perjantai 21. joulukuuta 2007

Jouluostaja-bingo

Tässä koko perheen yhteinen hupi ostosretkille: Jouluostaja-bingo!

Jokaisesta bongatusta henkilöstä saa pisteen, ja kuka saa ensimmäisenä täyteen 8 pistettä, voittaa.

Ostajat ovat seuraavat:

1. Kadotettu sielu-ostaja

Tuntomerkit:
Kuollut katse, laahustava kävely, kaikkien tiellä oleminen, epäluuloinen joulumainosten katselu.

Kuvaus:
Kadotettu sielu-ostaja oli kerran kuin kuka tahansa meistä. Innokas, nopea, toiveikas siitä että saa kaikki jouluostokset tehtyä ajoissa. Näin ei kuitenkaan ollut määrä olla.

Aina kun kadotettu sielu-ostaja oli luullut saaneensa ihan varmasti kaiken hoidettua, kummin kaiman koulukaveri lähetti joulukortin tai sitten joku työkaveri sanoi moi.

Koska kadotettu sielu-ostaja uskoi joulun ihmeeseen, hän päätti että totta kai tällainen kohteliaisuus tulee palkita, ja eikun takaisin kauppaan.

Ikävä kyllä kadotettu sielu-ostajan herkkä ja hauras lapsenmieli ei kestänyt tavarataloa klo 18 joka arki-ilta kolmen viikon ajan, vaan hänellä napsahti. Nyt kadotettu sielu liikkuu keskuudessamme, miettien mitä tapahtui lapsuuden jouluille, jolloin Kaikki Oli Niin Paljon Yksinkertaisempaa, ja jatkaa vaellustaan kunnes löytää joulun ilon.

Mitä ostaa:
Kadotetettu sielu-ostaja ei osta mitään. Yleensä joku tavallista kiltimpi vartija taluttaa hänet hiljaa pois, ja kadotettu sielu-ostajasta ei kuulla mitään.

Siis ennen kuin ensi jouluna hän lähettää kaikille "Hyvää Kwanzaa!"-kortin.

2. Bushido-ostaja

Tuntomerkit:

Tiukka katse, tuijottaa eteenpäin, ei ihmisiä mutta kävelee varmasti muita vältellen.

Kuvaus:
Samurai Hojo Nagauji sanoi: "hyväksy asiat, jotka ovat olemassa, olemassaolevina ja asiat jotka eivät ole, olemattomina, ja tunnista asiat niin kuin ne ovat. Tällaisella mielellä varustettuna jumalainen suojelu suojelee sinua vaikket rukoilisi."

Kyllä, minunkin mielestäni huumeiden käytön vaaroista ei kerrota tarpeeksi.

Joka tapauksessa tällainen ostaja tietää mitä haluaa ja missä se on. Hän menee sinne suorinta reittiä, väistellen muita. Jos hänen hakemansa ei ole paikalla, hän ottaa jotain muuta ja poistuu kassan kautta.

Sillä se on soturin tie ja tärkeintä on ajatus, ei materia.

Mitä ostaa:
Ostaa joko sen hetken hittituotteen, tai sen poissaollessa, seuraavaksi parhaan.

3.
Legioona-ostaja

Tuntomerkit:
Pääyksilö, jonka ympärillä on monta eri yksilöä, jotka todennäköisesti ovat lähtöisin ensimmäisestä yksilöstä. Koko, koostumus ja kaikki ulkoiset merkit voivat vaihdella, niin lauman kuin yksilöiden välillä.

Kuvaus:
Evankeliumi markuksen mukaan, 5. luku, 9. jae: "Mikä sinun nimesi on?" Jeesus kysyi, ja sai vastauksen: "Legioona, sillä meitä on monta."

Luvussa kerrotaan kuinka Jeesus ajoi riivatusta miehestä pois häntä piinaavat demonit sikoihin. Jos kuvitellaan että tuo olisi jäänyt puolitiehen, eli sans siat meillä olisi aika hyvä kuvaus tästä ostajasta.

Huutoa, itkua, räkä poskella olemista, eikä edes ole vielä päästy itse jälkikasvuun.
Koska lapsia ei voi pitää poissa muiden silmistä ennen kuin nämä täyttävät 18, tai uskoakseni ainakin se ei ole yleisesti hyväksyttyä, näille pitää opettaa kanssakäymistä kaupan ja siellä olevien ihmisten kanssa.

Raivotautinen hunni-armeija todella huonona päivänä sen jälkeen, kun Attila on kertonut että aamiainen, lounas, päivällinen ja illallinen tulisivat olemaan tästä lähtien tartar-pihvi-voittoisia, ei ole mitään verrattuna tähän porukkaan.

Mitä ostaa:
Heikot pääyksilöt ostavat joko kaiken mitä ostoskärryihin kannetaan tai mitä hänen halutaan ostavan.

Vahvemmat ostavat mitä vaan, kunhan siitä tulee pehmeä paketti. Hitto, siinäpähän pennut oppivat.

4. Terminator-ostaja

Tuntomerkit:
Ei ole tuntomerkkejä, mutta parametrit ovat seuraavat: katsoo muiden läpi, kävelee muista välittämättä, tietää tarkalleen mitä haluaa.

Kuvaus:
Tehtävä: Hae juuri se tietty lahja, ei mitään muuta kuin juuri se tietty lahja. Älä hyväksy korvikkeita.
Suoritustapa: millä hinnalla tahansa, älä anna minkään tulla eteesi.

Siinä missä alkuperäinen Terminator kysyi "oletko sinä Sarah Connor?" tämä versio kysyy "onko tämä oikeasti loppu?" Lopputulos on kuitenkin vastauksen ollessa myönteinen melko lailla sama.

Terminaattori-ostaja on päättänyt jo kauan sitten mitä hän ostaa, milloin hän ostaa ja mistä hän ostaa. Jos jokin näistä kohdista ei toteudu, kannattaa maastoutua. Jos luulit vain ansaitsevasi vain pikkaisen joulurahaa vain kaupan ruuhka-apulaisena, erehdyt vain loppuelämäsi verran.

Mitä ostaa:
Jotain minkä hän on mielestään ansainnut ostaa. Koska hän on ASIAKAS.

5. Kukkaislapsi-ostaja

Tuntomerkit:
Hymyilee paljon kaikille, pitkä tukka huolimatta sukupuolesta, värikkäät vaatteet, saattaa tervehtiä tuntemattomia koska luulee tuntevansa nämä eilisestä bussijonosta.

Kuvaus:
Ehkä on parempi antaa kukkaislapsi-ostajan itse selittää:"siis niinku. Jotain niinku ei tällasta tavallista tavaraa hei niinku. Siis niinku lahjan pitäis niinku jotenkin niinku kuvastaa sen antajan sielunmaisemaa hei niinku. Niinku auran väriä ja silleen niinku. Sen kato tulee olla harmoniassa antajan ja ottajan pyhän symbolisen liiton syntymisen myötä. Kato niinku tietsää?"

Mitä ostaa:
"Löydä sisäinen yksisarvisesi"-kirjan ja/tai värityskirjan ja vahaliituja.

6. Naks-ostaja

Tuntomerkit:
Tulee päällesi ostoskärryillä, ei tunnu huomaavan muita, silmissä on katse joka kertoo että valot ovat päällä, ketään ei ole kotona, mutta Norman Batesin "äiti" katselee sinua yläkerrasta.

Kuvaus:
Kuulitko äsken tuon äänen? Se ei ollut lamppu joka paloi loppuun, vaan jollakulla naksahti lopullisesti. Tämä henkilö joko pakotettiin ostoksille, vaikka hän olisi halunnut jäädä kotiin katsomaan Salattuja elämiä tai sitten hän pakotti itsensä tekemään jouluostokset "kertarysäyksellä".

Oliko se kymmenestuhannes kerta kun hän kuuli "joulunkellot kajahtaa"-kappaleen kauppakeskus-versiona, vai väsyikö hän siihen, että kaikille muille ostoksilla tuntui olevan joko samurai-missio tai hassu tapa kuluttaa aikaa vesimiehen aikaa odotellessa?

Ken tietää. Lopulta se oli kuitenkin liikaa.

Mitä ostaa:
Joulusinappia. Kotiin päästyään hän voitelee itsensä sillä ja yrittää ängetä uuniin.

7. Pakkosuorituja-ostaja

Tuntomerkit:
Kyllästyneen oloinen, huokailee jatkuvasti, kulkee veltosti.

Kuvaus:
Perherauha on merkittävä motivoija suomalaisessa yhteiskunnassa. Koska perheen ajaminen hankeen jouluaattona näinä kerrostalo-asumiseen rohkaisevina aikoina ei ole niin helppoa kuin ennen, perherauhaa pitää yrittää ylläpitää.

Siksi pakkosuorituja-ostaja lähtee ostoksille, mutta turha kuvitella että koska haluaisi tai ei mieluummin ottaisi kuumaa hiilihankoa kankkujen väliin.

Tällaisia yksilöitä varten on keksitty verkkokaupat, mutta ikävä kyllä hän ei osaa käyttää "interverkkoja" tai sitten ei luota niihin, koska siellä on "niitä kalastajia, niin".

Mitä ostaa: Ihan mitä häneltä pyydettiin. Viekää paitakin päältä, senkin verenimijät.

8. Verkko-ostaja

Tuntomerkit:
Hymyilee, katselee ympäriinsä, käyskentelee kaikkialla, on tielläsi koska tuijottelee tavaroita huomaamatta muita.

Kuvaus:
Edellisen vastakohta. Osaa käyttää verkkokauppoja, hallitsee verkkomaksut. Osti kaikki lahjat aikapäiviä sitten netistä. Miksi sitten hengailee kaupoissa ja on muiden tiellä katsellessaan tavaroita?

Koska käy paistattelemassa muiden ihmisten epätoivossa.
Siis sellaisten ihmisten, jotka eivät ymmärrä, miten helppoa olisi ostaa kaikki netistä: niin paljon halvempaa, helpompaa ja nopeampaa.

Ah mutta kuinka hienoa on olla niin paljon viksumpi kuin muut. Kannatti lukea tietojenkäsittelyä neljä vuotta.

Mitä ostaa:
Ei mitään, nada, zilch, ingenting. On jo ostanut kaiken netistä.

6 kommenttia:

Zepander kirjoitti...

8:n ala- tai rinnakkaislaji on se, joka hankki kaikki lahjat pitkin vuotta (ei vain joulu- vaan myös synttärilahjat) ja ulukomailla käydessään. Mull.. tai siis silläkin on varaa hengailla coffee shopissa lattea särpien ja virnistellä ryntäilijöille. Tsih! Tsihih!

T kirjoitti...

Varsinkin nyt kun Kauppiksessakin lauleskellaan juomalauluna "Dollar is a looser and it's Euro's bitch!" suosittelen verkko-ostamista, jota itsekin harrastan.

Mutta kun itse olen 9. ostajatyyppi: Inspiroituva-ostaja, niin eihän tuosta ole hyötyä.

Eli ostan kaiken hyvissä ajoin, ja yleensä netistä, mutta sitten törmään johonkin ja "ei mutta tuo olis NIIN just sitä...ja tuo ja tuo ja ja ja..." ja loppujen lopuksi koko verkko-ostaminen oli turhaa, koska ostan kaikille lahjat uudestaan...which is nice.

Memu kirjoitti...

Nauroin tälle vedet silmissä (:

Oikein Iloista ja Onnellista Joulua!

T kirjoitti...

Kiitos kommentista :) ja oikein onnentäyteistä joulua sinnekinpäin \o_

Polga kirjoitti...

Tämä tekee oikeasti melkein kaikki muutkin ostokset verkossa. Ei kuiteskaan ruokaa, senkin tekisi, jos kilpailua olisi enemmän! Mitään en vihaa niin kuin pakollista ostoksilla käyntiä. Juu, teksti oli hieno. Jäin vain kaipaamaan niitä vaaratekijöitä, joista itse olen postannut: mm. tappajamummot, kuningataräidit, heidän kuningaslapsensa, kingiostajat, ääliömyyjät (vrt. amistakatukka myymässä läppäriä, jonka muistikapasiteettia ei tiedä ja yrittää tarjota näytön mittoja *huoh*). Muuten erinomaista ,D

T kirjoitti...

Se on sitten ensi vuoden Jouluostaja-bingon aihe: Mitä kauheuksia ostajan tulee uhmata ennen määränpäätä ;)

Hyvää joulua sinne Malmillepäin \o_