perjantai 13. kesäkuuta 2008

Perjantai-pikainen mediakatsaus, osa IV

Ruuanlaitto on oikeastaan aika väkivaltaista.

Kananmunia rikotaan, juustoa raastetaan, vihanneksia pilkotaan, taikinaa vaivataan...

Siksi ketään ei yllätä että ruokasodat ovat yleisempiä kuin luulemmekaan.

The New York Timesin juttu "
Spain’s Top Chefs Clash Over Ingredients and Culinary Innovations" on tarina Espanjaa puhuttavasta kokkien erimielisyydestä.

Useat gastronomian asiantuntijat ovat valmiita luovuttamaan maailman johtavan ruoka-maan tittelin Ranskalta Espanjalle, joten kuohunta paikallisessa kulinaari-kulttuurissa on merkittävä asia.

Yksi maan kuuluisimmista kokeista,
Santi Santamaría, syyttää kollegoitaan terveellisten ainesosien hylkäämisestä "spektaakkelinomaisten mediatapausten" vuoksi. Esimerkkinä tästä Santamaría kertoo keittiöistä, joissa käytetään mm. nestemäistä nitrogeeniä ruokien pikajäädyttämiseen.

Muut kokit eivät ole ottaneet vastaan syytöksiä puolustautumatta. Heidän vaikka kaikki käytetyt ainekset eivät olekaan terveellisiä, ne ovat aina vaarattomia asiakkaille.

Espanjalainen kokkisota voi tosin olla jo myöhässä, jos on uskominen Damon Brownia.

Brown listaa Mania.com-sivuston "Mania Manifesto: Top 4 reasons tomorrows food is going to suck" artikkelissa neljä syytä siihen, miksi tulevaisuudessa joudumme totuttelemaan erilaiseen ruokaan kuin nykyään.

Yksi tähän johtavista syistä on ilmastonmuutos: kun yhtäkkiä ennen viljaa kasvattanut maa pystyy enää tuottamaan perunaa ja viinien sijaan tarjolla on vain riisiä, se ei voi olla vaikuttamatta makuun.

Lopuksi vielä jokavuotinen hotdog-sota.
Yhdysvalloissa kaksi suurinta hotdogien valmistajaa tahtoo taas varmistaa ykköspaikan nakkisämpylöiden tuottajana, kertoo Time-lehti ja "Summer wiener war begins to cook"

Tuo voi kuulostaa tyhmältä mämmiä perinneruokanaan pitävästa kansasta, mutta tilastojen mukaan Yhdysvaltojen kauppoihin toimitettiin viime vuonna 956 miljoonaa hotdog-pakettia, joten markkinajohtajuus on jotain mistä tapella.

Lisäksi markkinaennusteiden mukaan 48% kaikista vähintään 18-vuotta täyttäneistä aikoo syödä vähintään yhden hotdogin seuraavien kahden viikon sisällä.

Minä sen sijaan juon vähintään yhden kahvin seuraavan kahden minuutin sisällä.

4 kommenttia:

Zepander kirjoitti...

Naah, who cares about mämmi when we have karjalanpiirakka
http://tinyurl.com/6xs7xb
this weekend at Senaatintori, duudz!

T kirjoitti...

Et suinkaa sää ole uskoon tullut ku kielillä puhut?

Noh, kaipa tuo tapahtuma on käytävä kokeilemassa ;)

Zepander kirjoitti...

Noi toiset aloitti.

Marin ja Kervån blogin tienoin puhuttiin taannoin (asiayhteys Senaatintoriin) myös sulhaspiirakasta. Mahtavaa - kai sarjaan kuuluu myös anoppipiirakka ja rasittavapikkusiskopiirakka?

T kirjoitti...

Henkilökohtainen suosikkini näistä eri malleista on kuitenkin 3,14rakka.