maanantai 28. tammikuuta 2008

Älkää yrittäkö auttaa ihmisiä!

Isossa-Britanniassa aloitetaan 100 miljoonaa euroa maksava kampanja, jonka tarkoituksena on saada ylipainoisten ihmisten määrä maassa laskuun.
(Lähde: Taloussanomat)

Tuo on niin väärin niin monesta syystä.

Ensinnäkin tarkoituksena on siis saada valtion kampanjalla ihmiset tajuamaan, että liian rasvaisen ruuan ylisyöminen on väärin.
Jos on luottamista Aamulehden Lontoon kirjeenvaihtajaan, tuo ei toimi.

Ymmärrettäväähän tuo on; eivät ihmiset usko mitään, mitä ihan mikä tai kuka tahansa auktoriteetti heille yrittää tuputtaa. Juurikin tästä syystä meillä on diktatuurit.

Oletteko koskaan nähneet lihavia diktatuurissa eläviä ihmisiä? Ette, koska jos diktatuurissa auktoriteetti sanoo että nyt loppui syöminen, nyt loppui syöminen.

Kukaan ei myöskään tahdo olla ensimmäisenä ottamassa esille kes-ki-tys-lei-re-jä (en tahdo tietää millaista porukkaa tänne eksyisi googlesta tuon sanan normaalin kirjoittamisen jälkeen), mutta miten olisivat e-rit-tä-in hy-vin var-ti-oi-dut lo-ma-lei-rit? (ja en todellakaan tahdo tietää millaista porukkaa tuo tänne toisi.)

Mutta diktatuuri on nykyään niin viime vuosituhantista, että siihen ei ole paluuta.

Pahempaa kuitenkin on, että tällainen lihavuutta vastaan kampanjointi lähettää ikävän signaalin bloggaajien kannalta.

Signaali sanoo että yhteiskunta on valmis toimiin kun sen toimintaa uhataan.

Enkä nyt tarkoita mitään sellaista, että seuraavaksi aletaan jyräämään yhteiskunnan rauhaa häiritseviä blogeja (koska edes jos näin kävisi, saisin viimeisen blogilista.fi-listauksen mukaan nukkua yöni rauhassa piiiitkään).

Tarkoitan että jos kaikki yhteiskunnan toimintaa uhkaavat tekijät (liikalihavat, parveketupakoijat, koulureputtajat jne.) hoidetaan, meiltä viedään kaikki kirjoittamis-materiaali.

Tänään lihavat, huomenna parveketupakoitsijat ja ylihuomenna koululaitosta uudistetaan paremmin vastaamaan nykyajan haasteita.

Mistä ihmeestä tässä enää kohta kirjoitetaan jos kaikki ärsyttävät asiat viedään pois? Jos kaikista tulee sopusuhtaisia, tupakoimattomia ja fiksuja, niin mistä ihmeestä enää voi valittaa?

Tekohengittämällä voisi saada ehkä 1-2 viikoa lisää elinaikaa kun valittaisi kaikkien samankaltaisuudesta.

Lopulta kuitenkin palautelaatikkoon alkaisi tulla viestejä, jossa osoitettaisiin että esim. hegeliläisen prosessin kautta nykyinen asioiden tila itseasiassa on ensimmäinen tila eli täydellisyyden tila, mutta vain palautettuna itseensä korkeammassa, todellisemmassa, rikkaammassa ja täydemmässä muodossa (kun porukka ei käytä aikaansa syömiseen tai tupakoimiseen, vaan opiskelee koko ajan, on pakko olettaa palautteiden paranevan).

Ja vaikka olette kuulleet toisenlaisia väitteitä kahviloissa, joissa kuumat juotavat tarjoillaan laseihin, alkuolion tarkastelu itsessään ei ole kovinkaan antoisaa.

Siksi pyydänkin meidän kaikkien bloggaajien (tai ainakin itseni) puolesta kaikilta hallituksilta: älkää yrittäkö parantaa meidän elämänlaatuamme. Jatkakaa vain niin kuin nytkin.

Kiitos.

Ei kommentteja: