keskiviikko 16. tammikuuta 2008

Winona would never do this, because Winona is very reliable!

Omistettu omalle Winonalleni

Maailma, sellaisena kuin me sen tunnemme, on kertakäyttöön perustuva.

Jonain päivänä, kaukana tulevaisuudessa, kun ihmiskunta on jälleen saanut asiat kuntoon suurten HD-DVD vs. Blu-Ray-sotien I ja II jälkeen (eräältä tiedemieheltä kysyttiin millä formaateilla III sota käydään, johon hän vastasi:" en tiedä, mutta IV tullaan katsomaan pikakelauksella VHS:llä."), alkaa vanhojen asioiden kaivelu.

Ihmiset tahtovat unohtaa nykyisyyden ja muistella Wanhoja Hywiä Aikoja
® , kun asiat olivat yksinkertaisemmin.

He eivät kuitenkaan löydä mitään, tai sitten kaikki mitä kaivautuui esiin on kaksi miljoonaa kertakäyttöpartaterää ja miljoona ruskeaa paperista kahvimukia. Ovatko asialla olleet julmat luonnonvoimat, muka-nokkelat haudanryöstäjät vai jauhettiinko kaikki muinaisjäänteet apulannaksi?

Ei, vaan mitään nyt vaan ei ole. Aikoinaan ei vaan tehty mitään kestämään.

Syynä eivät ole pelkästään yltiökansalliset konglomeraatit (säästän teidät vaivalta: kiitos, Wikipedia), jotka tälläkin hetkellä säilyttävät ikuisesti palavan hehkulampun, vedellä toimivan auton, kammella toimivan kannettavan kylmäfuusiolaitteen, ja
"Modernin mikrotalouden näkökulma jouluun: ei kannata"-kirjan sensuroitumatonta versiota piilossa ihmiskunnalta varastoissaan.

Syytä on myös meissä kuluttajissakin.

Me haluamme kaiken mielellään helposti, nopeasti, kuumana, mustana, kofeiinisena...(anteeksi, kahvitauon paikka.)

Älkääkä alkako kertomaan kädelleni että syynä ovat markkinavoimat: ne vain vahvistavat jo meissä syvällä olevia viettejä.

Ihmiskunta ei laskeutunut puusta koska se oli hyödyllistä lajinkehityksen kannalta. Sieltä tultiin alas ryminällä kun yritettiin kurottaa liian pitkälle naapuri-puussa olevia hedelmiä, koska oma puu oli jo syöty melkein tyhjäksi.

Kun maahan oli päädytty, todettiin "grunt" (nykypäivän käännöksenä karkeasti tuo voisi olla "ja hitot tässä minnekään enää mennään kun on tänne päädytty. Kaikki ulos autosta, me jäädään tänne!") ja alettiin sopeutumaan maassa asumiseen.

Mutta kun ei ole parempaa tarjolla, vai? Etsikää . Aina on vaihtoehtoja; vihreämpää, kestävämpää, tiivimpää, mustempaa, kuumempaa...(suokaa anteeksi taas.)

Oikeastaan ongelma tiivistyy anonyymiuteen.

Se mikä toimii silloin kun Bigtool4U ja RZRGRL789 kohtaavat netissä (jos luulette että linkitän, olette AIVAN väärässä paikassa...) ei tietenkään toimi oikeassa maailmassa, paitsi jos nimesi on Ikea (...ja jos luulette että linkitän tähän, olette AIVAN oikeassa paikassa: BBC).

Mutta mitä jos nimeäisimme laitteemme? Enkä nyt tarkoita koneissa olevia tuotemerkkejä. Mitä jos koneilla olisi oikeat nimet?

Enkä nyt tarkoita nimellä "kerpeleen akselivaltoihin kuuluneessa luuserivaltiossa tehty tilanviejä!" vaan esim. Winonaa.

Siinä missä
"kerpeleen akselivaltoihin kuuluneessa luuserivaltiossa tehty tilanviejä!" on roskalaite, Winonalla nyt vaan sattuu hiukan huonompi hetki.

"
kerpeleen akselivaltoihin kuuluneessa luuserivaltiossa tehty tilanviejä!" voi mennä väärällä hetkellä toimimattomaksi, mutta Winona ei koskaan tekisi niin, koska Winona on luotettava.

Ja kun aika, kulutus ja tapaturmavauriot veisivät
laitteen nimeltä "kerpeleen akselivaltoihin kuuluneessa luuserivaltiossa tehty tilanviejä!" pois meiltä, kaikkialla olisi juhlaliputus matkalla roskikseen.

Mutta kun Winona kokisi saman kohtalon, ja edes aseöljyn, Jeesus-teipin ja yleensä toimivien rukousten yhdistelmä ei kykenisi auttamaan, se laskettaisiin rauhaan kierrätyskeskukseen, jotta edes osa rakkaasta Winonasta jatkaisi elämää.

Ja maailma pelastuisi, edes kahvitauon ajaksi.

Ei kommentteja: