keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Olohuone: one size must fit all

(Kunnia sille kenelle kunnia kuuluu: idea tähän kirjoitukseen tuli Aasiakas.net:issä olleesta jutusta "Eräs päivä rautakaupassa" ja otsikko yhdeltä sitä kommentoineelta henkilöltä.
Kiitos kaikille osallisille.)

Mitä jos maailma olisi nykyistä säädellympi?

Tai esitetään asia toisin: mitä jos me tottelisimme sääntöjä?

Useat tämän hetken ongelmista, esimerkiksi Yhdysvaltain pankkikriisi, johtuvat säännöistä.

Ihmisluonteeseen kuuluu luoda ympärilleen yksinkertaiset, mutta tarkat ja järjestelmälliset sääntökehykset, joita tulee noudattaa kohdan kaksi (2), alasäännöstön kolme (3), pykälän viisi (5) ja sen kuudennen (6) lisäyksen perusteella, paitsi jos keskiviikkona sataa.

Ihmisluonteeseen kuuluu seuraavaksi hankkia jostain tusina pihanurmikon sadettimia, viedä ne talon katolle suihkuttamaan vettä, ja repiä ohimennessään maanviljelijän almanakasta päiviä kunnes on keskiviikko.

Kun joku kysyy "mitä tässä nyt oikein tapahtuu?", kysyjää katsotaan ihmetellen ja hänelle esitetään vastakysymys "ai miten niin? Kai sitä nyt oman talonsa vedenpitävyyttää saa testata, ja paperinkeräys-pussi oli hiukan vajaa."

Ei se mitään, ristiriita pitää asiat mielenkiintoisina ja asianajajienkin on syötävä.

Millainen maailmasta kuitenkin tulisi jos sääntöjä noudatettaisiin?

Otetaan nyt esimerkkinä vaikka olohuoneet. Voitaisiin sopia EU-tasolla olohuonemallit A1- E5:een, ja niitä alettaisiin soveltaa KAIKKIIN uusiin taloihin KAIKKIALLA.

Tämä helpottaisi asioita suunnattomasti.
Menet rautakauppaan, etkä tiedä paljonko maalia pitää olla?
Kerrot osaavalle henkilökunnalle mikä olohuonemallisi on, niin listasta näkyy heti paljonko sen hetkistä uutta mustaa menee.

Miltä tämä sohva mahtaisi näyttää olohuoneessa?
Ei hätiä mitiä, kerrot vaan olohuoneesi mallin, niin roudataan tämä sohva tuonne vastaavan olohuoneen esittelytilaan, niin näet itse.

Haluat astua aikuisviihteen vaativalle alalle, ja nyt haluat astua mahdollisimman montaa kollegaasi olohuoneessasi. Millainen kuvauskaluston tulee olla, jotta olohuoneeseesi mahtuu niiden lisäksi putkihenkilö ja X määrä rassattavia röörejä?
En minäkään tiedä, kunhan ajattelin herätellä teitä.

Pointti kuitenkin on, että näin helpotettaisiin ihmisten eloa. Ei turhia pähkäilyjä ja aikaa vieviä miettimisprosesseja koskien kokoja tai määriä, vaan ainoastaan keskittymistä itse asiaan. Eikä tämä niin olisi pois valinnanvapaudestanne, sillä tuskin kovin moni on saanut päättää olohuoneenne kokoa.

Yksi kansakunta, yksi olohuone.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

One size olohuone... oli pakko linkittää tämä!

http://www.aasiakas.net/index.php/2008/eras-paiva-rautakaupassa/