Mainitsit virtsan kaksi kertaa.
- Kunhan testasin kuuntelitko, ja myönnä pois, onhan se hassu sana.
- Väitätkö että uhrilla oli päällään pesuvaahtoa?
- Ei, silloin uhrista olisi löytynyt puhdistettua vettä, glyseriiniä, alkoholia, sukroosi-lauraattia, betaiinia, etyylihexylglyseriiniä, sitruunahappoa, cocamidopropylistä betaiinia ja phenoxyethanolia.
- Ai niin juu, olet ihan oikeassa...oliko sodiumi-akyloidimetyyli-tauraatti-kopolymeeri dimetyylietaania vai etyylimetaania?
- No nyt sinä vaan yrität pelata aikaa. Myönnä pois, et tiedä.
- Enkä, kyllä minä tämän tiedän! Anna nyt vähän aikaa....hiusnaamio?
- Ei.
- Suihkugeeli?
- Ei.
- Suuvesi?
- No ei todellakaan.
- Anna nyt sitten joku vihje, perhana.
- Tämä on klassikko.
- Öööh...mieto saippua.
- Mitä ihmettä te kaksi täällä teette?
- Tuota...minä juuri tässä kerroin mitä uhrilla oli päällään.
- No mitä?
- Tuota...minä en vielä ole tiennyt...
- Kerro ainesosat.
-
Stearista happoa, isopropyylistä myristaattia, polysorbaatti 80:a, cetyyli-asetaattia, asetylisoitua lanoliini alkoholia, tokoferaalia asetaattia, metyyliparabeenia, allantoinia, setyyli-alkoholia, dimethikonia, laureth-23:a, laureth-2:a, salisylistä happoa, virtsaa, glyseryli-stearaattia, stearyyli-alkoholia, hydroxyethyyli-akrylaattia, sodiumi-akyloildimetyyli-tauraatti-kopolymeeriä, squalaania, polysorbaatti 60:a, triethanolaminiinia, hajustetta, PEG-40 hydrogeneroitua risiiniöljyä, denaturoitua alkoholia, maitohappoa, xanthaani-kumia, propyyliparabeeniä, puhdistettua vettä, oktyyli-metoxycinnamiittia, aloe barbadensis geeliä, propyleeni glykoolia, benzyyli-alkoholia, metyyliparabeenia, propylbarabeenia ja glykooli-distearaattia.
- Vartalovoide 30331, mallia Classic-sarjasta. Mikä tuossa nyt oli niin vaikeaa?

- Vau, miten sinä tuon tiesit?

- Katsos tästä syystä minä olen pomo. Menes nyt siitä jatkamaan tutkimuksia.

- Okei, pomo.

- ...Joko se meni?

- Jep, nurkan taakse hävisi.

- Tämä oli ihan kauhean hauskaa, tehdään tämä uudestaan!

- Juu! Hei tuolta tulee toinen!

- Okei, minä menen taas piiloon ja tulen sitten esille oikealla hetkellä.

8 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

No niin! Jos toikin olis käyttänyt luonnonkosmetiikkaa, ainesosaluettelo olis ollut neljäsosa tosta!

T kirjoitti...

Zepa: Minulla on kaksi kaveria jotka pesevät itsensä "luonnonkosmetiikalla"....noh, saatte itse arvata millä.

Kemialliset ainesosat ovat:

2,3,5-trimetyylifenooli, 2-etyylifeenooli, 2-methoksi-4-etyylifenooli, 2,4-metyylifenooli,dikaffeoyyli-kiinihappo, 4-etyylifenoli, 4-methoksi-4-vinyylifenoli, asetaldehydi, kofeiini, kaffeoli, kaffeoli-3-kiinihappo, kaffetanninen happo, klorogeeninen happo, sitrushappo, daturi-happo, guaiacol, hypoksantiini, isokloorigeeninen happo, putresiini, scopoletiini, sperminidiini, spermiini, sokereita, parkkihappo, parkki, theobromiini, theofyleeni, thiamini, trigonelliini ja xanthiini.

Vastauksen voitte luntata tältä sivulta, kun taas se miten tätä ainetta käytännössä käytetään peseytymiseen olisi sitten CSI:n paikka ;)

iitukka kirjoitti...

Ja tolla tietämyksellä ainakin pääsis jo lorealille tai vastaavalle töihin :D
vois olla kova sana ladella tuo lista työhaastattelussa,vaikka oikeesti ei muuta koko alasta tietäs :S

Piatta kirjoitti...

Susta vois tulla hyvä käsikirjoittaja (:

T kirjoitti...

Iitukka: Hitsi, jos osaisi noin hyvin kemiaa niin kannattaa lukea itsensä apteekkariksi. Pääsee pukeutumaan täysvalkoisiin, tutustumaan uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin päivittäin, ja palkkakin on hyvä.

Mitä olen nähnyt Lorealin tyyppejä dokumenteissa, niin siellä hallitseva tekijä työhaastatteluissa tuntuu olevan nenän koko: tuntuu että siellä ei niinkään ole väliä MITÄ siihen tököttiin tulee, vaan MILTÄ se tuoksuu.

Minulla on kaksi dödöä, ja toisessa on hyvinkin tarkka selitys siitä mitä siinä on.

Toisessa lukee vain jotain siitä, miten pullot on pyöritelty juoksumatolla pari tuntia hölkänneiden ranskalaiskaunotarten reisiä vasten ennen kauppaan lähettämistä.

Arvaas kumpi on Lorealin? ;)

Piatta: Nyt kun CSI: Miami:n uudet jaksot alkoivat, tajusin taas miten nämä kolme CSI-sarja eroavat toisistaan.

CSI: Las Vegasissa on omituisimmt jutut, ja keskitytään kemiaan eniten.

CSI: New Yorkissa on kaikkein moraalisimmat jutut (joskus oikeasti ärsyttää kun CSI-tutkijat kuvataan viimeisinä puhtaina olentoina maan päällä ja roistot ovat hedonistisia oman edun tavoittelijoita, eikä mitään harmaata aluetta missään).

Heilläpäin myös rakastetaan kulmia: "Hmmmmmmmmmmm. Näin kuvan, jonka oli otettu uhrin omalla kertakäyttökameralla. Ilmiselvästikin kuvassa olevan henkilön lasiaisesta näkyy (laita joku New Yorkin nähtävyys tähän). Nyt kun asetan sen tällä tietokoneella oikeaan kulmaan, jonka siis päättelin päässäni, suhteessa uhriin ja tähän rakennukseen ja otan kulminaatio-pisteeksi Greenwichin linjan, saan selville missä murha tapahtui."

Eikä edes aleta siitä, miten noiden labrassa saadaan vaikka kerran syödystä kukkasesta selville jotain Oikeasti Todella Tärkeää Juonen Kannalta...

CSI: Miami luottaa paitsi väreihin joita luontoäiti ei koskaan tuntenut, ja aurinkolaseihin (ensimmäisillä kausilla pääjehu otti aina lasit pois päästään syyllisen kohdalla. Pikkuvitsi tekijätiimiltä), myös tietokoneisiin.

Huippuhetki mielestäni saavutettiin jaksossa, jossa ubermodernissa toimistossa oli tehty murha.
Toimiston sihteerillä ei ollut edes tietokonetta, vaan pöytään heijastettava näppäimistö.

Murhaaja selvisi sillä, että pöydästä katsottiin mihin kohtiin oli paineltu eniten, ja sitten tietokone selvitti loogisimmat sanat joita noilla näppäimen/pöydänpaineluilla olisi aikaansaatu.

Eli vaikka osaisinkin käsikirjoittaa (liian haastavaa minulle ;)), pelkään että alkaisin vain irvailemaan sarjoille ja saisin potkut heti ensimmäisen idea-paleverin jälkeen ;D

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.