perjantai 25. tammikuuta 2008

Avoin kirje suomalaisille tv-kanaville

On paljon asioita joita en tiedä.

Osasyy voi olla siinä että elin ensimmäiset kuukaudet täysin avuttomana, ja minusta huolehtimassa oli vain karvattomia tai vähäkarvaisia kädellisiä.

Tämän jälkeen olin edelleen avuton, ja huomasin kuuluvani äsken mainittuun apinoiden pitkälle evoluutiossa ehtineeseen kehityshaaraan, mikä ei todellakaan innostanut oppimaan lisää itsestäni.

Myöhemmin on ollut tilanteita, joihin olen tullut liian myöhään. Näitä hetkiä on ollut esim. se kerta kun kaikille jaettiin "perusopas ihmisten välisestä kanssakäymisestä normaaleissa arkipäivän tilanteissa, toinen laajennettu versio", mutta minä olin sen sijaan katselemassa kauniita perhosia.

Tämä blogi, ja kaikki sen kahdeksan lukijaa tietävät kuinka tämä tietämättömyyteni on tehnyt elämästäni, paremman, alle A4:n täyttävän termin puuttuessa, "haasteellista".

Minä olen kuitenkin oppinut hyväksymään sen osana minua. Minä olen arvokas, tai ainakin petän itseäni onnistuneesti.

Mutta missä Cthulhueiautan vaiheessa päätettiin että urheilulla on ylivalta ylitse kaiken muun maan päällä ja maanpäällisissä lähetyksissä?

Miksi juuri urheilu?

Miksei vaikka kielletty 60-lukulainen itä-Saksalainen, poliittisella kartalla oikeallepäin värittynyt underground-nukke-animaatio?

Miksei Thorin, muinaisen ukkosenjumalan kunniaksi käytävät salaiset taistelut, joissa määritellään ihmiskunnan kohtalo joka perjantai nakkikioskilla seuraavan viikon ajaksi?

Miksi...juuri...urheilu?

Katsotaas nyt tilastoja.

Ilta-Sanomien uutisen mukaan "Suomalaismiehistä normaalipainoisia on enää 33 prosenttia ja naisista 48 prosenttia. Lihavia molemmista on jo 20 prosenttia (painoindeksi yli 30).
"

Vaikuttavatko noiden tilastojen ihmiset sellaisilta, että he harrastavat urheilua? Vaikuttavatko he sellaisilta, että he seuraavat urheilua?

Itse asiassa, peruutan tuon äskeisen.
He vaikuttavat hyvinkin sellaisilta ihmisiltä, jotka seuraavat urheilua.

He käyvät ostamassa kaksi kiloa tarjousmakkaraa, mäyräkoiran ja sille seuraa pitämään Karhun. Lisäksi ostetaan vihanneksia, jotka on siivutettu, paistettu rasvassa ja lisätty suolaa sekä pantu käytön helpottamiseksi pussiin.

Tämän jälkeen kisakatsomo on valmis, ja urheilun seuranta voi alkaa.

Joka hetki kun tv.stä tulee urheilua, he ahtavat itseensä enemmän ja enemmän rasvaa ja suoloja. Ainoat paussit ovat mainostauoilla, jolloin käydään vessassa luomassa lisätilaa.
Ilmankos maailma on täynnä lihavia ihmisiä.

Onko teillä mitään aavistusta mitä yksikin pelin lisäaika tekee heidän kolesteroli-arvoilleen?
Missä on teidän vastuunne?

Ensin te pakotatte jostain tuntemattomasta syystä ihmiset katsomaan urheilua, ja sitten vaarannatte heidän terveytenne holtittomalla ohjelma-aika-suunnittelullanne.

Hävetkää.


Näillä puheilla oletan siis, että ensi lauantain NCIS alkaa sovittuna aikana, eikä niin paljon myöhässä jääkiekko-ottelun vuoksi, että nauhoitukseni on lakannut kesken.

Mutta muistakaa että minä en ole tärkein, vaan suomalaisten hyvinvointi.

4 kommenttia:

RAH kirjoitti...

Ihan kuin et itse tietäisi, mutta olet ihan pirun hyvä kirjoittaja.

T kirjoitti...

Kiitos kehuista :)

Itse pidän rehellisesti sanoen itseäni keskinkertaisena sanaseppänä.

Suurin osa jutuistani on vain tietyn kaavan kautta (jonain päivänä lukijani keksivät mikä se kaava on, ja alkavat tuottamaan itse vähintäänkin yhtä hyviä blogeja kuin tämä, samalla hyläten minut. Noh, se oli hauskaa niin kauan kuin sitä kesti. Kyllä, olen juonut taas liikaa kahvia) kierrätettyjä vitsejä.

Okei, myönnetään, tuolla on pari lausetta, joita käyn aina toisinaan katselemassa ja toistelemassa itsekseni pari minuuttia "Kuka on isukkisi? Juuri niin, minä olen isukkisi".

Mutta kiitos kun eksyit tänne ja jaksoit antaa palautetta :)

Lupaan yrittää jatkaa kirjoittamista vähintään nykyisellä tasolla ;)

Polgara kirjoitti...

Ihan vaan tiedoksi: Alas liikunta ja terveet elämäntavat. Vaihdoin TV:n pesukoneeseen, koska siinä on parempia ohjelmia. TV:ssä vain urheilua. Kaverit tulivat "kylään" ja nappasivat töllön auki katsoakseen lätkää/MM-kisoja/olympialaisia. Sen sijaan, että olisivat kultiveeratusti seurustelleet hienovaraisen ja viehättävän Welhottaren kanssa. Epäreilua. Nyt ne eivät osaa tulla tänne ja näprätä täältä mitään auki - muahhhahahaaah!

Markiisi kirjoitti...

Väkevää Todistusta veli! Totisesti sinulle on annettu Sanojen ja Tulkinnan Armolahja! ;)