tiistai 4. syyskuuta 2007

Väliin henkilökohtaista, osa III

Hitto vie, universumi. Tämä ei ole enää kenenkään mielestä hauskaa.

Tilasin itselleni pari viikkoa sitten "Opi Cobol-ohjelmointikieli 24 tunnissa"-oppaan. Tiedoksi teille joita ei ole kastettu IT-teknologian ylitsevuotavassa maljassa, Cobol on wanha ohjelmointikieli, mitä käytetään monissa paikoissa.
Vitsi nimittäin on että vaikka normaalia kotikonetta voi ohjelmoida vaikka millä ohjelmointikielellä, aikoinaan kun te ette edes olleet vielä suorittamassa elämänne ensimmäistä ja merkittävintä kilpajuoksua (1) muiden siittöiden kanssa, todella isoja tietokone-systeemejä ohjelmoitiin Cobolilla.

Vaikka näitä järjestelmiä ollaankin siirtämässä helpommille ja yleisimmille ohjelmointikielille, vielä ainakin jonkin aikaa Cobol-ohjelmoijille riittää takuuvarmasti hommia (2).

Tänään sitten sain kirjan. Mikä minua odottikaan? Saman kustantajan ja saman tekijän "Opi tietoliikenneverkot 24 tunnissa"-opas.

Kerpele.

En minä halunnut oppia jotain oikeasti hyödyllistä. Mutta koska luottamukseni postin toimintaan on mitä on (4), en aio lähettää sitä takaisin. Kai sitä on sitten opiskeltava jotain merkityksellistä, mikä sotii kaikkea sitä vastaan mitä uskon (5).


(1) En oikein ymmärrä mitä varten ihmiset enää juoksevat. Haloo, te voititte jo!


(2) Jotkut teistä voivat älähtää miksi en opettelisi jotain uutta ohjelmointikieltä, josta myöskin varmasti olisi tulevaisuudessa hyötyä. Annan tämän anteeksi, sillä te ette ymmärrä miten nörttien piireissä haetaan coolius-pisteitä.
Ihan missä tahansa muussa laumayhteisössä viileyttä saa sillä, että ulvoo muiden susien mukana, mutta ulvoo lujempaa.
Nörttien parissa positiivista kylmyyttä saa kun ei ulvo muiden susien kanssa, vaan jodlaa.

Tiedättekö kuinka korkealle arvostetaan henkilöä, joka osaa maailman ensimmäisten ohjelmointikielien joukkoon kuuluvaa koodia? Jos Brad Pitt ja George Clooney saisivat yhteisen lapsen Angelina Jolien kanssa, tämä yksilö ei olisi lähelläkään sitä jumalaista olentoa joka osaa Cobolia (3)

(3)
Tietenkin on vielä kovempi yksilö, jota me kaikki nörtit kadehdimme. Nimittäin muinaisten kielten professuurin omaava tohtori. Jaa miksikö?
"Hei, minä osaan ohjelmoida suuria ohjelmakokonaisuuksia harvojen tuntemalla ohjelmointikielellä. Saanko tarjota sinulle seuraavan...anteeksi, silmälasini höyrystyivät...öh, mitä nyt sitten juotkaan?"

"Hei, minä osaan kirjoittaa laajoja tekstikokonaisuuksia jo kuolleiksi luulleilla kielillä. Saanko tarjota juotavaa? Onko muuten kukaan koskaan kirjoittanut Kama Sutran alkuperäiskääröjä kielellään huvikummullesi sumerilaisten nuolenpääkirjoituksella? Ai sinä haluat tarjota minulle? Voi kiitos..."

(4) Sain tänään työsopimukseni. Siis sen mikä oli lähtenyt liikenteeseen noin puolitoista viikkoa sitten. Ensin se oli näköjään mennyt aivan väärään paikkaan, sitten se oli mennyt vanhaan osoitteeseeni ja nyt se oli löytänyt tiensä tänne.

(5) Opiskelin aikoinaan viestintää. Päätelkää itse loput.

Ei kommentteja: