tiistai 2. joulukuuta 2008

Ja nyt se kaikki minkä sinulle annoin on kylmää jäätä (K-18)

(Ideat voivat tulla niin hassuista asioista.

Heräsin yöllä siihen kun alakerrasta kuului ääni, joka ei ollut yhtään erilaisempi kuin se, minkä kuoleva suuri peto, lajinsa viimeinen ikuisesti, aikoinaan päästi, eikä kukaan sen kuullut tajunnut mitä se todella merkitsi.


Tässä tapauksessa se oli lämminvesivaraaja, minkä johdosta aamulla huoneisto/suihku/maailma/minä olimme yhtä kylmät. Siksi tämänkertainen kyynisen jäätävä näkökulma
)

Minulla olisi ehdotus.

(Tiedän, minulla on usein ehdotuksia, mutta minusta ideat ovat kuin venäläisiä perseenpärisyttimiä: ne pitää esitellä hellävaroen, hitaasti, ja mielellään jonkinlaisen voitelun kanssa. Lisäksi ne eivät usein toimi, mutta itse syytän käyttäj--idean toteuttajaa.)

Tämä ehdotus paitsi ratkaisisi väestönkasvuongelman, talous-kriisin, suomalaisten kunto-ongelma...mitäs niitä nyt vielä olikaan...energiaongelmat...katsotaan tilannetta kun kirjoitukseni etenee.

Mitä jos katkaistaisiin lämmitys ja lämmin vesi 60° 10′ 24″ N leveyspiirin kohdalta?
(Niille jotka eivät osaa lukea leveyspiirejä: tuo on Helsinki).

Seuraavaksi lista
(eikös näin vuoden lopussa muutenkin kerätä listoja?) asioista, jotka tämä ratkaisisi:

A. Väestönkasvu

Huoli tulevaisuuden veronmaksajien riittävyydestä ylläpitää valtionhallintoa jokaisessa kunnassa on aiheuttanut keskustelua sekä Suomessa että ulkomailla.

Mikä on halvin tapa lämmittää kaksi kehoa ja ylläpitää lämpöä? Turha kainostella; tiedän että te tiedätte, sillä minä näen millä hakusanoilla tähänkin tännekin on eksytty (hakusanojen perusteella tiedän myöskin, että osa teistä taitaa tietää miten lämmitetään ja ylläpidetään lämpöä 3-5 kehossa yhtäaikaa...joskaan ette osaa etsiä kuvallista materiaalia siitä internetistä oikein, koska päädyitte tähän blogiin. Olisiko oikea termi tuolle "kädetön masturboija"?).

B. Talouskriisi

Kuluttajien luottamus on matalimmillaan sitten 1990-luvun (lähde: MTV3:n uutiset).

Edes minä en kykene väittämään että lämmönkatkaisu saisi asian paranemaan sillä, että kaikki alkaisivat murehtimaan kylmää keliä.

Yksi ongelman lähteistä on se, että muualla asiat tehdään halvemmin kuin meillä.

Mitä jos tuotantolaitoksissa olisi lämmitys? Porukka tulisi mielellään hommiin - ehkä pikkaisen pienemmällä palkalla - ihan vaan ollakseen lämpimässä. Moni ei varmaan edes tahtoisi lähteä, vaan jäisi mielellään palkattomaan ylityöhön, vain saadakseen olla lämmön lähellä.

Sama juttu tehtäisiin kaupoille: ne olisivat ainoita paikkoja joissa olisi lämmitys, joten pysyäkseen lämpiminä ihmisten tulisi kuluttaa, ja jos olemme oppineet mitään kapitalismista, niin sen että kulutus voitelee sen venäläistä perseenpärisytintä.

Lisäksi useampikin vaatetehdas olisi saattanut välttää konkurssin jos lämpimille vaatteille olisi ollut nykyistä enemmän kysyntää, ja ulkona syöminen lisääntyisi lämpimien ravintoloiden ansiosta.

C. Suomalaisten kunto-ongelmat

Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n vuonna 2007 julkaiseman selvityksen mukaan suomalaisten kunto heikkenee jatkuvasti.

Mikä siis olisikaan parempi tapa saada ihmiset liikkumaan kuin lämmityksen puute?

Eikä aleta nyssöilemään siitä kuinka -2 astetta on aivan liian kylmä.

Lukekaa vaikka itse Seppo Louherannan tutkielmasta "Siperiaa sanoiksi - Uralilaisuutta teoiksi" sivulta 332 alkaen tutkimusmatkailija Kai Donnerin mietteitä siitä, kuinka 40-49 miinusastetta ei ole kovinkaan epämukavaa, jos ei ala tuulemaan, mutta kuinka miinus 50 astetta ja alaspäin pikkaisen jo kiusaa.

D. Energia-ongelmat

Ei lämmitystä -> vähemmän sähkönkulutusta -> vähemmän energiantarvetta -> enemmän teollisuuden käyttöön -> ei tarvitse tuoda vierasta sähköä muualta tai rakentaa lisää ydinvoimaloita. Kahteen sanaan tiivistäen: well, duh!

Tietenkin kaikki yhteiskunnan ikärakenteet eivät saattaisi kestää tällaista kertahyppäystä, mutta ymmärtääkseni Kainuussa on jo paljon heidän ikäluokkaansa, ja siellähän siis lämmitys vielä toimisi.

Kun tarkemmin ajattelette, eikö tässä kaikessa olekin jäänkylmä logiikka?

7 kommenttia:

Polga kirjoitti...

... ja minä kun luulit, että aiot postata siitä, että pakastettua kinkkua ei saa ottaa käsimatkatavaroihin lennoilla... *pettynyt huokaus*.
Minä kyllä keksin muutakin lämmittävää, esim. alkoholi, alkoholi, lisää alkoholia ,D

T kirjoitti...

Polga: En voi kirjoittaa siitä mistä en tiedä; minulla kun on aina KUUMA kinkku seuralaisenani matkoilla, höröhöröhörö :D
----------------
Noh, ei tarvitse luoda noin kylmiä katseita, minä vain annan kansalle mitä kansa haluaa. Joku oli googlettanut blogiini hakusanalla "helppo vitsi" ;)

Polga kirjoitti...

Minulla ei kukaan enää googleta "kuvia visvasyylästä" sen sijaan on ilmaantunut vielä oudompia aiheita, esim. appelsiinipipari. Ei minun piparissani ole appelsiinia O__O *muahahaah*!!!
-------------
Vielä huonompi vitsi?

Markiisi kirjoitti...

Yarr, hast thou seens my pegleg?

-T2

T kirjoitti...

Polga: Mutta onko piparisi munaton?

O_o

*Harharharharharharhar*
--------------------------
Meidän ilmiselvästikin tulisi lähteä Stand-up-yhteiskiertueelle. Sen nimi voisi olla "Huonoja, ja ovat pahentuneet vanhetessaan. Ja siinä olivat vasta vitsit".

Markiisi: Hassua. Luin eilen Cracked.com:ista Mustaparrasta, tästä kuuluisasta merirosvosta.

Aika p*ska jätkä, mutta hitto että oli vaikea tappaa: sai lopputaistelussa miekasta 20 iskua, oli ammuttu ainakin viidesti ja kuoli lopulta verenhukkaan kun yritti ladata muskettiaan.

Lisäksi olen miettinyt millaista mahtaa olla Piraattipuolueen
kokouksissa...

- Yarrrr kaikille!!
- Yarrr!!
- Yarrr!!
- Yarrr!!
- Yarrr!!
- Yarrr, suoritetaan nimenhuuto!!
- Yarrr!!?
- Yarrr!!
- Yarrr!!?
- Yarrr!!
- Yarrr!!?
- Yarrr!!
- Yarrr!!?
- Yarrr!!
- Yarrr!!?
- Yarrr!!
- Yarrr!!?
- Yarrr!!
- Yarrr, siis neljä yarrr!!, yksi yarr!! ja yksi yarr!!
- Yarr, kapteeni!
- Yarr, niin!!?
- Tahtoisin kys---
- YARRKRHMÖM!!!
- ...no voi hyvä ihme...YARRR, tahtoisin kysyä yhtä asiaa?
- Yarr, anna mennä vaan!!!
- Yarrr, pitääkö meidän aina puhua näin. Emmekö me voi puhua kuin aikuiset ihmi---
- Yarrr, kapina laivalla!! Kölin ali saastaiset kapinalliset!!
- Tämä ei ole laiva, tämä on sinun yksiösi Kalliossa.
- Yarrr...öh...Yarrr, no sitten tarjoat ensimmäisen rommikierroksen baarissa!
- Yarrr baariin!!
- Yarrr baariin!
- Yarr Huhhahhei ja rommia 2 cl laseissa yarr!

Ja niin iloiset merirosvot katosivat yarrittaen yöhön.

iitukka kirjoitti...

Minä olisin ilman muuta yksi teidän stand-up kiertueenne innokkaimpia faneja,mutta pitäisi aihe,keksittömän kauden jälkeenkin, eihän kukaan nyt piparia...joulun jälkeen..syö *ehheheheh*

T kirjoitti...

Iitukka: Ensinnäkin: me muuten NIIN varastetaan nuo vitsit meidän lava-show'hun ;)

Toisekseen, aika hyvä pointti.

Ehkä tulin liian ennenaikaisesti (kuten yleensäkin *tihitihitihi*) päätökseeni lopettaa karjalan salakuljetus kuutiometri kerrallaan Helsingin sataman eteen, ja omistaa loppuelämäni stand-up-komiikalle. Meidän pitää laajentaa yleisöämme kännisestä pikkujouluporukasta johonkin.

Hmmmm....

Miten olisi känninen juhannus-porukka? "Onhan kaikilla kokko pystyssä ja puska tulessa?"