tiistai 9. lokakuuta 2007

Päivän hekin ansaitsevat

Hyvää juhlapäivää kaikille!

Kuten te kaikki tiedätte, 10.10 juhlitaan suomalaisen kirjallisuuden syntymäpäivänä Aleksis Kiven syntymäpäivän kunniaksi.

Tämän lisäksi Suomessa juhlitaan mm. tasa-arvon päivää (19.3), suomenkielen päivää (9.4), suomalaisuutta (12.5), ja koska mikään ei ole niin säälittävän näköistä kuin volvossa itkeminen, mukaan on otettu myös ruotsalaisuuden päivä (6.11).

Kaikki nämä juhlapäivät...tai no melkein kaikki niistä...ovat paikkansa ansainneet.

Ne ovat kuitenkin kaikki vanhaa perua. Eikö olisi aika uudistaa liputuspäivä-kalenteria paremmin vastaamaan nykyaikaa?

Seuraavaksi siis muutama pieni ehdotus:

- 15.8, Nokia-päivä

Tänä päivänä syntyi Jorma Ollila, eli mies joka paitsi toi Suomelle suunnattomasti rahaa, teki jotain tärkeämpää. Ollila sai kansan, joka tuli tunnetuksi siitä että yhteiskuntarauha perustui siihen että kukaan ei sanonut sanaakaan, puhumaan julkisesti yksityisimmätkin asiansa.
Kaiken tämän lisäksi hän jopa kantaa huolta kännykkään puhujien kunnosta.

Hyvät naiset, herrat ja vielä viimeistä leikkausta odottavat: Jorma Ollilan kunto-ohjelma.

- 28.12, Linux-päivä

Kauriin merkeissä syntyi Linus Torvalds, joka kehitti Linux-käyttöjärjestelmän. Tällä hetkellä tällä järjestelmällä on eri laskutapojen mukaan jopa yli 20 miljoonaa käyttäjää.
Jos tällä ei saa omaa liputuspäivää, mutta kuolemalla saa (ruotsalaisuuden päivä on Kustaa II Aadolfin kuolinpäivä), maailma on vielä enemmän nekrofiilimpi kuin koskaan tajusinkaan.

- Koko toukokuu, Eppu Normaali-päivä

Miksi koko toukokuu ja miksi Eppu Normaali?

Toukokuussa 1982 julkaistiin Eppu Normaalien single "Murheellisten laulujen maa".
Tämä kappale on vaikuttanut suomalaiseen yhteiskuntaan ehkä enemmän kuin mikään muu levytetty teos.

Mikä on se kappale, joka soi aina viimeistään kolmannen aamukaljan jälkeen jokikisessä anniskeluravintolassa jukeboksissa? Mikä on se kappale jonka on ehdottomasti soitava jokaisessa itseään kunnioittavassa Suomi-baarissa? Mikä on se kappale joka valitaan aina kärkipäähän valittaessa parasta suomalaista kappaletta?

Pelkästään niillä rahoilla, jotka ihmiset ovat laittaneet jukebokseihin kuullakseen tämän kappaleen, RAY on luultavasti tukenut suomalaista terveydenhoitoa siinä määrin että se on saavuttanut nykyisen tasonsa. Ajatelkaa näin: todennäköisesti synnyitte sairaalassa, ettekä saunanpankolla johtuen siitä että Pantse Syrjä löysi kitaran.

Panimoteollisuus on luultavasti kaksinkertaistanut menekkinsä sen vuoksi, että ihmiset haluavat aina juoda suruunsa kuullessaan tämän kappaleen. Todellinen tai kuviteltu suru, ei sillä väliä, tämä kappale janottaa.

Siksi koko toukokuu.

- 26.2, Kyykkyviulu-päivä

Te tuskin jaksatte odottaa selitystä tälle, ettekö vaan?

26.2 on Linda Lampeniuksen syntymäpäivä.
Täten siis saadaan hoidettua yhtäaikaa molemmat tärkeimmät vähemmistöt Suomessa eli ruotsalaiset ja naismuusikot.

Ne teistä jotka pääsivät katseellaan Lampeniuksen rinnan yli (tiedän, eikö olekin kaunis viulu?) , älähtävät nyt että Lampenius on kylläkin suomalainen.

Tämä on niin hyvin totta, mutta: hänen vanhempiensa nimet ovat Ulla ja Börje, Lampenius on esiintynyt jo kolmivuotiaana svenska teaternissa, hän osaa puhua ruotsia, ja kun hän esiintyi Baywatchissa, hänen roolihahmonsa oli ruotsalainen (tulkaa nyt edes puoliväliin tässä asiassa, ihmiset).

Lisäksi hän on yksi eniten näkyvyyttä saaneista naismuusikoista, joka maastamme on lähtenyt. Myönnetään, näkyvyys on toisinaan liittynyt ulkomusikaalisiin seikkoihin, mutta "ulkomusikaalisessakin" on mukana "musikaalinen", ja millä sitä musiikkia saadaan tunnetuksi jos ei näkyvyydellä? Lisäksi hän oikeasti soittaa viulua, eikä käytä sitä varten taustanauhaa.

Ei kommentteja: