tiistai 27. toukokuuta 2008

Maailma ilman MacGuffinia

Aluksi mahdollisimman monia loukkaava vitsi.

Joukko Mustat Pantterit-militanttisiiven naispuolisen osaston edustajia, jotka kuuluivat kyseessä olevan ryhmän gootti-vähemmistöön, saapuivat kerhon ovenkäynnin eteen.

Tällöin portsari, joka ei ollut koskaan kuullut kenenkään kertovan, että steroidien käyttö pienentää suhteessa lihasten kasvuun tiettyjä elimiä (kuten aivoja), katsoi heitä alaspäin ja sanoi "hei, tänne käy vain valkoiset..."

Ikävä kyllä alussa mainittu ryhmä oli viettänyt sen verran "tiivistä" aikaa yhdessä, että heidän premenstruaalisen syndrooman kiertonsa oli yhdenmukaistanut, joten heillä kaikilla oli se aika kuukaudesta, jolloin kuka tahansa järkevä miespuolinen henkilö olisi mieluummin kroolannut kuivan maan pullonsirumeressä kuin kohdannut heidät.

Myöhemmin kun suurin osa, tai ainakin suurimmat osat portsarista oli löydetty, ja saatu kiinnitettyä portsariin, lääkärit ihmettelivät miksi mies tuntui toistelevan koko ajan sanaa "tennissukat".

BBC uutisoi äskettäin Jakob Nielsenin vuosittaisen internet-sivujen käyttäjätutkimuksen tulokset.

Tulosten mukaan ihmisten internetsivujen käyttö on muuttunut. He eivät halua enää viipyä internetsivulla ja kikkailla sivuilla olevilla jipoilla eli animaatioilla tai testeillä.

Nykyään ihmiset haluavat tulla sivulle, hakea haluamansa ja poistua samantien.

Sivuilmiönä hakukoneiden valta on kasvanut, koska ihmiset haluavat löytää haluamansa heti.
Tämä ikävä kyllä johtaa siihen, että tämäkin sivusto on löydetty menneiden viikkojen aikana seuraavilla halu--eikun hakusanoilla:
- yo värssy
- "karvattomuus"
- antennipistokkeen säätö
- rakastelun äänet

Kukaan ei halua enää MacGuffinia.

MacGuffin voi joko olla olemassa tai sitten sitä ei olekaan. Se kuitenkin on asia, joka motivoi eteenpäin, kuten seikkailuelokuvassa vaikka kätketty aarre, jota päähenkilöt metsästävät.

Se onko aarre oikeasti olemassa, on toissijainen seikka. Tärkeintä on se, että se pitää tarinan liikkeessä.

Nyt kaikki haluavat MacGyverin, jonkin joka on todellista, ja palvelee heidän tarpeitaan heti.

Siksi heti alussa oli vitsi.
Sillä mitä hyötyä on medianlukutaidosta, jos ei ole kärsivällisyyttä lukea?

Johtaako tämä siihen, että kohta kenelläkään ei ole kärsivällisyyttä kirjoittaa mitään lopp

Ei kommentteja: