tiistai 1. huhtikuuta 2008

Tulevaisuuden työpaikat

Tällä hetkellä työmarkkinat käyvät kuumina, koska jossain lähitulevaisuudessa kaikista yli 30-vuotiaista tehdään soylent greeniä tms. (asiaa ei ole käsitelty Hämähäkkimies-lehdessä, joten en ole ihan varma miten se menee. Olen kuitenkin varma että Hämähäkkimies kuitenkin hoitaa homman).

Tällöin vapautuviin työpaikkoihin siis tarvitaan tekijöitä.

Työpaikat eivät kuitenkaan ole samanlaisia kuin isosiskon vaatteet, eli saatte ne kun ne eivät enää käy hänelle (ja kyllä, totta kai tiedän pari tapausta, joissa tällaisen toiminnan seurauksena on ollut todella hämmentyneitä poikia).

Työpaikat voivat kehittyä, muuttua tai kadota kokonaan. Joitain työpaikkoja ei edes vielä ole olemassakaan.

Senpä vuoksi seuraavassa esittelyssä muutama tulevaisuuden työpaikka, joita ei vielä todennäköisesti ole.

Kännykän ennustavan tekstisyötön tuunaaja

Tässä ammatissa tärkeintä ei ole laajan sanavaraston, vaan tietyn ammatti- ja/tai ikä-jakauman sanaston tunteminen.

Koska tulevaisuudessa väestöstä tulee entistä heterogeenisempi (se on adjektiivi, hassut), myöskin viestinnän täytyy mukautua tähän.
Sen vuoksi nykyinen yleismaailmallinen, ennustava tekstisyöttö ei enää käy. Tulevaisuudessa tekstisyötön tulee osata arvata onko kyseessä "KUORMAsta_syönti" vai "KUORMAnjakokytkin".

Tämä ei ole niin helppoa kuin voisi kuvitella.

Insinöörit joutuvat soluttautumaan viikoiksi, jopa kuukausiksi eri ihmisryhmien joukkoon ja yrittää käydä ihmistä. Tämän kaiken tarkoituksena on saada selville mistä ja miten ihmiset oikeasti puhuvat.

Jos tässä onnistutaan, tuloksena voi olla maailmanluokan menestys kun erikseen tuunatut tekstisyötöt saapuvat kauppoihin.
Jos insinööri kuitenkin jää kiinni, lopputuloksena voi olla kännykkäfirman eteen jätetty insinööri, jonka pikkuhousut on vedetty tiukille takamukseen tai märkää sormea on käytetty korvassa.

Siksi tämä ammatti on paitsi antoisa, myös vaarallinen, minkä luulisi houkuttelevan tietyn tyypin henkilöitä (=ei kovin välkkyjä).

Henkilökohtainen sosiaalisten nettisuhteiden ylläpitäjä-assistentti

Ihmisillä ei tulevaisuudessa...tai no oikeastaan: ihmisillä ei ole enää aikaa hoitaa sosiaalisia suhteitaan lähikontaktissa. Syynä on liika energisyys; Helsingin Sanomien haastatteleman asiantuntijan mukaan nykyiset nuoret eivät väsy siinä määrin kuin aiemmat sukupolvet, ja siksi taukoja ei osata pitää.

Tämän vuoksi nuoret eivät myöskään ehdi mihinkään vaativaan reaalimaailmassa, vaan pyrkivät hoitamaan kaiken mahdollisen alle kolmessa minuutissa (voitte muuten käyttää tätä tekstiä vapaasti kun yritätte todistaan että "vannon kulta, se ON keskiverto-aika. Interverkon blogissa sanotaan niin, joten sen TÄYTYY olla totta!").

Tulevaisuudessa siis on kysyntää henkilökohtaisille assistenteille, jotka mm. täyttävät muiden puolesta tyhjänpäiväisiä testejä, joiden todenmukaisuutta kukaan ei oikeasti tarkista, erilaisilla netin ystäväsivuilla ja saavat ystävänne tuntemaan olonsa hyväksi.

Tällä välin oikeat henkilöt voivat jatkaa oikeaa elämäänsä ja oikean vatsahaavan saantia.

Peukaloterapeutti

Kiitos
henkilökohtaisten sosiaalisten nettisuhteiden ylläpitäjä-assistenttien (tai näin meidän kesken hesaneylasien. Antakaa sille aikaa, kohta tuo termi jää päähänne), ihmisten oikea vapaa-aika lisääntyy.

Koska kaikki tulee olemaan mahdollisimman yksinkertaista ja automatisoitua, oikeastaan tarvitaan vain peukaloa kaukosäätimen painamiseen tai tekstiviestien kirjoittamiseen yksilöidyllä tekstin ennustuksella.

Lopputuloksena meillä on paljon kipeytyneitä peukaloita, jotka ovat ylirasittuneet kaikesta näpyttelystä.

(Ihan vaan mielenkiintoisena välihuomiona: Detroitin pormestari Kwame Kilpatrick, jota vaaditaan eroamaan tekstiviestien lähettämisen vuoksi sihteerilleen, lähetti kahden kuukauden aikana 14 000 tekstiviestiä. Se tekee n. 233 viestiä päivässä, mukaan lukien viikonloput.

Ilkka Kanerva taisi laittaa parikymmentä tekstaria useamman viikon aikana.
En nyt sano enkä väitä, mutta tuleeko jollekulle muullekin mieleen termi "heikkopeukaloinen amatööri"?)

Jos siis olette lukemassa fysioterapeutiksi, kannattaa erikoistua jo tässä vaiheessa peukaloon.

Opiskelupaikkojen rekrytoijat

Tämä on kaikkein vaarallisin ammatti tulevaisuudessa. Koska vapaan, kouluttamattoman väestön määrä laskee merkittävästi tulevaisuudessa, kaikille koulutusaloille ei riitä tarpeeksi hakijoita.

Tällöin osa niistä tullaan lakkauttamaan, jolloin koulutus-alalla olevan henkilöstön tulevaisuus ei näytä hyvältä.

Siksi taistelu käytössä olevasta opiskelijamateriaalista tulee saavuttamaan sellaiset mittapuut, että Maailmansota II tulee näyttämään piknikiltä Marseillesin puutarhaan kevätaikaan.

Markkinoinnissa saavutetaan uusia sfäärejä, kun jokainen koulutusala tahtoo välttämättä saada omasta alastaan kertovan tosi-tv-sarjan parhaaseen katseluaikaan tv-kanaville ("Gynekologia astetta syvempää" osoittautuu yllätyshitiksi, mutta "Jätteidenhuolto - ei paskahomma" ei niinkään).

Lisäksi kilpailua pyritään eliminoimaan sananmukaisesti eliminoimalla muita rekrytoijia. Salamurhat, "onnettomuudet" ja myrkytetyt päiväkahvit tulevat niin olennaiseksi osaksi ihmisten arkea, että niitä ei enää edes noteerata iltapäivälehdissä.

Vastapainoksi tälle vaaralliselle työlle opiskelupaikkojen rekrytoijat tulevat saamaan samanlaista palkkaa kuin luomutuottajat, kännykkäyhtiöiden toimitusjohtajat sekä it-tuessa työskentelevät henkilöt.

2 kommenttia:

Zepander kirjoitti...

Kuulostaa lähes fantasialta. Oletko pitänyt puutarhasi kunnossa?

T kirjoitti...

Nautin rikkaruohomyrkkyä joka päivä.