perjantai 9. toukokuuta 2008

Badges? We ain't got no badges!

Me tarvitsemme lätkät.

"Meillä" siis tarkoitan bloggaajia.

"Tarvitsemme" tarkoitan että selitän kohta miksi.

"Lätkällä" en viittaa urheilulajiin, joka keksittiin koska Kanadassa oli ihmisiä joiden mielestä muiden hakkaaminen pehmustetut hanskat käsissä oli neiti-urheilua, ja kepeillä hakkaamisen ympärille piti keksiä jokin kaiken oikeuttava selite-kehys.

Tarkoitan oikeita hihamerkkejä.

Idea tuli mieleeni luettuani New York Timesin jutun Yhdysvaltain armeijan salaisten erikoisjoukkojen käyttämistä lätkistä tai hihamerkeistä.

Kirjassa "I Could Tell You but Then You Would Have to Be Destroyed by Me" Trevor Paglen yrittää selvittää, millaista porukkaa on mm. lätkän takana, jossa päällä lukee "Palvellaan ihmistä" ja alla "Gustatus Similis Pullus" ("Maistuu kanalta") ja kuvana on isosilmäinen avaruusmuukalainen, joka näyttää syövän hävittäjälentokonetta.

Miksei bloggaajilla voisi olla samanlaisia merkkejä?

Tämähän tekisi bloggaamisesta entistä mielenkiintoisempaa.

Tietyn lätkän omaavat bloggaajat hengailisivat vain tietyssä paikassa, ja porukka saisi miettiä keitä ovat nuo henkilöt, jotka tuntuvat viihtyvän ryhmissä ja joiden hihassa lukee "
Bene, cum Latine nescias, nolo manus meas in te maculare".

Ei-bloggaajat taas oppisivat varomaan kaikkia hihamerkkejä kantavia tyyppejä, sillä pahimmassa tapauksessa heidän puheensa ja tekonsa päätyvät jonnekin blogiin kaiken kansan kauhisteltavaksi. Parhaimmissakin tapauksessa kyseessä ovat teekkarit, jotka voivat erehtyä luulemaan heitä Havis Amandaksi, ja yrittävät lakittaa heidät.

Otetaan nyt esimerkiksi panda-angstaajat, jotka valittavat blogeissaan ilmiselvästi heihin erityisesti kohdistuvaa maailman pahuutta, pukeutuvat mustiin sekä käyttävät yli meikkipurkin kyljessä suositellun rajan per silmä mustaa kajalia silmiensä ympärillä.

He voisivat ottaa käyttöönsä lätkän, jossa lukee
"Antiquis temporibus, nati tibi similes in rupibus ventosissimis exponebantur ad necem" ("Vanhoina, hyvinä aikoina sinunkaltaisesi pennut jätettiin oman onnensa nojaan tuulenpiiskaamalle luodolle") ja kuvana voisi olla luonnollisesti musta aukko.

Toinen ryhmä yleinen ryhmä ovat ihmiselämä-bloggaajat.

He kertoilevat miten ovat saaneet, tai sitten eivät ja miten elämä on sujunut, tai sitten on tökkinyt, sekä mitä on taas tullut tehtyä tai ei ole saatu aikaiseksi.

Heidän lätkässään kuvana olisi levysoitin, jonka päällä lukisi "
Ab ovo usque ad mala" ("Alusta loppuun") ja alla "Ad Infinitum" ("Ikuisesti")

Sitten olisivat tietenkin ne bloggaajat, jotka kuvittelevat olevansa hauskoja mm. keksiessään juttuja blogi-hihamerkeistä.

Heidän hihamerkissään olisi punainen pelle-nenä, ja sen ympärillä teksti
"Aut insanit homo, aut versus facit" ("Tyyppi on joko hullu tai sitten hän säveltää värssyjä").

4 kommenttia:

Alcinoe kirjoitti...

Ja joko näitä voi jostain ostaa? Näiden hihamerkkien avulla sisälläolemisen monet edut ja merkitykset vasta avautuisivatkin.

T kirjoitti...

Tarvitsisimme jonkun, jonka rintapielessä lukee "Braccae illae virides cum subucula rosea et tunica Caledonia-quam elenganter concinnatur" (Nuo vihreät housut sopivat niin hyvin tuon vaaleanpunaisen paidan ja ruudullisen takin kanssa) neulomaan meille hihamerkit...

Polga kirjoitti...

Voi ei, taas tää verkkopuotijuttu! Nyt alkaa olla jo T-paitaa (Lumput ja Lureksit), kortteja (Ally), virtuaalista lomakkeidentäyttöä, -neuvontaa sekä valituksia minulta, ja nyt sulta badgeja! Jihuu, mulle kans!! Heti! Nyt! Suuri Cthultu sentään...

T kirjoitti...

...joko se pelottavan vihainen kommentoija meni? Joko uskaltaa tulla täältä nimimerkin takaa piilosta?