keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

Kansanvalistusta: RTFMS

Kun tutkijat kehittelevät uusia innovaatioita ja keksintöjä, ihmiset ajattelevat että tämä vaatii loputtomalta tuntuvaa suunnittelua ja testaamista.
Tämän pitkän ja vaikean koettelemuksen lopussa sitten odottaa valmis tuote, joka on varmasti hyväksi havaittu ja turvallinen käyttää.

Melkein oikein.

Mitä ihmiset eivät tiedä on se, että jokaiselle uudelle keksinnölle tai asialle on salaa määritelty hyväksytty ruumislukema/vuosi.

Tämä tarkoittaa sitä montako henkilöä voi lopettaa itsesuoritettavan elämis-kokemuksen keksinnön seurauksena vuodessa ilman, että siitä nousee kauheaa haloota.

Itse asiassa se lukee varoituksena kaikissa käyttöohjeissa. Tarkistakaa vaikka: ihan selkeällä mandariininkiinalaisella kuvakirjoituksella siellä lopussa.
Ei se ole valmistajan vika jos teillä ei ole kielipäätä.

Ajatellaan nyt vaikka tupakointia.

Aluksi se oli coolia, ja sitä suosittiin mm. taiteissa.

Lisäksi tupakan on havaittu vaikuttavan estävästi Alzheimerin ja Parkinsonin taudin puhkeamiseen.

Se kun porukka alkoi yskiä keltaisia keuhkonpalasiaan oli jossain määrin huolestuttavaa, mutta kukapa meistä ei joskus olisi yskinyt ruumiinpalasiaan?

Ja tietenkin se kun porukka alkoi kuolemaan keuhkosyöpään oli hiukan huolestuttavaa, mutta olihan se voinut olla raittiin ilman myrkytys.

Mutta siinä vaiheessa kun selväjärkisten kronologisesti ansioituneiden suhde kuolleisiin muihin ikäluokkiin kuuluviin ylitti tietyn rajan, pakkohan siitä oli jonkun älähtää.

Tupakka ei muuten ole ainoa asia, jolla on tällainen suhdelukema.

Vuonna 2005 Livescience.com:in tekemän laskelman mukaan kännykät tappavat vuosittain tuhansia ihmisiä yksistään Yhdysvalloissa.

Vielä 1998 ainakin kuusi ihmistä kuoli The New York Timesin mukaan Viagraan.

Eikä edes aleta puhumaan nauramalla kuolleista ihmisistä; nyt kun blogien määrä on kasvussa, näidenkin kuolintapausten uhka on kasvanut (ehkä minun oikeasti pitäisi palauttaa se "tämä blogi on 100% viihdettä"-kyltti takaisin...).

Tämä siis ihan vaan varoituksena teille kaikille, jotka ette lue käyttö-oppaita.
Selatkaa manuaaleja ja opetelkaa mandariininkiinalainen kuvakirjoitus.

Lukekaa varsinkin hammastikkujen pikkutekstit, ettei käy niin kuin Sherwood Andersonille.

Ei kommentteja: