torstai 11. lokakuuta 2007

Coulrofobia

Miten kuvailisitte keskivertoa vartijaa vaikkapa rautatieasemalta?

Menisikö kuvailu suunnilleen näin:
- Pienen steroideja sisältävän jääkaappi-pakastin-yhdistelmän kokoinen.
- Tukka ilmeisesti kynitty tylsällä Rambo-puukolla jossain sanoinkuvailemattomassa vartijoiden yhteishengen kohottamis-riitissä (mahdollisia uhrilahjoja Cthulhulle ei ole poissuljettu).
- Ilme on sellainen että ei tiedä onko sieltä tulossa ykkönen vai kakkonen.
- Vartijan asusteen pukusuunnittelijan lempiaine koulussa oli ilmeisesti asfaltti.

Onko mikään ihme tuollaisen jälkeen jos meillä on järjestyshäiriöitä? Tuollainen suorastaan vaatii että sitä vastaan kapinoidaan.

Ensinnäkin harmaa ei ole edes oikea väri. Se syntyy teoriassa siten että kolmea pääväriä eli sinistä, keltaista ja punaista sekoitetaan toisiinsa. Tuollainen loukkaa kaikkia jotka tietävät että tämän kauden väri on violetti.

Sen lisäksi tuollainen tukkamuoti suorastaan kerjää... ei vaan suorastaan vaatii että sitä pitää mennä tuijottamaan ja todeta sitten kuuluvasti "hmm...kristallipallon mukaan odotettavissa on hyvä karvasato tänä vuonna".

Ja se ilme...se toimii amerikkalaisissa toimintasarjoissa.
Tämä tosin johtuu siitä että sielläpäin yleisin ilme, johtuen 26 erilaisesta Coca-Colasta mistä valita, on tyhmänpuoleinen hymy.

Jos siellä siis joku näyttää suorakulmaista ilmettä, hän on pahis.
Jos joku täälläpäin näyttää suorakulmaista ilmettä, hän on juuri voittanut lotossa, saanut kuulla äskettäin elävänsä ikuisesti sekä voittanut hetki sitten Big Brotherin.

Eli ei vaikutusta.

Näin ollen vartijoiden auktoriteetti nojaa yhä kasvavassa määrin siihen, että kukaan ei jaksa haastaa riitaa heidän kanssaan.

On kuitenkin olemassa ratkaisu.

Vartijoista pitää tehdä pellejä. Korjaan, oikeasti pellejä.

Vartijoiden tulee ensi töikseen pukeutua kuin pellet. Eli meikit naamalle, ylisuuri peruukki tai hattu päähän, värikkäät vaatteet niskaan ja ylisuuret kengät jalkaan.

Välitön hyöty on että harva meistä tahtoo alkaa ryppyilemään pellelle. Älkää nyt viitsikö, sehän on pelle! Ne ovat hauskoja! Ja jos pelle vaikka käskee laskemaan sen pullon maahan, niin totta kai sitä hekotellen totellaan, koska sehän on vain hauskaa!

Jos joku kuitenkin alkaisi ryppyilemään pellelle, niin pelle ei tietenkään ottaisi esiin kyynelkaasusumutetta sekä minipamppua ja aloittaisi kansankasvatustä nokialaisella nuorisosihteerillä (lainatakseni Reinikaista, pamppu on nokialainen nuorisosihteeri koska se on kumista, se on pieni ja sillä saa hoidettua kaikki ongelmat).

Ei vaan pelle ottaisi kermakakun ja löisi sen vastaanhangoittelijan naamaan. Jos joku muu tekisi tämän, tilanne pahenisi, mutta pelle...sitähän suorastaan vain odottaa milloin kermakakut vedetään esille.
Kermakakkuun on vuosien mittaan latautunut sellainen koominen paine, että kun sellaisen lyö toisen kasvoihin, panostus laukeaa vapauttavaan nauruun kaikilla osapuolilla ja tilanne on ohi.

Lopuksi vielä pieni ajatusleikki.

Kuvitellaan että maastopukuihin ja muihin vastaaviin asusteisiin pukeutuneet, villin näköisiä tukkalaitteita kantavat, keskitiestä harhautuneet mielenosoittajat alkaisivat rynnimään mustapukuisin poliiseja vasten.

Kumman puolella sympatianne olisivat?

Kuvitellaan nyt sama tilanne, mutta vastapuolella ei olisi mustapukuisia poliiseja, vaan hauskannäköisiä pellejä.

Kumman puolella sympatianne olisivat nyt?

2 kommenttia:

Anton kirjoitti...

Miusta tuntuu, että kahviisi on sujahtanut hieman liikaa sokeria. Noin viisi kiloa, esimerkiksi.

Pellet on helkkarin pelottavia.

Lukija kirjoitti...

Miksi luulet että otsikko on coulrofobia? ;)

Johan sarjamurhaaja John Wayne Gacy pukeutui pelleksi, koska "pellet selviävät jopa murhista".

Olisi kiva tietää kuinka moni pelästyy Yleisradion uutta punanenä-kampanjaa; siinähän mukana jo muutama valmiiksi meikattu ihminen ja siihen vielä päälle punainen nenä, niin...

En muuten käytä sokeria kahvissa (liian tuskallisia muistoja hammaslääkäreistä, en halua hampaisiini enempää reikiä). Mutta olen opetellut pikkuhiljaa juomaan kahvini mustana...