perjantai 2. marraskuuta 2007

Missä on se valta joka kuuluu kansalle!? Täh?!

Lakkautetaan eduskunta-vaalit.
Annetaan nykyisten kansanedustajien palvella aikansa loppuun ja viedään heidät sitten salaiselle saarelle ja annetaan kaikille numerot nimien sijaan, tai mitä entisille kansanedustajille nyt tehdäänkään. Soylent green?

Mitä varten meillä oikeastaan on koko edustuksellinen kansanvalta? Sehän on aivan uskomatonta rahan tuhlausta. Mistä siellä oikeastaan, siis loppujen lopuksi päätetään?
Meidän verorahojemme käytöstä, ja päätellen jokapäiväisestä mielipide-osastojen lukemisesta, vieläpä erittäin ammattitaidottomasti.

Tämähän on hyvin totta. Miksei kansa saisi itse päättää? Eikö se olisi oikeaa kansandemokratiaa?

Siksipä kansanedustajalaitos sellaisenaan kuin se nyt on, tulisi lakkauttaa.
Toki sinne voidaan jättää ministerinpaikat, sillä jonnekin niidenkin virkojen haltijat olisi joka tapauksessa tukityöllistettävä.

Muutoin pakka laitettaisiin aivan uusiksi. Sen sijaan että puolueet kampanjoisivat äänestäjien mielenkiinnosta, laitetaankin ammattiliitot kampanjoimaan verorahoista.

Homma menisi käytännössä suunnilleen seuraavasti: suomalainenhan maksaa veroja N euroa vuodessa, riippuen siis aivan miten Fortumin optiot ovat tuottaneet juuri sinä vuonna.

Sen sijaan että veroja pikkuhiljaa maksettaisiin eteenpäin, nyt jokainen suomalainen saisi tiettynä päivänä äänestää mihin hänen verovuoden aikana kerätyt veronsa laitetaan.

Tätä olisi tietenkin edeltänyt aivan uskomaton mielipide-kampanjointi, johon osallistuisivat kaikki ammattiliitot.

Sairaanhoitajat olisivat vedonneet siihen että ilman heille myönnettäviä veroja kukaan ei hoida ihmisiä.

Maanviljelijät lähtisivät liikkeelle kampanjalla "Ei verovaroja, ei ruokavaroja!".

Yliopistot kertoisivat että jos he eivät saa rahaa niin...niin...no he ilmoittavat myöhemmin, mutta ihan satavarmasti se on jokin tosi hyvä iskulause ja ihan varmasti parempi kuin muilla.

Suurena verovaalipäivänä ihmiset saisivat laittaa koko verosummansa N € itse valitsemiin paikkoihinsa, käyttäen tietenkin sähköisiä pankkipalveluja, jotka ovat luotettavia.

Kaikki olisi rehellistä: ihmiset tietäisivät heti mihin rahat menevät, sillä vaalien jälkeen jokainen ammattiliitto kertoisi paljonko he saivat rahaa. Seuraavan vuoden ajan ammattiliitot sitten toimisivat saamallaan rahamäärällä, yrittäen parhaansa mukaan ylläpitää suomalaista yhteiskuntaa.

Jos joku ammattiliitto ei olisi hoitanut hommaansa kunnolla, suomalaiset kyllä huomaisivat sen ja muistaisivat seuraavalla äänestyskierroksella.

Viimeinkin ihmiset pääsisivät vaikuttamaan itse siihen mihin rahansa käyttävät.

Jos nyt jotain negatiivista ihan hakemalla on haettava, niin ehkä vanhenevaa, ja parhaiten ansaitsevaa suomalais-väestöä, ei niinkään kiinnostaisi nuorisotyö samassa määrin kuin vanhustenhoito.

Ja ehkä pääkaupunkiseudun pääoman varassa eläjiä ei niinkään kiinnostaisi, että viime vuonna tiehallinto peruskorjasi napapiirin toisella puolella sijaitsevan maantien, kun oman kotipihan edessä on ainakin kymmenen sentin reikä asfaltissa.

Mutta eikö tuo olisi pieni hinta maksettavaksi siitä, että kansalla olisi oikeasti valta?
Vox populi, vox dei, eikö?

2 kommenttia:

Markiisi kirjoitti...

50% kansasta on keskimääräistä tyhmempää...

T kirjoitti...

Vähemmän tunnettu jatko tälle "kansan ääni, jumalan ääni"-heitolle on "mutta mitä jos kansa on hullu?"