perjantai 5. syyskuuta 2008

Perjantai-pikainen mediakatsaus, osa VI

Tämän perjantain yleinen teema voitaisiin tiivistää kolmeen sanaan: kiitos herra kulkusista. 

Luvassa on miehisiä aiheita, joten otaksun että ainakin joidenkin näyttöpäätteiden ja avotulien äärellä örähdellään tällä hetkellä hyväksyvästi, sekä nautitaan lisää simaan ja raakaan lihaan rinnastettavissa olevia aineita.

Ensimmäisenä aiheena laulaminen.

The Independent kertoo jutussaan Musical youth: How can we get boys singing? että tutkimuksen mukaan 48% nuorista britti-pojista ei laula koskaan. 

Heistäkin jotka laulavat vielä peruskoulun alaluokilla, suurin osa lopettaa lauluharrastuksen ylemmillä luokilla, koska eivät halua että heitä pidetään naisellisina.

Säveltäjä Howard Goodall haluaa että laulaminen olisi osa peruskoulujen opetusta vuoteen 2011 mennessä, jota varten on perustettu 40 miljoonan punnan Sing up-kampanja.

Poikien laulu-intoja laimentavat joidenkin mukaan erilaiset Idols-kisat, koska niissä laulamaan pyrkiviä kritisoidaan ja nöyryytetään julkisesti. Lisäksi pojat yhdistävät "poikabändi"-temin yhtyeisiin kuten Westlife, ja pelkäävät kuulostavansa tyttömäisiltä.

Jotta pojat saataisiin laulamaan, heille pyritään nyt tarjoamaan sopivia roolimalleja, sekä laulu-harrastukseen innostavaa opetusta.

Laulunopetuksesta on hyötyä muuhunkin kuin sävelkorvaan. 
Kingswoodin koulussa on havaittu että laulaminen helpottaa britti-sanaston ja lauserakenteen opettamista koulussa, jossa englannin lisäksi puhutaan 36 muuta kieltä. Lauluopetus on samalla rauhoittanut koulu-ympäristöä.

Jos nuoret miehet saadaan laulamaan, miten aikuiset miehet saataisiin aikuistumaan?


Sosiologi Michael Kimmel esittelee kirjassaan "Guyland" muuttuneen miesten maailman. 

Perinteisinä miehuuden merkkeinä on pidetty mm. kotoa lähtöä, koulutuksen ja kumppanin hankkimista sekä isäksi tulemista. Vielä 1960-luvulla 70 prosenttia miehistä oli tehnyt kaiken tämän 30-vuotispäiväänsä mennessä. Nykyään alle kolmannes on tehnyt näin.

Tähän ovat vaikuttaaneet monet syyt. 
Miehet kokevat olonsa hyödyttömiksi, koska he eivät välttämättä pysty olemaan perheen toimeentulon takaajia. Tulevaisuus näyttää synkältä kun opintolainat painavat päälle, työpaikka ei ole varma ja kaiken hinta kasvaa. 

Kaikesta tuosta voi paeta jatkamalla elämää kuin olisi ikuisesti nuori, ja jatkaa vaan bailaamista.

Toivoa voi olla viimeaikaisissa tutkimuksissa, joista käy ilmi että naimisissa olevat miehet ovat onnellisempia, seksuaalisesti tyytyväisempia ja epätodennäköisemmin sairaalan ensi-apuun joutuvia kuin naimattomat miehet.

Viimeisenä aiheena ovat tytöt jotka suutelevat julksesti tyttöjä, koska hyvänen aika sentään, tämä on miehinen mediakatsaus :örinää:

Radar-lehden jutussa Girls gone wilde pohditaan sitä uskaltaako yhä useampi nainen olla mitä oikeasti on, vai onko kyseessä vain markkinatemppu?

Sosiologi Dawne Wilden mukaan mediassa näkyvät biseksuaalisuuden osoitukset nähdään helposti kehityksenä, vaikka asia onkin päinvastoin:"Julkkiksia ja ei-julkkiksia yhtä lailla ohjaa eräänlainen miestenlehti-kulttuuri, jossa kaikki on vain näytöstä. Vähän kuin "tykkään tytöistä jotta miehet haluaisivat minua enemmän."    

Kaikki eivät pidä tätä välttämättä huonona asiana.

Diane Anderson-Minshall Curve-lehdestä uskoo että ehkä julkinen naisten välinen suutelu auttaa joitain naisia löytämään oman seksuaalisuutensa: "monet nykyisistä lesboista ovat naisia jotka jossain vaiheessa olivat Girls gone wild-tyttöjä. Niin minäkin olin. Se että miehet pitävät siitä - no, se antaa hyvän tavan tutkia miltä se itsestäsi tuntuu."

Ja nyt jos suotte anteeksi, lähden etsimään vasta-alkajille sopivaa neulonta-opasta. 
Hyvää viikonloppua.

2 kommenttia:

Alcinoe kirjoitti...

Ensimmäiseen aiheeseen liittyen: jos minullakin olisi yhtä traumaattinen äänenmurros, jonka niin monet pojat käyvät läpi, minä tuskin avaisin suutani edes puhuakseni.

Tyttömäisyyshypoteesi menikin jo sitten niin diipadaapaksi, että minäkin taidan lähteä etsimään aloittelijoille sopivaa neulontaopasta.

T kirjoitti...

Alcinoe: ensinnäkin kiitokseni Googlen täsmä-markkinoinnille.

Tämän palautteen ohessa postissani nimittäin oli tullut "avainsanojen" myötä mainos jossa luvattiin "Pysyvä peniksen suureneminen! Näkyviä tuloksia jo 15 minuutissa".

Tai sitten seinäpeilini on oikeasti kaksisuuntainen.

Tuossa jutussa mainittiin, että pojat jotka jaksavat harrastaa laulamista äänenmurroksen aikana ja sen jälkeen, yleensä ovat vahvimpia ikäluokkansa laulajia.

Eli uutta toivoa Matti Nykäselle siis.