tiistai 18. joulukuuta 2007

Tämä on kaikille teille nörteille

Kaikki varmaan tietävät elokuvan Matrix? Jos ette tiedä, en ala selittämään sitä teille, koska "kenellekään ei voida selittää mikä on Matrix, se tulee kokea itse".

No hyvä on; en pysty sanomaan teille ei, kun luette selkäni takaa mitä kirjoitan, noilla isoilla, surullisilla labradorinnoutajan silmillänne, ja näen heijastuksen monitoristani.

Matrix-elokuvat siitä kuinka ihmiskunta hävisi sodan koneita vastaan, ja ihmiset on valjastettu eläviksi pattereiksi koneita varten. Kukaan ei kuitenkaan tajua tätä, sillä kaikki elävät virtuaalitodellisuudessa, joka on niin todellinen, että sitä ei erota oikeasta maailmasta.

Pieni joukko "oikeassa" maailmassa asuvia ihmisiä kuitenkin taistelee näitä koneita vastaan, niin virtuaalisessa, kuin "oikeassakin" maailmassa.

Oli siinä mukana tietysti jotain muutakin, mutta jos haluatte tietää siitä, vuokratkaa dvd:t.

BBC:n artikkeli ihmisistä, jotka pakenevat tällaisiin virtuaalimaailmoihin, sekä World of Warcraftin kaltaisten verkkopelien suosiosta saavat pohtimaan miten tuossa nykyään kävisi...

- Tässä uudet tietokone-herranne, päivää taloon!
- Ei tartte huutaa, kyllä vähemmälläkin kuullaan.
- Ai anteeksi, emme tiedä mikä teidän kuuloherkkyytenne on noiden kaikkien pommien jälkeen.
- Hah, meidän kuulohan ei ole mennyt miksikään. Jos vain ylettyisin täältä, sylkisin sun...mikä tuo nyt onkaan.
- Pyydämme, tuollaiselle käytökselle ei ole enää tarvetta. Me voitimme ja te loogisesti siten hävisitte.
- Me mitään hävitty. Jahka ihmiskunta pikkasen pyyhkii pölyjä päältään, henkäsee syvään, ja kuuntelee Rocky-leffan tunnaria korvalapuista, me tullaan iskemään teitä vastaan sellaisilla offensiiveilla, että sitä varten pitää luoda uusi hyökkäys-kategoria.
- Hmm. Ikävä kyllä tuo ei käy. Meillä on muita suunnitelmia teille. Me tulemme luomaan virtuaalimaailman, jonne siirrämme teidät kaikki, ja sen jälkeen tulemme käyttämään teidän tuottamaanne bio-energiaa hyväksemme.
- Mitä tuli juuri sanottua?!
- Tulemme käyttämään tuottamaanne bio-energiaa hyväksemme toimiakse---
- Ei sitä, kun sitä ennen. Siitä virtuaalimaailmasta.
- ...Tulemme luomaan virtuaalimaailman, jonne siirrämme teidät kaikki. Ette tule huomaamaan mitään eroa nykyiseen maailmaan, sillä se on täsmällinen kopio siitä.
- Hetkinen. Aikalisä. Tulisitko vähän lähemmäksi?
- Ai että voisit sylkeä meitä? Enpä usko.
- Ei kun tule nyt vaan tänne. Mä en tahdo että muut kuulee tätä.
- ...No hyvä on...
- Onnistuisiko mitenkään, että mun virtuaalimaailmani olisi fantasiapainoitteinen? Siis vähän niin kuin World of Warcraft, tiedät kai?
- Me tunnemme tuon maailman. Jotkut meistä ovat olleet sen kanssa tekemisissä. Haluat siis sinne? Mutta etkö jää kaipaamaan oikeaa maailmaa?
- Hei, siellä mä olin kaksi-metrinen, Arnold Schwarzeneggerin kaltainen (miinus omituinen aksentti), soturi, jolla oli Yönkajo-niminen maaginen miekka. Katso nyt mua oikeassa elämässä.
- Totta, et ole ihannemitoissasi, ja ihosi sileys ei ole optimaalinen. Hyvä on, emmeköhän me kykene siihen.
- Rajoittamattomilla kokemustasoilla?
- Tuota...
- Hei, katso nyt tätä keskivartaloa. Pelkillä pieruilla pyörittäisi keskikoista tuulivoimalaa.
- Olkoon.
- Hienoa! Ei muuta kun ala vaan hommiin. Mutta ole hellä, tämä on minulle ensimmäinen kerta tietokoneen kanssa, heh heh.
- Ei meidän tietojemme mukaan. Mutta tässä mennään...

Hyvää all you base are belong us l33t-porukalle!

Ei kommentteja: