torstai 5. kesäkuuta 2008

Perjantai-pikainen mediakatsaus, osa III

Päivän epistolan aihe on raha ja rakkaus, sekä voiko sitä oikeasti saada rahalla ( jota vastaan väitti eräs pikkuinen britti-bändi, oliko se nyt beetles, jonka suurin panostus taisi olla tukkamuotiin) ja jos voi, miten käy kun ei ole enää mitään millä ostaa?

Newsweek kertoo artikkelissaan "Rebel brides and ex-wives" kuinka intialaisten vaurastuminen on vaikuttanut suhde- ja avioliittoperinteisiin Intiassa.

Yhden yön suhde intialaiseen tapaan meni aiemmin suunnilleen siten, että poika ja tyttö tapasivat ensimmäisen kerran yhteisellä iltateellä molempien vanhempien kanssa, teen jälkeen olikin sitten vuorossa iltahäät ja loppuhuipentumana sitten hääyö.

Tämä kaikki voi olla aika nopeaa toimintaa länsimaalaisesta näkökulmasta, mutta intialaisia on tällä hetkellä päälle miljardi, kun taas suomalaisia on pikkaisen päälle viisi miljoonaa. En sano enkä väitä, mutta turhien vaiheiden, kuten "sen oikean etsiminen" on voinut auttaa tätä.

Nyt kuitenkin, kiitos kaikkien Intiaan ulkoistaneiden yritysten, ihmisten elintaso on alkanut nousta, eivätkä he ole enää niin riippuvaisia vanhemmistaan tai häiden mukana tulevista myötäjäisistä.

Uutta Intiassa ovat myös avioerojen määrän kasvu.

Ehkä hiukan yllättäen miehet hakevat useimmin avioeroja. Syynä on kuulema heidän pettymyksensä vaimoihin, jotka ovatkin työssäkäyviä, vahvoja naisia, jotka eivät suostu vain pyykkäämään, kokkaamaan sekä mielistelemään anoppia.

Muuallakin raha tai pikemminkin sen puute vaikuttaa suhteisiin.

Oscar Wilde sanoi: "On olemassa vain yksi luokka yhteiskunnassa joka ajattelee rahaa enemmän kuin rikkaat, ja se on köyhät. Köyhät eivät voi ajatella mitään muuta."


Tämä ei enää nykyään pidä paikkaansa.
The New York Timesin juttu "It's not so easy being less rich" on ihmisistä, jotka ovat edelleen rikkaita, mutta vähemmän rikkaita kuin aiemmin, kiitos tämänhetkisen taloustilanteen Yhdysvalloissa.

Nancy Chemtob, yhdysvaltalainen avioero-juristi kertoo asiakkaastaan, joka aiemmin ansaitsi 20 miljoonaa dollaria vuodessa. Tänä vuonna nämä tulot jäävät noin kahdeksaan miljoonaan dollariin.

Chemtob joutui käskemään asiakastaan kertomaan vaimolleen tilanteesta, koska tämä oli ottanut lainaa voidakseen maksaa vaimonsa kulutuksen. Mies pelkäsi että hänen vaimonsa jättäisi hänet kuultuaan tulojen romahtamisesta.

Eivätkä aviopuolisot välttämättä ole ainoa asia joka hylkää ex-miljonäärit kun näistä tulee "vain" upporikkaita. Ystävät ja liikekumppanit saattavat hylätä heidät hädän hetkellä, ja mikä pahinta, tämä hyljeksintä voi siirtyä heidän lapsiinsa.

Mikään ei ole kauheampaa kuin olla saamatta kutsua tärkeisiin syntymäpäiväjuhliin, koska vanhempasi ovat menettäneet miljoonan vuosituloistaan.

Tämän viikon lottoarvonnassa päävoittona on muuten 3,2 miljoonaa euroa.
Siis mitenkään aiheeseen liittymättä.

Ei kommentteja: