keskiviikko 19. syyskuuta 2007

Avoin kirje suomalaiselle panimoteollisuudelle

Hyvä suomalainen panimoteollisuus,

Älkää vain viekö meiltä pois lasipulloja.

Uutislähteiden mukaan ensi vuoden alusta lähtien joitain juomia aletaan tarjoamaan myös muovipulloissa. Tällä hetkellä kyse on kokeilusta, mutta niinhän sitä varmaan aikoinaankin todettiin että "kokeillaan nyt tätä puusta maahan siirtymistä vähän aikaa ja katsotaan miten käy".

Nyt useamman aikakauden jälkeen lopputuloksena lasipullo on menossa pois.

Mutta nyt menen asioiden edelle, antakaa kun selitän miksi lasipulloja ei saa korvata.

Koska tiedän että kaikki jotka työskentelevät pullotuksen kanssa tekevät sitä oikeastaan vain kulissina oikealle päivätyölleen, eli salatakseen siviiliminänsä silloin kun eivät toimi supersankareina, voin vedota älykkyyteenne.

Kuten kaikki varmasti tiedätte, mekaniikan III peruslaki sanoo että jos kappaleeseen vaikuttaa jokin voima, niin samanaikaisesti täytyy toiseen kappaleeseen vaikuttaa yhtä suuri, mutta suunnaltaan vastakkainen voima.

Joka perjantai kymmenet, elleivät jopa sadat nuoret ja nuorenmieliset kokoontuvat yhteen nauttimaan töittenne hedelmiä. Suurin osa arvostaa niitä siinä määrin, että asettelee ne hellästi jonnekin turvaan. Jotkut kuitenkin eivät tähän kykene, vaan he rikkovat pullonsa.

Tämä on kuitenkin ennakoitavissa olevaa, jopa suotavaa toimintaa. Jokaista rikkomatonta pulloa kohden täytyy olla rikottu pullo jossain. Luonnon tasapaino säilyy.
Jos lasipullojen tilalle tuodaan muovipullot, tämän tasapainon säilyttäminen tulee hyvin vaikeaksi ja seuraukset voivat olla tuhoisat. Tilannetta voisi verrata siihen että Newton ei olisi koskaan keksinyt painovoimalakia ja me leijuisimme nyt ilmassa.

Ainoa järkevä tapa rikkoa muovipullo on nimittäin jäädyttää se niin, että se särkyy osuessaan johonkin kovaan. Viimevuotiset kelit eivät kuitenkaan ole suosineet tätä, ja nestemäistä typpeä on niin kauhean hankala kantaa mukanaan.

Tilanne on sama kuin silloin kun yleiset puhelinkopit vietiin pois. Tilanne kärjistyi siihen, että Iittalan lasimaljakoiden myynti-tilastot nousivat vain sen vuoksi että ihmiset kykenivät potkimaan jotain lasista rikki.

Jos ihmiset nyt joutuvat ostamaan sekä Alvar Aallon että teidän tuotantoanne, tulokset voivat olla kauheita.
Jossain vaiheessa ihmiset ymmärtävät lasimaljakoidensa kauneuden ja alkavat keräämään niihin leikkokukkia perjantai-hurjastelun sijaan.

Kyseessä ei siis ole vain tasapainon säilyttäminen vaan myös teidän taloudelliset intressinne; ihmiset jotka ostivat HotCool-lasit puhelinkoppien poiston yhteydessä eivät koskaan enää palanneet entisiin tapoihinsa.

Kaiken edellämainitun lisäksi tahdon vedota kulttuuri-historialliseen tuntoonne.

Millaisia westernejä tai toiminta-elokuvia näkisimme nyt, jos aikoinaan olisi käytetty muovipulloja? Ketään ei olisi voitu tyrmätä lyömällä tätä pullolla päähän, tai kukaan ei olisi voinut lisätä vaarallisuuttaan rikkomalla pullon pöytää vasten ja uhkaamalla muita rikotulla pullolla.

Miten nyt käy jos tämä luomanne trendi kasvaa ja kohta meillä ei olekaan muita kuin muovipulloja? Aika turhautuneita elokuva-pahiksia näin aluksi.

Tämän uudistuksen myötä myös yksi aikamme tärkeimmistä ihmiskunnan parhaimmistoa muokannut voima on unohdukseen lipumisen uhan alla.
Puhun tietenkin Jaffa-pullonpohjista.

Kuinka monen nuoren ihmisen alun ensikosketus ihmisyyden huonompiin puoliin on ollut se, että hänelle on vinoiltu siitä kuinka hänen silmälasinsa muistuttavat "jaffa-pullonpohjia"? Ja kuinka moni on tästä karaistunut ja luonut merkittävän uran?
Voitte olla varmoja että Kekkoselle ei vinoiltu laseista, ainakaan toista kertaa.

Nyt olette viemässä tämän pois.
Jotenkin Jaffa-pullo, joka on muovinen, ei oikein sisällä sitä samaa arvolatausta kuin lasinen Jaffa-pullo. Kuka tietää kuinka monta Nobel-voittajaa, suurta poliitikkoa tai merkittävää lastenkirjailijaa jää syntymättä koska Jaffa-pulloa ei enää saakaan lasisena.

Kaikkien näiden edellämainittujen syiden vuoksi: pyydän, älkää viekö lasisia pullojamme pois.

Kiitos.

3 kommenttia:

wooper kirjoitti...

Hei!

Miksi ihmeessä tämä ei ole blogilistalla?

Huippu tavaraa täynnä eikä tarvitse kahlata kaikenmaailman torspojen kommentteja läpi joltain foorumilta löytääkseen helmet. :D

Markiisi kirjoitti...

Asiasta aivan muualle:
http://lolthulhu.com

Lukija kirjoitti...

Moi Wooper! :D

Blogisi on ollut tuolla kirjanmerkeissäni mukana, mutta en olen vielä muistanut lisätä listalleni. Pitää luoda sitä varten ihan oma kategoria ;)

Syyt miksi en ole lisännyt itseäni blogi-listalle:
1. Materiaalia ei ollut vielä tarpeeksi
2. Minkäänlaista kategorisointia ei ole vielä tehty, eli pitäisi kai vähän jäsennellä noita juttuja.
3. Koska Groucho Marx oli niin oikeassa. Tosin käyn henkistä vapaapainiottelua siitä, lasketaanko "blogilista" varsinaisesti kerhoksi.

Mutta seurataan tilannetta... :merkitsevä silmänisku: