keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Ihmiset jotka eivät tiedä olevansa kuolleita

(Otsikko on varas-- kunnianosoitus kirjalle People Who Don't Know They're Dead, joka on valittu 2. omituisimmaksi kirjannimeksi kuluneelta 30 vuodelta.

Itse idea tuli eilisestä ilmoituksesta odotettavissa olevasta työeläkkeestä. Sen perusteella ei parane lakata työskentelemästä parin seuraavan vuosisadan aikana.)


Tämä on kertomus siitä, miksi valtiovarainministerit aina hymyilevät.

Valtiovarainministeriöllä on nimittäin varmasti jokin salainen iskuryhmä. Enkä nyt puhu normaalista verotarkistus-porukasta.

Ei, nyt puhutaan niin kovapintaisista sotureista että he nauttivat aamunapalminsa sokerin ja sitruunan kera, viittaavat Espanjan inkvisitioon "kaiken maailman amatööreinä", ja syövät teräsketjua, koska jogurtit suolitoiminnan parantamiseksi nyt vaan ovat ihan nyssöpelleilyä.

Heidän pitääkin olla kovista kovimpia; niitä tyyppejä jotka antavat hardcorelle sen HC-merkityksen (ja koska he todennäköisesti eivät osaa kirjoittaa enempää).

Heidän tehtävänään on nimittäin estää zombien maailmanvalloitus.

Osa teistä tarkistaa nyt että päällänne on pimeässä loistava "Zombie-hyökkäyksen sattuessa, seuratkaa minua"-t-paitanne sekä tuolinne alla teipattuna machete ja pesäpallomaila.

Osa teistä sanoo että nehän nyt vaan ovat hollywoodin luomia taruhahmoja.

Osa teistä alkaa nyt pohtia onko "zombi"-sanan monikko "zombien" vai "zombijen", ja miten "rämpien" ja "zombien" kuulostavat niin samalta ja ai hei kiiltävä esine hihihihihihi....

Ensin mainituille tervehdys kanssatoveriltanne.

Toiseksi mainituille kerrottakoon, että muistatteko miltä ihmiset zombie-elokuvissa näyttivät kun he kuulivat kuolleiden nousseen haudoistaan? Jos ette muista, niin ilme oli "yllättynyt". Eivät hekään varmaan ottaneet juttuja tosissaan.
Siis ennen kuin oli liian myöhäistä.

Viimeiselle porukalle...no te olette jo tässä vaiheessa puolivälissä matkalla lähintä voimakasta valonlähdettä, joten ei oikeastaan mitään.

Mitä luulette oikeasti tapahtuvan jos zombit astuisivat elävien pariin?

Ensinnäkin joku julistaisi että termin "zombi" käyttäminen on alentavaa ja luokittelevaa. Oikeampi luonnehdinta olisi "uus-elävä bio-orgaanisesti haasteellinen henkilö".

Seuraavaksi joku perustaisi facebookiin ryhmän "eläville kuolleille kuolleet elävät".
Jonka jälkeen joku perustaisi "kuolleet elävät, elävät kuolleet"-kerhon.
Sitä seuraisi "elävä/kuollut/elävät/kuolleet"-porukka, jota seuraisi "kuole-elä-kuoleva-elävä"-jengi, jota seuraisi...no te taisitte jo tajuta.

Tämän jälkeen joku julkaisee netissä addressin, jossa zom-- uus-eläville bio-orgaanisesti haasteellisille henkilöille tulisi palauttaa heidän ihmisoikeutensa, koska ilmiselvästikin he ovat ihmisiä, ja siten heitä pitäisi ymmärtää, eikä vain ampua päähän kysymättä ensin miltä susta tuntuu vai tuntuuko susta miltään?

Sitten puolueet heräisivät havaitsemaan ongelman, ja välikysymyksenä kuultaisiin, mitä hallitus oikein aikoo tehdä "ihmisille jotka eivät tiedä olevansa kuolleita"?

Joten tietenkin jossain vaiheessa uus-elävät bio-orgaanisesti haasteelliset henkilöt saisivat ihmisoikeudet.

Tässä vaiheessa valtiovarainministeriössä aletaan kahviinkin laittamaan oikeaa kahvia.

Onko kenelläkään käsitystä millaista kansaneläkettä tultaisiin maksamaan takautuvasti 173-vuotiaalle? Kansaneläke kun "on tarkoitettu turvaamaan vähimmäistoimeentuloa, jos henkilöllä ei ole työeläkettä tai ansaittu työeläke jää pieneksi".

Nyt kerrotte kansaneläkkeen perusmäärän (tällä hetkellä n. 500 €/kk) Suomessa kautta aikojen kuolleiden määrällä...

Joo.

Samaan lopputulokseen on tultu valtiovarainministeriössäkin.

Siksi heillä varmaan on salainen iskuryhmä, jonka ainoa tehtävä on valvoa kaikkia Suomen hautausmaita, sekä aina satunnaisesti avata joku hauta ja mätkiä ruumista pesäpallomailalla, ihan vaan varmuuden vuoksi.

Tästä syystä valtiovarainministerit kautta aikojen ovat aina hymyilleet: he tietävät että vaikka miten huonosti menisikin, ainakin yksi homma on aina hoidossa.

4 kommenttia:

Markiisi kirjoitti...

"Kuinka monta ADHD-henkilöä tarvitaan vaihtamaan heh- Hei, mennään ajamaan polkupyörillä!

Siihen tarvitaan tasan- Hei kato mitä mä löysin, jee!"

--

Mietipä kun eläväkuolleellisesti rikastuneiden asuinalueiden uimahallit alkaisivat järjestää omia vuorojaan eläville kuolleille...

Just my 0,02 €.

-T2, JI

T kirjoitti...

markiisi: nyt on töissä vähän kiire, mutta jotakinjotakinjotakin Cranberries: Zombie jotakinjotakinjotakin.

Noin, eiköhän tuo riitä ;)

Piatta kirjoitti...

Ihan off-topic (: , mutta miten nimi T taipuu? Jos kirjoitan lukevani sinua, kirjoitanko lukevani T:tä (Teetä eh eh)? Vaiko kenties "Persoonaa, jolla on mystinen yksikirjaiminen nimi T" :D

T kirjoitti...

piatta: yleensä kannattaa käyttää "se yksikin joka luulee olevansa varmaan kovinkin hauska", mutta muutoin "T:n" käy oikein hyvin.

Minua viehättää (I'm not gay or anything...) suunnattomasti amerikkalaisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa kovisten tapa välittää tervehdykset, perhekuulumiset, säänkyselyt ja uutisperunoiden viimeisimmät markkinahinnat pelkästään toteamalla toisen sukunimi tyyliin:
- Cooper.
- Grant.

T sopii mielestäni tähän ideologiaan loistavasti ;)

Enkä väitä etteikö takana ole myös kieroutunut vitsi siitä, että jos joskus näitä juttuja julkaistaisiin paperimuodossa, kaikki voisivat sanoa "luen T:n lehtiä" :D :tihitihitihi: