keskiviikko 14. marraskuuta 2007

Lisää Tosi-TV:tä!

Historian kirjoittavat voittajat.

Nyttemmin tuo on muunnettu muotoon "historian uudelleenkirjoittavat käsikirjoittajat".

Tästä syystä me tarvitsemme lisää todellisuus-pohjaisia ohjelmia, noita tv-ohjelmiston likaisia pommeja.

Naurakaa, paheksukaa tai tuijottakaa herkeämättä niitä, mutta ne kuvaavat osuvasti juuri sen hetkistä maailmankuvaa ja arvomaailmaa.

Kenenkään on turha yrittää enää selittää että ne olisivat aitoja tilanteita (lukekaa vaikka Time.com:ista, kuinka tosi-tv:n päähahmo saatiin sanomaan tv:ssä että hän pitää eräästä toisesta kilpailijasta, vaikka oikeasti ei pitänyt tästä ollenkaan).

Nyt kun kotimaiset tv-kanavat lupaavat lisätä kotimaista tv-tuotantoa, on ehkä viimeinen hetki kuvata joitain tapahtumia ja asioita, joita ei enää lähitulevaisuudessa ehkä ole.

Ette kai oikeasti luulleet, että esim. Sinkkuäidille suihi---sulhanen-ohjelma olisi pelkkää halpahintaista ihmissuhteiden yksinkertaistamista tunnin (miinus mainokset, anteeksi "tosirakkauden sponsorien lemmenviestit") ohjelma-formaattiin?

Ei, vaan sehän on hallitsevan aatemaailman tiivistämistä ymmärrettävään ja helposti lähestyttävään muotoon.

Mikä tarkoittaa että tulevaisuudessa professorit voivat katsella sitä historian laitoksella dvd-boksilta ( 70. painos), ja hämmästellä:"Kaikkivihaava Cthulhu! Nämä ihmiset todellakin parittivat toisiaan julkisesti! Ja se oli jopa yleisesti hyväksyttyä? Noh, tuolloinhan ei vielä oltu keksitty keino-ihoisia, kylmäfuusio-moottorisia, pumpattavia ihmisnukkeja."

Siksi ehdotankin seuraavia tosi-tv-formaatteja:

Nimi: Massa asiakaspalvelemassa kotimaassa

Kesto: Tunti (tai niin kauan kuin mainosten jälkeen liikenee)

Synopsis: Muistatko millaista oli vielä saada oikeaa asiakaspalvelua, oikealta ihmiseltä, oikeassa asiakaspalvelutilanteessa? Tässä ohjelmassa kilpailijat joutuvat tällaiseen tilanteeseen.

Ei jonotusta puhelimessa, jonka jälkeen epäpätevät, pikakoulutetut, huonoa ensimmäistä kotimaista puhuvat ihmiset vastaavat.

Ei sähköpostien lähettämistä osoitteeseen josta ei koskaan vastata.

Ei, vaan sen sijaan kilpailijat joutuvat puhumaan oikean ihmisen kanssa, oikeassa tilanteessa, oikean ongelman kanssa! Kuka osaa selventää parhaiten käsillään missä on vika? Kuinka selittää kun ongelma ei uusiudukaan enää? Mikä on asiakkaan hermostumispiste?

Joka viikko katselijat pudottavat yhden asiakkaan pois. Voittaja saa palkinnoksi oikeaa asiakaspalvelua koko vuoden ajan (huomautus: mahdolliset korjaukset voivat kestää pitempään. Tämän sattuessa asiakas joutuu soittamaan asiakaspalveluun.)
--------------------
Nimi: Opiskelemassa, niinku 4Real

Kesto:
4-8 h, josta pois kahvitauot, vessatauot, ruokatauko, tupakkatauot, levähdystauot, "akateeminen vartti" ja taukotauot.

Synopsis:
Muistatko millaista oli olla opiskelemassa? Totta kai muistat! Rahaa oli vähän, mutta hauskaa oli silti, ja aina sitä vähintäänkin juotavaan riitti.

Kaverit olivat kivoja ja tapasit heitä usein. Illalla saattoi mennä pitkään, ja kaavoihinsa kangistuneet opet ja proffat, jotka "olivat unohtaneet millaista oli olla nuori", saattoivat antaa sapiskaa, mutta siihen tottui.

Sarjassa seurataan kuinka opiskelijat viettävät aikaansa "opiskelemassa" ja "akateemisessa kulttuurissa". Aluksi tutustutaan opiskelua aloitteleviin fukseihin, ja sen jälkeen seurataan heidän "kehittymistään" alan "opinnoissa" vuosien mittaan.

Joka viikko katselijat saavat "kauhistella" kuinka "heidän verorahansa" ovat käytössä. He eivät voi äänestää ketään pois, mutta voivat kirjoittaa kansanedustajalleen, ja vaatia "heidän verorahoilleen" "parempaa käyttöä".

Kilpailun voittaa se, kuka kaikesta huolimatta valmistuu määräajassa. Hän saa palkinnoksi koko tv-sarjan raaka-materiaalin, jota voi sitten koko loppuelämänsä tutkailla haikeana ja muistella "wanhoja, hywiä aikoja."
--------------
Nimi: Hei me blogataan!

Kesto: 5 minuuttia, vai kauanko sen himphampun kirjoittamiseen muka oikeasti menee?

Synopsis: Seurataan kuinka bloggaaja yrittää peitellä omaa oikean elämän puutettaan kirjoittamalla sarkasmia ja tekonokkelaa sanailua sisältäviä blogimerkintöjä.

Voittajia ei ole.

Ei kommentteja: