keskiviikko 29. elokuuta 2007

Se pakollinen Digi-tv-juttu

Joudun katsomaan itseäni peilistä ajaessani partaani.
En pysty tähän jos en tee velvollisuuttani blogikirjoittajana eli kommentoi digi-tv:tä jotenkin.

Eniten olen kiinnittänyt huomiota ihmisten valituksiin digi-tv:n vaikeuden käyttöönotosta. Sanovat että varsinkin kronologisesti ansioituneilla on vaikeuksia sen kanssa. Sanovat että he eivät ymmärrä ohjeita tai miten digibokseja käytetään.

Te senkin iso ryhmä nyssöjä.

Puhutaanko nyt muka oikeasti sukupolvesta, joka oli paikalla kun isä toi kotiin sähkölampun? Joka sai nähdä kun peltotöissä käytettäviin traktoreihin tuli metallirenkaiden sijaan kumirenkaat? Joka siirtyi Sosialisten Neuvostotasavaltojen Liitossa valmistetusta höyrykäyttöisestä putkiradiosta höyrykäyttöiseen tv:hen?

Mitä ihmettä heille on tapahtunut? He olivat paikalla kun aikamme suurimmat tekniset innovaatiot otettiin käyttöön. Luulisi että jokin "digivallankumous" olisi löysä kananmuna ja luumukeitto sellaisille ihmisille, jotka olivat paikalla kun liesiuuni tuli joka kotiin.

He ovat kokeneet enemmän teknisiä muutoksia kuin me jotka nyt puhumme sujuvasti kolmatta kotimaista eli hymiöitä ja emme muista milloin Pelle Hermanni ei olisi ollut tv:ssä värillisenä. He jos ketkä ovat valmiita sen tulemiseen.

Myönnetään, he olivat paikan päällä kun "talvisodan henki"-brändiä oltiin lanseeraamassa ja Pähkinäsaaren rauha oli eilisen uutisia.
Tahdon kuitenkin huomauttaa että nyt puhutaan ei paitsi teknisiä vallankumouksia todistaneesta porukasta, vaan myös niistä ihmisistä jotka joutuivat heräämään joka aamu kello 4 lehmiä lypsämään kesät talvet ja kantamaan lähimeijeriin
(1) itse lypsämänsä maidon muodostamalla kämmenistään kupin, kunnes kaikki maitolitrat oli toimitettu. Sen jälkeen lähdettiin kouluun ja pelättiin että susi tulee vastaan ja ratkaisee koulumatka-ongelman.

Kaiken tuon ja paljon muun jälkeen, luuletteko te oikeasti että jokin "laita johdonpää (A) digiboksista television taakse kohtaan (b)" on liian haastavaa?
Minä sanon että jätätte digiboksin tv:n luokse, odotatte kaksi viikkoa (2) ja aika moni isoäiti ja ukki tiputtelee teknisiä speksejä digitaalisesta optisesta S/PDIF-äänilähdöstä, VCR-scartista jossa on myös RGB/komposiitti-läpivienti sekä siitä kuinka se Ridge taas silleen sen yhen hempukan kanssa...

Mutta koska vitsailu on helppoa (3) oikea neuvo: laitettuanne digiboksin kuntoon, ostakaa yleiskaukosäädin. Se on mahdollista ohjelmoida siten, että yhdellä napinpainalluksella aukeaa sekä tv että digiboksi. Muuten kaikki on kuin ennenkin, eli joillain napeilla säädetään ääntä ja joillain kanavia.

Noin. Nyt minä lähden ajamaan partaani.


(1) ...joka sijaitsi viiden kilometrin päässä. Te voitte ihmetellä tätä, mutta tuon ajan ihmisillä on oma käsitys mittakaavoista. Esimerkiksi sanottiin että "metriäkään ei anneta periksi" ja loppujen lopuksi menetettiin koko Karjala.

(2) On olemassa ihmisiä, jotka sanovat että jos Karl Marx eläisi nyt, hän muokkaisi kuuluisaa lausuntoaan ja sanoisi että tv on oopiumia kansalle. Olen eri mieltä; tv on vähän niin kuin energiajuomaan olisi sekoitettu steroideja.

Haluatteko ihmiset liikkeelle? Kertokaa että heidän lempi-tv-ohjelma on loppumassa. On olemassa teoria että Kauniit ja Rohkeat on merkittävin tekijä yhteiskunnallisen rauhan ylläpitämisessä. Niin kauan kuin se tulee tv:stä, kukaan ei oikeastaan jaksa lähteä barrikadeille asti.

(3) Näin olen kuullut muiden sanovan.

Ei kommentteja: