keskiviikko 12. joulukuuta 2007

Vakuutuksenmyyjätkin ansaitsevat joulurauhan!

Te varmaan luulitte että joulu on leppoisaa aikaa, jolloin on autuaampi antaa kuin ottaa?

Väärin.

Joulu on hyvin stressaavaa aikaa, sillä te ette vielä tiedä millaiset vakuutusehdot teidän tulee ottaa joululahjojen varalta.

Vakuutusyhtiöiden mukaan ihmiset eivät todellakaan tajua, että jokainen heidän saamansa lahja lisää arvoesineistön arvoa.

Nordean tekemän tutkimuksen mukaan suomalaiset käyttävät 630 euroa jouluna, josta puolet menee joululahjoihin. Eli potentiaalisesti teidän kotinne irtaimiston vakuutusarvo voi nousta jopa useita satoja euroja.

Senpä vuoksi ehdotankin, että kun kauan odotettu lahjojen jakohetki koittaa, kaikki vastuunsa tuntevat perheenpäät soittavat tutulle vakuutuksenmyyjälleen jo valmiiksi.

Sitten sitä mukaa kun lahjoja avataan, he kertovat puhelimen välityksellä eteenpäin, kuinka paljon vakuutusta pitää tarkistaa ylöspäin.

Joku, varsinkin vakuutusmyyjät, voivat nyt älähtää että entäs heidän joulurauhansa?

Tähän voi vain todeta että jos olisitte halunneet jäädä rauhaan, olisitte opiskelleet matematiikan opettajiksi.

(Kukaan ei messi matematiikan opettajien kanssa, ei ainakaan kukaan tervejärkinen. Kaikki rajuavat, että jos joku on kykenevä ymmärtämään lauseketta 2+3 = 6-1, hänen kanssaan ei kannata alkaa haastaa riitaa.

Tuollaiset tyypit pystyvät järjestämään onnettomuuden, josta kaikki tietävät että se ei oikeasti ollut onnettomuus, mutta koska se oli ilmiselvästikin matematiikan opettajan järjestämä, kukaan ei uskalla kysellä liikoja, ettei heillekin tapahdu "onnettomuutta".

Näyttäväthän he yleensä vähän siltä, kuin se että tajuaa derivointia vei tyylitajunkin aivokapasiteetti-tilan.
Toisaalta taas, miltä näyttää kissa joka on jännittynyt hyppäämään pahaa-aavistamattoman hiiren kimppuun, murskaamaan tämän kaikki jäset että se ei voi juosta karkuun, heittelemään tätä sitten ilmaan julmasti seuraavat puoli tuntia ja lopulta syömään avuttoman ja runnellun hiiriparan? Söpöltä, eikö?
Sama pätee matematiikan opettajiin.)

On kuitenkin olemassa tapa, jota useat tahot, erityisesti vakuutusmyyjät suosittelevat.

Toisenlainen lahja-sivuston avulla voitte sysätä vastuuta muille.

Sieltä voitte ostaa vaikkapa vuohen 30 eurolla, josta riittää hyötyä kokonaiselle perheelle.

Onhan tämä tietenkin eräänlaista vastuunsiirtoa paikallisille vakuutusmyyjille, mutta olen varma että kotimaiset vakuutuksenmyyjät kiittävät teitä.

Jos kuitenkin haluatte puhtaan omantunnon, niin ostamalla koulupuvun 5 eurolla mahdollistatte että joku voi opiskella matematiikan opettajaksi.

Hyvää joulua matematiikan opettajille ja vakuutuksenmyyjille ympäri maailman!

Ei kommentteja: