perjantai 31. elokuuta 2007

Vihausta, osa II

Jouduin käymään tänään Helsingissä.

Yleensä yritän välttää sitä viimeiseen asti. Syynä on se, että aina tällaisen käynnin jälkeen uskon että Suomeen pitäisi perustaa sotilasdiktatuuri (1), kauppoihin vierailuajat (2), ja tunnen aina uskonnollisen kokemuksen (3).

Töiden jälkeen en tahdo muuta kuin yksin kotiin (4), lähettämään signaalia tyhjyyteen tämän blogin myötä ja uhraamaan pimeille jumalille.

(1) Jokaisella ihmisellä tietty henkilökohtainen alue, jonne he eivät halua kenenkään tunkevan. Kaupunginomaisissa olosuhteissa tämä alue on pienempi kuin sanotaan nyt Gobin autiomaassa. Kuvitellaan nyt tilanne jossa ihmisia päästetään kulkemaan rajatulla alueella vastakkaisiin suuntiin, eri nopeuksilla. Mitä tapahtuu?

Molempien vastakkain tulevien ihmisvirtojen kulku hidastuu, kunnes se kulkee nopeudella joka on sama kuin kaikkein hitaimpien yksilöiden. Koska jokaisella henkilöllä on oma henkilökohtainen alue, nämä kaikkien hitaammin liikkuvat yksilöt muodostavat ryhmittymiä, jotka estävät nopeampien yksilöiden vapaan liikkumisen. Lopulta nämä nopeammat yksilöt hidastuvat samaan tahtiin muiden hitaampien yksilöiden tavoin, ja lopputuloksena on hidas mutta varmasti etenevä ihmismuuri.

Jos meillä olisi sotilasdiktatuuri, jokaikinen näistä hitaammista yksilöistä ymmärtäisi joko väistää syrjään, ja päästää nopeammat ohitseen tai heidät vietäisiin aamukoitteessa seinää vasten teloituskomppanian eteen.

(2) Tämä palvelisi meitä kaikkia. Kuinka monta kertaa te esim. olette jääneet mumm--- nykyistä palveluyhteiskuntaa rakentaneen ja ansioituneen kansalaisen taakse, kun tämä yrittää yrittää rullata eteenpäin panssarilaiva Potemkinin 1:10 minimallia muistuttavan ostoskärryn kanssa hyllyköiden välissä? Ja te olitte vain tulleet hakemaan sen yhden purkin nuudeleita, veikkaaja-lehden ja käsirasvaa.

Eikö voitaisi sopia että kaupoissa olisivat vierailuajat niille, joiden mielestä on ok pitää kärryjä toisella puolella käytävää, ja sitten kurkottaa siitä toiselle puolelle käytävää ihmettelemään mitä siellä on?

(3) "Oi suuri ja mahtava Ctulhu! Kuule uskollista palvelijaasi! Jos millään viitsisit iskeä pallosalamalla häntä, noita kahta, tuota tuolla, noita jotka katsovat omituisesti koska puhun ääneen, niin seuraavassa uhrauksessa voi olla jotain pikku extraa... :iskee silmää merkitsevästi:"

Ikävä kyllä Ctulhu ei ole tullut tunnetuksi piireissä transdimensionaalisena jumalana joka innostuu näpäyttelemään ihmisiä pallosalamalla, joten toistaiseksi paikalliset omituiset sääilmiöt ovat olleet kortilla missäpäin liikunkin.

(4) Sosiaalisuus on hyvin vaikea joukkuelaji, jota en yksilölajeihin panostavana hallitse.
Millaisena näen tulevaisuuteni?

Noh, Saavutettuani eläkeikäni eristäydyn muusta maailmasta ja alan elämään 70 kissani kanssa kerrostalo-yksiössäni. It-tuki-tehtävien heikentämä sydämeni ei kuitenkaan kestä 70 kissan tuottaman kissanpissan hajua, joten potkaisen tyhjän aikaa pian. Nälkäisinä, ilma ruokkijaa kissat alkavat kiertelemään mätänevää ruumistani...kun normaaliakin pahempi haju lopulta saa naapurit kutsumaan isännöitsijän tarkistamaan tilanteeni, he saavat nähdä kauhean näyn: kissat ovat syöneet puolet kehostani.
Minusta tulee sen vuotisen uutisköyhän kesän tärkein uutinen, kunnes Matti Nykäsen klooni eroaa taas Mervi Tapolan kloonista.

Mitäs te olitte suunnitelleet? Omakotitalo, pari lasta, hyvä parisuhde? Tuota...aika kipeän kuuloista, mutta jos se kerran tekee teistä onnellisia, tsemppiä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Cthulhu. ctHulhu. 2x"H".
-T2

T kirjoitti...

Kiitos korjauksesta :)
Ihmettelinkin miksi en ollut saanut edes sitä normaalia "puhu lonkerolleni, mutta odota kun ensin teen sille vaivaisen ihmismielen käsityskyvyn ylittävän kosmisen mittakaavan puhdistusoperaation"-viestiä